חרדה חברתית

MACHO MEN

New member
חרדה חברתית

משהו יודע אם יש קשר לגמגום וחרדה חברתית ? ואם יש עוד אנשים שיש להם חרדה חברתית וגם גמגום או שזה נדיר ?

shoshyyy

New member
לא רק שזה לא נדיר....

אלא ההפך זה תדיר. חרדה חברתית באה לידי ביטוי במצבים חברתיים ובאינטרקציות עם אנשים אחרים. לפעמים הגמגום גורם לאנשים להתבייש, להימנע (דבר המאפיין מאוד אנשים עם חרדה חברתית), לברוח ממצבים חברתיים שבין היתר מערבים דיבור, להרגיש תחושה של מתח וחרדה מתמדת ופחד מסיטואציות חברתיות. חרדה חברתית לגתי מועצמת בעקבות הגמגום .... יש אנשים שמגדירים את זה כביישנות יתר... אך לדעתי זה משהו אחר, שונה באופייו, בא מכיוון אחר ולא מצניעות אלא מפחד.

vicz

New member
אני לא כל כך יודעת מה בדיוק אומר המונח "חרדה

חברתית" אבל עבורי למשל הגמגום יצר בעיות חשש מלדבר מול אנשים, חשש להכיר אנשים חדשים, חשש לדבר עם אנשים זה היה חמור במיוחד כשהייתי יותר קטנה אבל גם עכשיו יש אנשים שממש לא נוח לי לדבר איתם/בחברתם כי אני מרגישה לפי המבט שלהם שהם מרוכזים בגמגום ולא במה שיש לי לומר

MACHO MEN

New member
אני מתכוון לחרדה

שהיא משתקת ונמנעים ליזום שיחות עם אנשים

geashono

New member
אני מתפלא שיש שאין להם חרדה חברתית

כשנפגשתי במגמגמים שפיתחו קשרים זה מאוד הפתיע אותי ואותם הפתיע למה אני כל כך מפחד זה בהחלט נורמאלי אבל מאוד קשה לחיות ככה

shuky63

New member
לדעתי יש מגמגמים שמפתחים תסמונות של חרדה

חברתית.כשהם צריכים לדבר בפני קהל הם נמנעים ואם הם חיבים אז יש את התסמונות של פחד משתק,הזעה,רעד בידיים וכדומה אבל ההבדל מאלה שלוקים בחרדה חברתית היא שלהם אין סיבה ממשית לתסמונות האלה בעוד שלמגמגם יש את הסיבה שהיא הפחד לגמגם. אבל עובדה שאצל הרבה מגמגמים התסמונת הזאת לא קימת,אז כנראה שזה מתפתח בגלל סיטואציות מסוימות שעוברים בחיים.

fat and cool

New member
נראה לי...

שאני מודל די ממצה לתופעה הזו...וכן... גם אני הגדרתי אותה כמופנמות וחוסר תקשורתיות. הזמן ואני עשינו יד אחת לטשטש את התופעה... עם הזמן זה משתנה וגם לסביבה יש מה לומר בנושא... היום אני חרד יותר למצב המדינה שאנחנו חיים בה... וזו חרדה אמיתית.

../images/Emo210.gifברוב המקרים הגמגום גורם לחרדה חברתית.

בן אדם מגמגם ירגיש יותר מובך ומבויש לדבר בחברה או להשתתף במשהו חברתי מבן אדם שלא מגמגם. לא ככה?

למעלה