חרא צבא

goldy

New member
חרא צבא../images/Emo11.gif../images/Emo5.gif

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/107/294.html?hp=1&cat=875 כמה שהוא רוצה כך הצבא דוחה. ראש בקיר בטון משוריין ששום חודרת בונקרים לא מצליחה לפרוץ. זה לא אני, אך אני בהחלט מזדהה. היזכרו בכתבה זו בפעם הבא שהתישקורת תדבר על "משתמטים".

פנומן 72

New member
לא מבין מה הבעיה ?

בוא נגיד שלא מדובר בגיוס לצבא אלא ברשיון נהיגה. הבן אדם נשללה ממנו זכותו להתגייס או לקבל רשיון נהיגה בגלל חוות דעת פסיכיאטרית שקבעה שאיננו כשיר ללבוש מדים או לאחוז בהגה או לגדל ילדים או כל דבר אחר. אתה רוצה לתת לו בכל זאת ? על סמך מה ? אני לא הייתי רוצה שבמחלקה שלי יהיה אדם עם חוות דעת פסיכיאטרית שלילית שברגע של דכאון יתחיל לירות לכל הכיוונים.

goldy

New member
קרא את הכתבה

לפחות שני פסיכולוגים מצאו אותו כשיר, רק ראש מנהל גיוס שולל אותו. אפילו קב"נים בתוך הצבא מאשרים אותו. לירות? מי אמר קרבי? האם זו בעיה לתת לו להיות עציץ בפיקוד העורף?

the new L

New member
אם אני לא טועה, כל חייל, גם מתנדב

חייב לירות בנשק לפחות פעם אחת - במטווח שעוברים בטירונות.

goldy

New member
אם אני לא טועה, כל חייל, גם מתנדב

יכול להוציא פטור על כל דבר, עד כדי כך שאוסף הפטורים שברשותו מתחרז עם "פטור מחובת ציות למפקד".

the new L

New member
זהו שלא - אין דבר כזה פטור מנשק למיטב ידיעתי

חייל שלא עבר מטווח לפחות פעם אחת - לא יכול לסיים טירונות.

gamani4

New member
הבעיה?

שאלעזר שטרן לא מתראיין בטלוויזיה ומשמיץ אנשים שאין להם רשיון נהיגה.

gamani4

New member
הבעיה הנוספת?

שלא כל הזמן צצים חוקים של איך נזיין בתחת אנשים בלי רשיון נהיגה.

ojm

New member
גמאני פעם רציתי להתגייס

שמעתי את כל הסיפורים של אנשים והחלטתי שאני רוצה להתגייס לקרבי. הבעיה אצלי הייתה שנמצאתי מתאים לשירות קרבי ואז התחלתי להצטער.... בסיפורים אי אפשר להבין כמה קשה זה כשמישהו אומר "קשה" וכמה פותחים לך את הת*ת, אדם עם בעיות נפשיות יכול להשבר ולפגוע בעצמו, לא צריך לרסס את כל הסביבה בשביל שיתחילו לשאול למה, אני עשיתי טירונות בתקופה שפעם בחודש התאבד חייל בבט"ר, זו טראומה שנשארת עם כל מי שבסביבה. לפעמים קיר הבטון המשוריין צודק.

goldy

New member
יש עוד תפקידים חוץ מ"רק קרבי"

אם אתה לא רוצה קרבי אז אתה דורש שיעבירו אותך, ואם לא אז ללוכדי עריקים תהיה עבודה.

goldy

New member
בשר תותחים = קרבי, לא?

אם לא: נמק, הסבר, ותן דוגמאות.

זיקן

New member
מנהל
בשר תותחים

זה חיילים שלא עושים כלום יענו גובניקים שמים אותם בקו החזית שימשכו ויספגו את האש של האוייב בשעה שהקרביים נילחמים. בזמנו במילחמת המיפרץ הייתי במבואות חיפה כשנפל טיל בים ליד עתלית הרגשתי חוסר אונים ללא יכולת להגיב בשעה שבחזית לא הרגישו אבל גם לא יכלו להגיב. במילחמה הבאה כולנו נהיה בשר תותחים ואני לא יודע מה יעשו הקרביים זו שאלה קשה .

ojm

New member
מאוחר מדי בשבילי

אני השתחררתי ב 2001 ומאז עושה מילואים בגדוד חי"ר, זה כבר עולם אחר (מילואים)

יוסייוס

New member
בתור חייל, אני אומר ומציע לא לשקוע בדברים

האלה יותר מדי.. אפשר לנסות ואם לא הולך אז לא הולך.. המלצה שלי לכל מי שבבאסה חח ערוץ מצחיק חדש במקושרים באינטרנט

למעלה