חרדה

*GormE*

New member
חרדה

שנים שאני חרדה בנוגע לעתיד ולקריירה שלי; יש לי כל כך הרבה תחומי עניין ואני מסוגלת להגיע לרמות גבוהות מאוד בכולם (שאני אומרת גבוהות, אני אומרת ממש מעבר למצופה בגילי, שהוא 18). מאז ומתמיד רואים בי כמישהי שתלמד מקצוע כמו אמנות כי יש לי דמיון לא רע, יכולות גרפיות ואני מתעניינת במדעי הרוח (תיאטרון, ספרות, קולנוע) אבל אני מרגישה שאני ממצה את התחום הזה ממש מהר ויש בי עוד המון לגלות בביולוגיה, פיזיקה או ארכיטקטורה (ועוד מלא דברים). יש לי כל כך הרבה אפשרויות נגישות ולא דרך אחת להחליט, מה שמציב אותי בתסכול ובדאגה ממושכת כבר שנים ארוכות. יש דרך לכוון אותי להגיע להחלטה\ לצאת מהחרדה?

*GormE*

New member
אני לא רוצה להתחצף

אבל בתור פורום מקצועי אתם מתעלמים בצורה בוטה למדי למי שבא בבעיה

טיפ טיפה סבלנות

זה כל מה שצריך פרסמת את שאלתך ביום שישי וכנראה הם עונים רק בימי חול שימי לב שלא ענו על אף שאלה מיום שישי !

*GormE*

New member
לא חשבתי על זה

אבל זה פורסם ביום חמישי בלילה, כנראה מישהו לקח סופשבוע ארוך!

ממצה מהר

אכן אפשר למצוא ענין בתחומים רבים להנות מלימוד. השאלות שאת צריכה לשאול את עצמך אינן נוגעות רק ללימודים אלא לעשיה שבאה בעקבות הלימודים. כשאת אומרת ש"אני מתעניינת במדעי הרוח (תיאטרון, ספרות, קולנוע) אבל אני מרגישה שאני ממצה את התחום הזה ממש מהר"- הרי שאני מרשה לעצמי להטיל ספק אם מיצית את התחום, או שמיצית את מידת הענין שהיתה לך בתחום. נראה לי שכדאי לך לפנות ליעוץ בבחירת מקצוע כדי לבחון לעומק מהם התחומים שבהם תמצאי ענין הן מבחינת לימודים והן מבחינת עבודה. וכדאי גם לפתח קצת יותר סבלנות ואורך רוח...

*GormE*

New member
תודה, אבל עדיין יש לי כמה שאלות

העניין שאני ממצה מהר הוא לא שאני מאבדת עניין, פשוט ברגע שאני מרגישה בדפוסים שחוזרים על עצמם שכבר לא מחדשים בעיניי אני פחות מתלהבת, אולם אין זה אומר שאני לחלוטין מסתייגת- אני משלבת את שלמדתי בתחומים אחרים בהם אני מתעניינת זמן רב. לדוגמא- כיום אני מציירת קומיקס עבור חברה ישראלית למרות שמעולם לא למדתי. אני משתמשת בידע שלי בתיאטרון בכדי לתת לעלילה חיות ואיכויות אמנותיות ושוב, מה שמפחיד אותי זה שציור קומיקס זה רק תחביב לפני צבא ובעתיד אני צריכה למצוא לי עיסוק אמיתי ועוד שאלה- איפה אפשר לקבל ייעוץ בנושא הזה?

קבלת החלטות

את עומדת בפני גיוס לצבא, ובידך עדין זמן לא מבוטל עד לצורך להכריע ולבחור מסלול לימודים ומקצוע. לא הייתי ממליץ לך לקבל החלטה כעת, להיפך במקום להנעל על אופציה מסוימת עדיף לנצל את הזמן עד לנקודה בה יש לקבל החלטה, כדי להפתח לאפשרויות שונות- להכיר יותר מקצועות, לקבל יותר מידע עליהם וכו´.השרות הצבאי , הוא לרוב, תקופת הבשלה טובה בה בין השאר יצא לך להתנסות במלוי מטלות שונות לאורך השרות. מטלות שגם מהן תוכלי ללמוד על עצמך הן מבחינת העדפות וכישורים, והן מבחינת תכונות ומאפיינים. לקראת השחרור כדאי יהייה לפנות ליעוץ אם עד אז לא תגבשי החלטה באופן עצמאי.

למעלה