חקר החלל

• פותח הנושא kfir9
  • פורסם בתאריך

kfir9

New member
חקר החלל

עכשיו התקשרו אלי מחיל המודיעין והזמינו אותי לראיון אישי. הפקידה אמרה לי שזה קשור לחקר החלל. אם למישהו יש מושג מה זה אני אשמח לשמוע!

ygurtler

New member
אין לי שמץ, אבל... ../images/Emo150.gif

באמת אין לי שמץ של מושג וזה ממש ממש ממש לא התחום שלי, אבל סתם ניחוש פרוע אומר לי שאם התקשרו אליך ממודיעין לדבר על משהו שלא הרבה אנשים יודעים עליו, אז בטח עדיף לא להתכתב על זה בפורום פתוח באינטרנט... סתם טיפים מצחיקים כאלה שקשורים לנושא האיזוטרי הקרוי ´בטחון המדינה´... בחייאת... אין לך טיפת הגיון בריא? לא ברור לך שזה לא לאינטרנט? קצת, קצת common sense לא יזיק...

סקרן02

New member
די כבר!

תרגע עם השושו הזה , אז הוא אמר חקר החלל - BIG FUCKING DILL! , אפשר לחשוב איזה פגיעה בבטחון המדינה.

יוסי99

New member
גורטלר יא זבל

לא שאני נהנה להעליב אנשים זרים, אבל לפני שנים הבטחת לילד מסכן שלא ידע לאן הוא נופל טיפים וסיוע, ואני ישבתי וחיכיתי, ומי לא בא..? יהושע! לא יפה. בכל מקרה תשמח לדעת שהכל הסתדר, אני מקיא פס"ד ומילים מלוקקות בקצב וממש נכנסתי לקטע (חוץ מהעובדה שאף אחד לא הזהיר אותי שלבוא ל 10 הרצאות בסמסטר זה לא חכם). בכל מקרה, אשמח לשמוע איך מתקדמים העניינים אצלך. יוסי

ygurtler

New member
לא יפה ללכלך בפומבי...

קודם כל יוסי, לא יפה ללכלך עליי ככה בפומבי. שנית, אני אזכיר לך שאמרתי לך בזמנו שאתה מוזמן לשאול אותי כל מה שאתה רוצה לדעת ואני אענה לך... השאלה היחידה שקיבלתי ממך היתה ´ספר לי על לימודי משפטים´... יש לציין שלימודי משפטים אורכים שלוש וחצי שנים ונראה לי קצת מוגזם לשבת ולספר לך כל מה שאני יודע על לימודי משפטים, באימייל... אם יש עוד דברים ספציפיים שאתה רוצה לדעת, שאל ואענה. חוצמיזה, אני מתגייס עוד שבועיים וטיפה לצבא, סיימתי את התואר (כמעט...) וזהו... מה איתך? מרוצה סה"כ? המלצה שלי - באמת כדאי ללכת ליותר מ-10 שיעורים בסמסטר, אבל את זה הייתי בטוח שאתה כבר תוכל להבין לבד... יהושע

יוסי99

New member
take it easy

אני סתם צוחק. הרי גם ככה תוך חודש חודשיים לומדים את הכל. למרות שחבל לי שלא היה מי שאמר לי מראש מה זה "מחברת בחינה", איך דוחסים מילים בוורד, מה זה צ´קליסט וכד´... א) אני מניח שאתה לא יודע לאן אתה מתגייס, ע"פי מה שהקמ"ש שביקר פה בפורום אמר לא תדע עד סוף קורס קמ"שים... אבל לאן אתה שואף להגיע? פלילים\יעח"ק\דב"לא או תפקיד אחר? ב) אגב בת"א השנה לאור השינוי בתכנית הלימודים, יוצא שכמעט את כל הבסיס עושים בהתחלה (חוזים,עונשין, נזיקין, חוקתי..) ואח"כ בעצם אתה די חופשי לבחור מה שאתה רוצה (כמובן שמאד רצוי שתבחר בשנה ב´ סד"א, סד"פ, קניין, מנהלי וכד´..). בכל מקרה רציתי לדעת אם בחרת כיוון מסוים לאורך התואר, או כמה כיוונים, שהיית ממליץ עליהם (כרגע אני בכיוון של בינ"ל\כלכלי יותר..)או שלקחת קצת מכל דבר? ג) היית בקשר עם הצבא לאורך התואר או שאתה פשוט עושה מה שבא לך, מגיע לקורס קמ"שים ומשם בעצם מתחילה הדרך? ד) לקחת קורסים בכיוון שאתה רוצה להתעסק בצבא? ה) עבדת במשרד תקופה? זה תורם או שסתם בזבוז זמן? זהו נראה לי שזה מה שרציתי לדעת.. אשמח אם תענה לי.. אני נהנה מהלימודים, ומהאווירה (חוץ מהמיליון סנובים הצפוניים, שיש בת"א, ומהאובססיביים שמקדישים 23 שעות ביום ללימודים). הדבר היחיד שאני ממש לא סובל זה המבחנים.. לדעתי הם לא יותר מדי משקפים, ולא יכולים לנבא מי יהיה עו"ד טוב יותר או פחות, ונראה לי שזה סתם התעללות. זהו, שיהיה לך מזל טוב על סיום התואר, בהצלחה בצה"ל, וסביר להניח שעוד ניפגש יום אחד במדים... נ.ב. האימייל שלי הוא [email protected]

odedee

New member
יש כמה אפשרויות

האפשרות הסבירה ביותר היא שאין שום קשר בין מה שאמרו לך ובין התפקיד האמיתי. מה לעשות, במודיעין לא מפזרים מידע מיותר. מה שכן פורסם בעתונות הוא שיש לישראל לוויני ריגול ותצפית, וייתכן שזה קשור לכך. שווה לך להתראיין ובהזדמנות זו לנסות לברר פרטים על התפקיד. שים לב שלא יוכלו לתת לך הרבה מידע (אם בכלל) על הפרוייקט בו תוכל לעסוק או על היחידה, אבל תוכל לשאול על "סוג הפרוייקט/תפקיד/יחידה". זה לגיטימי לרצות להבין את אופי העבודה ופרופיל האנשים אתם תעבוד, והרצון יהיה ברור למראיינים. הדגש שאתה לא צריך מידע מסווג, אבל אתה צריך קצת לחוש את הדברים. אגב, אין כאן לדעתי בעיית בטחון שדה מיוחדת, כי לא מפורט פה שום נושא מסווג ולא הוזכרה יחידה ספציפית ולא נושא תפקיד מסוים. מה שכן, אין ספק שצריך להזהר לא לפטפט.

למעלה