חצלול ראשון!

RxOxN

New member
חצלול ראשון!

לא כתבתי פה כבר כמה זמן וכמעט לגמרה הפסקתי להתעסק עם חלומות צלולים,אבל היום בצהרים הלכתי לישון ופיתאום שמתי לב שיש לי שיתוק שינה,אז אמרתי זהו,היום יש לי חצלול...לא ידעתי בדיוק מה אני צריך לעשות,אז דמינתי שאני חולם צלול..בשלב מסויים אני פותח את העיניים ואני שוכב על הצד ואני רואה שהפלאפון שלי לא נימצא לידי איפה שאשארתי אותו לפני שהלכתי לישון,אז הרמתי את היד,התנועה של היד הייתה מאוד מוזרה,זה כאילו שאני מזיז אותה,ואני מרגשי שהיא זזה אבל היא בעצם לא זזה..בכל מקרה אני מניח אותה על המזרון,אני אמרתי לעצמי "אתה יכול לעביר את היד דרך המזרון" לחצתי את היד לתוך המזרון,והיד פשות נכנסה פנימה,התחלתי להתרגש,אז הרגעתי את עצמי,הייתי דווקא דיי שקול וחשבתי וידעתי מה לעשות,ניסיתי לקום מהמיטה,ולא יודע..זה היה קשה כזה,כל תנועה שעשיתי הייתה התנגדות כזאת שאפילו לא הצלחתי לקום מהמיטה,אבל בכללי החצלול היה מאוד מאוד מציאותי!לא הייתי שם לב שאני חולם אם לא הייתה את התחושה המוזרה של התנועה,בעיקרון הסוף של החצלול היה ביוזמתי,רציתי לנסות להתעורר ולחזור שוב לחלום,גם בשביל לנסות לעלות על השיטה לחיצלול וגם כדי לפתור את בעיית התנועה שדיי ביאסה אותי..אם הייתי יודע איך לעשות שיתוק שינה בכוונה,ניראה לי שלחצלל משיתוק שינה זה ממש קל

silverhawk

New member
כל הכבוד, מזל טוב!

יפה שלא התעוררת מהתרגשוץ, זה דבר די שכיח בחלום(ות) הראשון(ים). להבא, אני מציע שתעזר בשיטות להגברת הצלילות ובבדיקות מציאות לכל אורך החלום - אלו יעזרו לך למקסם את הפוטנציאל.

makron2

New member
יפה...

כמו שציינת ברגע ששמים לב לשיתוק השינה ההמשך דיי פשוט - רק צריך לדעת שתכף מתחיל חצלול. 'לא ידעתי בדיוק מה אני צריך לעשות,אז דמינתי שאני חולם צלול..' - זה בערך מה שצריך לעשות. 'כל תנועה שעשיתי הייתה התנגדות כזאת שאפילו לא הצלחתי לקום מהמיטה' -זה קורה הרבה כמו בווילד שהיה לך לפעמים יש מצבים שבהם היכולת לזוז אוד מוגבלת וכמו שסילבר ציין יש לעשות בדיקות מציאות והגברות צלילות - במידה ואלו נכשלו לאחר מספר חזרות אז מה שעשית בהמשך ממש מעולה הערת את עצמך וניסית לחצלל שוב(פתרון טוב) - תשתדל להשאר בדיוק באותה תנוחה שאתה מתעורר בה ותנסה שוב,במידה ואתה עדיין במחזור חלום סיכויי ההצלחה שלך טובים.

