חקירות

חקירות

אנשים יקרים, אני רוצה לשתף אתכם בכמה התלבטויות שיש לי: אני עוד מעט משתחררת מהצבא.בתחילה רציתי קריירה צבאית בתור קצינה, אך זה לא התאפשר לי כי לא עברתי את השלב הסופי. יש לי הרבה מחשבות על העתיד ועל מה שאעשה אחרי הצבא. חשבתי על תחום החקירות במשטרה או במוסד או בשב"כ: אבל אני יודעת שהדרך להגשמת חלום זה מאוד קשה. בדבר אחד אני בטוחה: זה הכיוון שבו אני רוצה להתפתח אחרי שחרורי... בכל זאת, רציתי לדעת מהיכן אני מתחילה את כל התהליך הזה? איזה מקצוע אלמד באוניברסיטה שיהיה קשור לחקירות? אתם מוזמנים להגיב על כך אבל אני מודיעה מראש: תהיו רציניים, אם אין לכם מה להגיד, אל תגיבו... תגובות יתקבלו בברכה! :)

סליחה, טעות!

טעיתי,טועים,טעינו...
זו הכתובת הנכונה: www.code.co.il

חקירות

כדי להגיע לחקירות במשטרה ניתן ללמוד תחומים כמו קרימינולוגיה ועבודה סוציאלית( זה מכוון יותר לחקירות נוער). ניתן להגיע מעבר לכך מכל תחום גם כזה שאין לו קשר לנושא. באשר לשושיים- עדיף ללמוד מזרחנות.

yossi c

New member
בקשר ל"שושויים", אחרי שתסיימי ללמוד

מזרחנות (לדעתי דו חוגי עם פסיכולוגיה מעולה) תציצי כאן . חפשי גם באתר של משרד הביטחון, שמעתי שיש שם קישור להגשת מועמדות למשרות בתחום.

מזרחנות?

שכחתי להגיד קודם לכן, הגברתי בבגרות 5 יח"ל ערבית ו- 5 יח"ל מזרח תיכון עכשיו אני מבינה כמה זה השתלם :) דבר אחד לא ברור לי עדיין: אם אלמד קרימינולוגיה ועבודה סוציאלית ואהיה בחקירות נוער במשטרה, יש סיכוי להתקדם ל"שושיים" ,כפי שהגדרת, בלי תואר במזרחנות אלא רק ע"ס הרחבה של מקצוע זה בבגרות שעשיתי בתיכון?

תגובה

אוקיי, הבנתי שגם חסרי תואר נקלטים לשושויים. יש לי שאלה אחרת בקשר לקרימינולוגיה ועבודה סוציאלית: עשיתי בחופש הגדול בין י"א לי"ב פסכומטרי והוצאתי ציון די באמצע: 513 האם כדאי לי לשפר אותו במסגרת הצבא או שהוא ציון מספיק טוב ע"מ שאוכל להתקבל ללימודי קרימינולוגיה ועבודה סוציאלית? מהן הדרישות למקצוע זה באוני'?

למעלה