חצר אחורית

goanin

New member
חצר אחורית

מחדר השינה של הילדים יוצאים לחצר אחורים סגורה. הרצפה של החצר היא מדה מגעילה וישנה. יש אדנית אבן לאורכה בצד אחד, ושלושת הפאות הנותרות הן קירות של הבית. חדר הילדים גבוהה מהחצר, וכך גם מכונת הכביסה שעודת שם. יש איזה 30 ס"מ הבדל גובה. אני חשבתי לשפוך שם על הכל טוף.
מה דעתכם?

bar 23

New member
לא הבנתי איפה בדיוק נמצאת מכונת הכביסה...

ולא ציינת מה גודל החצר ומה גילאי הילדים אבל בהנחה שזו חצר מספיק גדולה ומדובר בילדים קטנים אז אפשר לרצף שם ולעשות לילדים חצר חמודה למשחק עם בימבות/אופניים וכו'. במידה ויש בבית ילדים קטנטנים-לא הייתי הולכת על טוף, מקסימום על חלוקי נחל גדולים.

crazyflower

New member
יש לך אוצר ביד

טוף יחרב אותו. חצר עם יציאה מחדר הילדים זה נהדר ל... ילדים. יש משטחים נעימים לדריכה כמו אלה ששמים בפינות המשחקים בגנים הציבוריים (חומר לא זול), אם החצר מוצלת - אפשר להשתמש בדשא סינטטי. באדנית האבן ובמקומות נוספים אם מספיק גדול אפשר לשתול צמחים, החצר יכולה להיות גם מקסימה וגם שימושית, טוף פוסל לטעמי את 2 הפונקציות ביחד.

goanin

New member
הילדים בתכנון

אני יכול לצרף תכניות וסקיצות אם אתם רוצים
החצר בגודל 3*6. פינת חמד אמיתית עם המון המון פוטנציאל. המכונת כביסה נמצאת בשקע שנוצר בחצר לתוך הבית. הבהרה: רעיון הטוף עלה אך ורק מסיבות כלכליות. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לרצף וכאלה.. האדנית תמולא באדמה והולך להיות שם מדהים. עציצים, אדניות וצמחיה יהיו שם בוודאות. השאלה היא מה לעשות עם הרצפה. יש ניקוז מעולה והחצר משופעת מעט. אין בעיה. טוף הוא כהה ומשרה שלווה כזאת שאני לא יכול להסביר כל כך. מה יכול לבא במקומו? הוא יעשה הרבה לכלוך?

crazyflower

New member
אם החדר מיועד לילדים שבתכנון

כדאי לתכנן את החצר כך שתתאים להם. במקום הטוף - שהוא לא נעים לדריכה וודאי וודאי שלא למשחק, כדאי לשים משטח שמיש. משטחי גומי או דשא סינטטי אריחי ברגו לא כדאי לרצף את כל החצר, אפשר להשאיר ערוגות צרות ולשתול בהם מטפסים שיעטרו את הקירות, יוריקו את השטח וידגישו את החוץ.

טלטוש

New member
טוף וילדים לא הולך יחד

אני כבר מדמיינת את הפרטיים שלי שכל הזמן מועדים ונופלים על הטוף ובהחלט נפצעים ומדממים.

avi5199

New member
אולי אפשר לעשות שם פאטיו

או לעקור את הריצוף ולמלא עוד אדמה... ( כמובן שיש לבדוק עם מומחים את נושא הניקוז ... ) או לשים עציצים ו אדניות וכ"ד ...

למעלה