חרדה בגיל מבוגר

מצב
הנושא נעול.

לואיז221

New member
חרדה בגיל מבוגר

חרדה בגיל מבוגר
שלום. שמי לואיז , אני אישה נשואה בת 42 ואם ל 3 ילדים בוגרים. לאורך חיי היו לי פחדים מינוריים לגמרי שממש לא ניהלו אותי ( כלבים, מקקים). לפני כ5 שנים ובעקבות קידום בעבודה שהצריך הצגת פרזנטציות בפני פורום נרחב, החלו חששות, חרדות ומתן תשומת לב רבה, לתגובותיהם של היושבים בקהל. עברתי טיפול קצר של כ-4 חודשים, ב Cbt וזה הועיל, כאשר בתחילה נטלתי 1/2 קלונקס, מידי פעם. נכון להיום בכל הקשור לקהל, אני מצליחה לנהל את החרדה וגם בלי הכדור. שלאחרונה ( שנתיים שלוש אחרונות) חרדות, לגבי הרבה דברים אחרים, מופיעות. אני חוששת כשהבן שלי נוסע לטיול, כשהבת חוזרת מאוחר, מנסיעה ברכב עם מישהו שנוהג מהר ( לטעמי) . אני מאתרת את המחשבות, מצליחה להתבונן בהן, להגיב לעיתים ואפילו לא להיכנס ללחץ מלבד פעמים ספורות .
יש לי שתי שאלות בעניין:
1. איך ומדוע מופיעות חרדות בגילי כשבעבר שום דבר מזה לא העסיק אותי?
2. על אף שהייתי בטיפול , מבקשת לדעת, האם טיפול יכול לסייע להעלים לחלוטין את החרדה ואם כן, תוך כמה זמן?
אודה לתגובתך.

סיבות לחרדה

חרדה בגיל מבוגר
שלום. שמי לואיז , אני אישה נשואה בת 42 ואם ל 3 ילדים בוגרים. לאורך חיי היו לי פחדים מינוריים לגמרי שממש לא ניהלו אותי ( כלבים, מקקים). לפני כ5 שנים ובעקבות קידום בעבודה שהצריך הצגת פרזנטציות בפני פורום נרחב, החלו חששות, חרדות ומתן תשומת לב רבה, לתגובותיהם של היושבים בקהל. עברתי טיפול קצר של כ-4 חודשים, ב Cbt וזה הועיל, כאשר בתחילה נטלתי 1/2 קלונקס, מידי פעם. נכון להיום בכל הקשור לקהל, אני מצליחה לנהל את החרדה וגם בלי הכדור. שלאחרונה ( שנתיים שלוש אחרונות) חרדות, לגבי הרבה דברים אחרים, מופיעות. אני חוששת כשהבן שלי נוסע לטיול, כשהבת חוזרת מאוחר, מנסיעה ברכב עם מישהו שנוהג מהר ( לטעמי) . אני מאתרת את המחשבות, מצליחה להתבונן בהן, להגיב לעיתים ואפילו לא להיכנס ללחץ מלבד פעמים ספורות .
יש לי שתי שאלות בעניין:
1. איך ומדוע מופיעות חרדות בגילי כשבעבר שום דבר מזה לא העסיק אותי?
2. על אף שהייתי בטיפול , מבקשת לדעת, האם טיפול יכול לסייע להעלים לחלוטין את החרדה ואם כן, תוך כמה זמן?
אודה לתגובתך.
סיבות לחרדה
ללואיז221 שלום ותודה ששיתף אותנו בסיפור ההצלחה שלך בטיפול CBT.
לגבי השעלות שלך, נתחיל בשאלה אחרונה: רגש החרדה נובע מהפעלת מנגנון ה"פחד", שהוא מנגנון הגנה טבעי והכרחי של כל המינים. מנגנון הפחד, על כל המרכיבים הפיזיולוגיים שלנו מהווה מערכת התראה ותגובה אשר שומרת עלינו 24/7 וטוב שכך.
כמו כל מערכת התארה ותגובה, לפעמים יש תקלות קטנות והיא מופעלת ללא סיבה מוצדקת, או עקב סכנה קטנה מדי שלא מצדיקה את הפעלתה. הביטוי המובהק של הפעלת יתר זאת זה מקרים של דאגה.
דאגה מתבסס על מחשבות על מה עלול לקרות. ברוב המוחלט של המקרים אנשים דואגים על דברים שלעולם לא קרו וגם לא יקראו. הדאגה קשורה ליכולת האדם לדמיין, להטרים את העתיד ולשאול שאלות היפוטטיות מהסוג "מה היה קורה אילו..."
כיוון שכך, לא יהיה אף אדם שלא יסבול מחרדה מסוימת ביומיום שלו. הדרך להיפטר מזה הוא לכבות את מנגנון הדמיון, החשיבה והעלאת אפשרויות היפוטטיות, אך לא בטוח שזה מומלץ כי אלו מנגנונים חשובים במידה הנכונה. טכניקה שמאד יכולה לקדם אותנו בהתמודדות עם השאלות מהסוג "מה יהיה אם..." הם טכניקות מדיטציה וקשיבות (מיינדפולנס), צפי בהרצאות של מרק וויליאמס (באנגלית) בנושא ביוטיוב.
לגבי השאלה מדוע התפתח אצלך בתקופה זאת, השאלה לא יכולה להיות תיאורטית או גורפת, אלא אישית. יש לבדוק את נסיבות חייך ורק בחקירה כזאת תוכלי למצוא את התשובה לשאלה. לפני שתעשי זאת תני את הדעת לשאלה האם זה חשוב לחקור את הנושא "למה". שימי לב שחקירות של שאלות היפטטיות מהסוג "למה זה קורה", עלולה להוביל לאין ספור ספקולציות ומבואות ללא מוצא.

מצב
הנושא נעול.
למעלה