חרדה מהפיגועים

~איה~

New member
חרדה מהפיגועים

אתמול נשמע הפיצוץ מהפיגוע הנורא בחיפה עד ביתי. משפחתי ואני דאגנו מאוד כי ידענו שאבא שלי נמצא בגרנד קניון שסמוך למסעדת מצה. קשה לתאר את אותם רגעים נוראים של אי ודאות שהרגשתי כשאח שלי לא הצליח לאתר את אבא שלי בפלאפון. תודה לאל, אבא שלי לא נפגע ולמעשה היה במסעדת מצה כחצי שעה לפני הפיגוע. מאז אני לא מצליחה לחזור לתפקד כרגיל, אני שומעת מדי פעם את קולות האמבולנסים וניידות המשטרה שעברו בכביש שנימצא ממש מתחת לחלון חדרי, מרגישה דקירות בלב, צמרומורות ובוכה לעיתים תכופות. אתמול בלילה הודיתי לאלוהים שהציל את אבי מהתופת, אך התעוררתי למציאות איומה! חברה שלי מהתיכון נהרגה. אני לא יודעת איך להתמודד עם הכאב. אני חוששת לחיי משפחתי ופוחדת לצאת מהבית.

גרא.

New member
איה,את חייבת להגיע בדחיפות לחדר

המיון של בית החולים הקרוב,את מתארת מצב של הלם,וזקוקה עכשיו,עכשיו לטיפול.אם אינך יכולה להגיע בכוחות עצמך,בקשי מהורייך לעזור לך..

גרא.

New member
יתכן שתשלבי בקבוצת טיפול,המוקמת

בדרך כלל אחרי מקרים כאלה,הכוללת נפגעי הלם דומים מאותו פגוע..ומתמקדת בשיחזור החוויה הטראומטית על כל ההשתמעויות שלה.אצל מרבית המשתתפים,הטיפול יעיל מאד,וכמעט ולא נשארות צלקות רגשיות..אבל תמיד ישנם כאלה,על רקע כזה או אחר,שהטיפול הספציפי הזה אינו מצליח לעזור להם,והם נמצאים במצב המכונה פוסט טראומה,ואז יש צורך בטיפול אינדוידואלי.לכן איה, שאלת ההמשך שלך,"ומעבר לזה",אינה במקומה.נסי תחילה להגיע ולהשתלב בטיפול הקבוצתי בסגנון ה-Debriefing (דיבוב),ואם אחרי הטיפול הייחודי הזה,המיועד במיוחד לנפגעי הלם וחרדה אחרי פגוע,לא תחושי הקלה,ותחזרי לחייך הקודמים, או אז,יהיה מקום לחשוב כל התמודדות אחרת,ממושכת ויקרה הרבה יותר.לכן,תחילה,כפי שהמלצתי,פני לחדר מיון,ובקשי עזרה ראשונה.

למעלה