חצ'קונים..

renany

New member
חצ'קונים..

שלום, יש לי אקנה רק במצח ולא על כל הפנים. הלכתי לרופא עור והוא נתן לי 2 תכשירים- משחה ללילה ומין נוזל שמייבש את העור ממש. אני משתמשת בשניהם כבר חודש. בהתחלה הנוזל ייבש לי את המצח ממש וזה היה טוב כי כל החצ'קונים הייבשו והתקלפו אבל עכשיו זה נראה שהוא לא משפיע. אני מקפידה להשתמש בו אבל המצח בכלל לא מתייבש. יש למישהו מושג איך זה יכול להיות? ואולי גם כמה הצעות לטיפול באקנה בדרך טבעית? תודה רבה!
 

סיר חע

New member
אממ

לפעמים, מידי פעם, כשהעור מרגיש מיובש, הוא משמן את עצמו יותר. ואז כמות המשחה ששמת מקודם, כבר לא עוזרת. (כי עור הרי צריך להיות מיובש בצורה כלשהי). היית מורחת את המשחה נקודתית על כל פצעון? נגד חצ'קונים הייתי ממליצה לך על חימר ירוק, פילינג או סבון משמן עץ התה:) עוזרים. מניסיון.
 

renany

New member
לא...

הייתי מורחת על כל המצח אבל הוא די היה מלא בפתעים וגם זאת הייתה ההוראה של הרופא. איפה אני יכולה להשיג סבון משמן עץ התה? ואני יכולה למרוח את השמן עצמו על כל המצח?
 

סיר חע

New member
אממ, זה סבון..

והוא מייבש, אבל לא יותר מידי, כך שזה מעולה. (לפחות לי.:)) הוא אמור להיות בחנויות טבע.:) ואולי גם בבתי מרקחת, שווה להציץ לבדוק. הוא יכול לבוק בתור סבון נוזלי, ובתור סבון מוצק. אפשר לסבן, ולא לשתוף... אבל... זה מאוד מאוד מאוד לא מומלץ. :| (חצ'קון חצי מת מוקף בעיגול יבש ואדום עם עור מתקלף, חח, את לא רוצה שזה יקרה לך.P:) (אוי, תיארתי את זה כל כך מגעיל). אבל את יודעת מההההההההה, חימר ירוק, זה הההההההה-דבר! את קונה קופסא, מוכנה, או אבקה בבית הטבע הקרוב לביתך :) (אבקה - לוקחת כפית, ומוסיפה כמה טיפות של מים, עש שיוצאת לך עיסה לא נוזלית ולא יבשה מידי, כזאתי שתוכלי למרוח). ואת מורחת על הפנים, ושותפת כעבור 20 דקות. זה ה-דבר! זה פשוט שואב את כל הג'אנק מהפנים. מוצץ את כל הלכלוך, ולוקח איתו.
והעור אח"כ כל כך נעים
גם פילינג זה מגניב, ואני גם עליו ממליצה, זה פשוט סבון של גושים, שבזמן שאת משפשפת על הפנים, הם מורידים את כל התאים המתים, וגם מייבשים קצת את החצ'קונים, ומשאירים את העור רענן, ועם ריח טוב.
 

muesli

New member
מה זה חימר ירוק מוכן?

אני לא נתקלתי בכזה, תוכלי לפרט קצת יותר? והאם עדיף המוכן או האבקה? כל כמה זמן עושים מסיכה איתו?
 

סיר חע

New member
אני לא יודעת ממש

בקשר לחימר ירוק מוכן, קניתי ממישהי שאני מכירה, שמתעסקת ברפואה משלימה, אבל...
אני לא יודעת אם היא הכינה אותו או שהיא קנתה אותו מוכן כבר. אני יודעת שחוץ מערבוב של חימר במים, היו שם עוד כל מיני שמנים שהיא שמה בו (שמן עץ התה ולבנדר). הבעיה בחימר מוכן, שמביאים לך חבילה לחה, ועם הזמן היא מתייבשת, הייתרון של אבקה הוא שאת מכינה לך כל פעם את הכמות שאת צריכה. ואת בוחרת כל כמה זמן, אני לא ממליצה כל יום, אפשר כל יומיים-שלושה, ואפילו יש כאלו שיגידו שזו תדירות גבוה מידי, ועדיף כל שבוע. זה בעקרון מתי שבא לך, מתי שאת נוגעת בפנים, ומרגישה שאת צריכה את זה.
:)
 
למעלה