חרדונים בחורף!

golan2072

New member
חרדונים בחורף!

ביום שלישי האחרון השמש יצאה - והחרדונים ברחובות (ליד מכון וייצמן) הגיחו ממאורותיהם להתחרדן בחדווה. מדובר כמובן בחרדונים מצויים צפוניים.

flaming june

New member
אפשר לשאול אותך שאלה "על הדרך"?

בנוגע לתולעת טוואי התהלוכה.
רק אתמול גיליתי שכך קוראים לה.
יש המון אצלנו באיזור. זו ה"עונה" או שתמיד אפשר למצוא אותן?
קראתי בכמה אתרים שהן עלולות להיות מסוכנות במגע. מה הסיכון איתן בעצם?
ומה ההבדל בינן לבין תולעי המשי?

תודה

golan2072

New member
דבר ראשון זו אינה תולעת - זה זחל

מדובר בזחל של עש. מחזור החיים של העש דומה מאוד לזה של קרובו הפרפר - ביצה שממנה בוקע זחל שנכנס לגולם, ממנו בוקע בוגר מעופף (לרוב) שמטיל ביצים.

הוא נקרא "תהלוכן" מאחר ובאביב הזחלים יורדים מהעץ לקרקע בשיירה - "תהלוכה" - ארוכה ושם מתגלמים והופכים לעשים.

העשים מטילים ביצים על עץ בסתיו והביצים בוקעות בסוף הסתיו או תחילת החורף. לאחר מכן הזחלים זוללים ומשמינים עד האביב.

כדי להתגונן נגד טורפים, לזחל יש קוצים ארסיים על הגוף שיכולים לגרום לגירוי בעור ואף לאלרגיה אם נוגעים בו. אבל יש טורפים שיודעים להתמודד עם זה - למשל ציפורים כמו הירגזי המצוי. את הבוגר אוכלים עטלפים (ולא אתפלא אם אוכלות אותו גם שממיות - הרי הן חובבות עשים).

טוואי המשי הוא מין אחר של עש. גם שם מדובר בזחל ולא בתולעת. בדומה לטוואי המשי גם טוואי התהלוכה טווה קורים.

בקישור המצורף יש גם תמונות של העש הבוגר.

מפגש יחיד שהיה לי עם טוואי התהלוכה

היה די מזמן והסתיים בפריחה לא נעימה ברוב הגוף, שזה די מפתיע בהתחשב בזה שלא זכור לי שנגעתי בשום זחל, אבל זה היה ביער אורנים אם אני לא טועה והרופאה שלי אמרה בזמנו שכנראה זה טוואי התהלוכה. לא נעים, אבל לא נורא. עבר בלי תרופות.

oggi2

New member
טוואי התהלוכה מסוכן גם לכלבים, בעיקר לאלו

שנוטים לדחוף לפה כל מיני דברים (בלי להזכיר שמות וגזעים..), כלבים כאלו- מוטב להזהר ולא לטייל במקומות שעלולים להחשף לזחל. בחלק מהפעמים זה נגמר בנמק וכריתת חלק מהלשון

נינושה2

New member
את רצינית???

רגע זה הזחלים האלה שרואים בכל מקום, טווים קורים, בערך בתקופה הזאת? שורצים כמו משוגעים, במיוחד בטיולים בטבע?
לא חושבת שהילדים נגעו אבל תמיד מסתכלים מאוד בענין.
ויש לנו כלבה גדולה מבלי להזכיר שמות וגזעים שדוחפת את האף והפה שלה לכל מני דברים גם כאלו שלא נעים להזכיר (אמא לאן נעלם לי הקקי?) .

נינושה2

New member
לא נראה לי שזה אותו זחל

בקישור מדובר על אורנים, ושהם טווים בעצים.
הזחל שאני רואה הרבה טווה על הארץ, בין העשבים. בלי קשר לאורנים. הוא דומה לזה שבתמונה אבל לא בטוחה שזה זה. כתום- שחור, שעיר. יש מיליונים בשדות בערך בתקופה הזאת.

flaming june

New member
כן, זה הזחל. הוא נמצא גם על סתם שיחים או עשב.

יש המווווווון אצלנו באיזור (הוד השרון).
תודה שיידעת אותי לגבי הסכנה לכלבים.

נינושה2

New member
את בטוחה?

כי אין אורנים בהוד השרון או בכל המקומות שאני רואה את הזחל דמוי טוואי התהלוכה הזה. עוד לא השתכנעתי שזה אותו אחד. בכל מקרה, ננסה להזהר.

למעלה