שלום לך
קראתי כל מה שכתבו לך ומה שלי יש להוסיף זו עצה פרקטית קטנה
אתה יכול ליצור קשר עם עמותת פעמונים
הם נותנים ייעוץ כלכלי חינם והם גם טובים
ולא לא צריך לחכות להיקלע לצרות פיננסיות בכדי לפנות אליהם

נ.ב. דבר אחד אני כן ממליצה לך בחום, לא להמשיך ולהתייעץ עם כל העולם ואשתו על רכישה כזו או אחרת, כמס' האנשים כך מס' העצות-הדעות-חוות הדעת
+
לא תמיד הזול הכי טוב
לפעמים הזול עולה ביוקר והיקר לטווח הארוך זול

דו' אישית - ולי יש משכורת צנועה - לפני כשנתיים החלפתי אצלי מזגן בדירה
וזו הוצאה של כמה אלפי שח
טעיתי ושיתפתי בהתלבטויותי את הורי ואחותי
( הורי לפחות חרדים לכסף שלי נדמה לי אפילו יותר ממני..)
אבא שלי חיווה דעת 'למה בכלל את מחליפה מזגן.?.'
למה להחליף? כי הישן שירשתי עם הדירה שקניתי יד2 היה כבר 'סוס מת'
אחותי ''הגדילה עשות'' וניסתה להניא אותי מעסקה שסגרתי בסוף לבד (היא שבה והזהירה אותי שאני הולכת לשלם חשבון הון תועפות כי לדעתה קניתי מזגן
'יותר מדי גדול לסלון אצלי')
אני בסוף בחרתי לשמוע לעצתו של ידיד מאד חכם שלי ר' שפשוט שלח לי טבלאות מיוחדות שאוכל באמצעותו למדוד שטח שמיועד למזגן שיעזור לי לדעת איזה גודל מזגן מתאים לשטח איקס..
בחרתי במקום ללכת על 'מספיק בדוחק'
ללכת על מזגן שאומנם יעמוד בסלון אבל יהיה מספיק חזק על מנת לחמם ו-או לקרר גם את החדר מחשב ואת החדר אוכל ..
שנתיים אחרי אני מרוצה עד הגג
בחורף המזגן עושה עבורי את העבודה מצויינת ( תצחק אבל רצתי להחליף מזגן לא בגלל חמסין הקיץ אלא בגלל צינת החורף

וחשבון החשמל שלו - באמת אבל באמת לא נורא כלל
ואני בחורף לא חוסכת על עצמי בחימום
לו הייתי קונה מזגן 'שיספיק בדוחק נניח רק לחלק מסויים של הסלון' כפי שאחותי ניסתה לדחוף אותי לעשות הייתי מצטערת מרות..
אחי התאום שמבין מצויין בענייני מוצרי חשמל חומרה וכו'
כששמע איך בחרתי את המזגן ( אני חוזרת יש טבלאות מיוחדות שאומרות לך אם השטח שאתה רוצה נניח לכסות הוא 20*20 מ' אז מתאים מזגן בגודל וואי עם כוח סוס זג ..) אמר לי 'כל הכבוד שהלכת עם האינטואיציה שלך וכל הכבוד שנעזרת בטבלאות אלו כדי לסגור על גודל המזגן אני טעיתי ולא עשיתי מה שעשית ומשלם ביוקר'
המזגן שלי עלה 4800 שח + 850 שח התקנה ( התעקשתי גם להזמין טכנאי מזגנים ולא לחסוך ולהביא למשל את אבא שלי שהוא אומנם חשמלאי אבל לא טכנאי מזגנים מומחה)
אחי התאום קנה מזגן זול יותר קטן מדי להרגשתו בדיעבד והצטער לא מעט
המזגן הזה עלה בערך כמעט כמו משכורת חודשית שלי

)
פרשתי ל 12-10 תשלומים.?.

זהו עד לכאן

בברכה
איזולה בלה