RxOxN

New member
תודה ושחכתי לציין

ניסיתי לתת פקודה "הגבר צלילות" וזה לא עבד וגם אחרי בדיקת המציאות שעשיתי,האצבעות של היד שלי(שנכנסו למזרון)נעלמו!זה היה דווקא די מצחיק,אני כזה מסתכל על היד "מה זה? איפה האצבעות שלי?"שהייתי בשיתוק שינה,להגיע לחצלול זה היה דווקא ממש מהיר,משום מה העיניים שלי נפתחו מעצמם(מה שאני מקפיד מאוד לא לעשות בזמן שיתוק שינה,שמעתי שזה לא מומלץ...)וכול הפרטים היו ממש מדויקיים!היה ניראה שאם הייתי שולט בתנועה כמו שצריך הייתי יכול להחזיק את החצלול הזה הרבה זמן,עכשיו שאני חושב על זה אני ממש מבואס...קורה הרבה שיש את הבעיה הזאת של התנועה?מה אתם עושים אם זה קורה לכם?איזה פעולות?אם אפשר,תגדירו בדיקת מציאות והגברת צלילות,איך אני עושה הגברת צלילות?בדיקת מציאות אני עשיתי,לא?פעם היו לי תקופות שכמעט כל לילה היה לי שיתוק שינה...איפה הימים האלה עכשיו?...תגידו לי שיטה לשיתוק שינה וודאי,ואני חצללן מוסמך! אחרי שהערתי את עצמי אז עוד היה לי שיתוק שינה(אז זה היה השיתוק שינה הכי ארוך שחווית במודע)אבל גם אותו הפסקתי כי רציתי לנסות לחזור אל זה בכוונה,וזה לא הלך...אין שיטות לחצלולים שמבוססות על שיתוק שינה? כל הזמן שרק גילית על כל הנושא של חצלולים לא היה לי מושג עד כמה זה טוב!אפילו החוויה הקטנה הזאת שהייתה לי(שנמשכה דקה,שתיים)הייתה איכותית ברמות!אני מדמיין את התחושה המציאותית שהייתה בחצלול ואני מדמיין את עצמי עושה דברים שלא יקרו במציאות,וזה חוויה ענקית וחינמית לגמרה! ד"א אחרי החצלול שהיה לי,שמעתי שמישהו פותח את הדלת של החדר שלי (ולא היה אף אחד בבית)אפשרי שעדיין חלמתי?או שזה סתם הקולות הדימיוניים האלה שיש לפעמים בווילד?

makron2

New member
המשך...

"ניסיתי לתת פקודה "הגבר צלילות" וזה לא עבד וגם אחרי בדיקת המציאות שעשיתי" - לפעמים יש מצבים שאיכות החצלול נמוכה בגלל גורמים שונים כמו שהעייפות מאוד חזקה - אבל לרוב בדיקות והגברות משפרות ובמקרה שלך היה באמת מומלץ לנסות לשכב ולדמיין/לנסות שוב לחצלל. "משום מה העיניים שלי נפתחו מעצמם" - זו אחת מהתופעות מעיין התעוררות לתוך חדר מדומה. ."וכול הפרטים היו ממש מדויקיים!" זה קורה לפעמים הדמיון למציאות מדהים אבל אני מניח בבמידה והיית ממשיך וחוקר יותר היית שם לב שיש הבדלים. 'הייתי יכול להחזיק את החצלול הזה הרבה זמן' - כמו שציינת המודעות המובהקת שלך לעובדה שאתה במצב שונה(צלילות/הבנה גבוהה)הייתה תורמת בהחלט לאיכות החצלול. 'קורה הרבה שיש את הבעיה הזאת של התנועה?מה אתם עושים אם זה קורה לכם?איזה פעולות? - בעיות קשות בתנועה קורות לעיתים נדירות:בדיקות מציאות(כדיי להוכיח סופית שמדובר במצב ששונה מהמציאות)והגברות צלילות שונות בדרך ככל עוזרות - שיפשוף ידיים(תחושת החום והגירוי עוזרות)הגברות קוליות ותוך כדיי כך להתמקד על משהו עד שהאיכות עולה ועוד.. - http://planet.nana.co.il/lucidity/ 'איפה הימים האלה עכשיו?' - חלום צלול אפשר להשיג גם בדרכים אחרות למרות דרך שיתוק שינה זה מעולה. 'תגידו לי שיטה לשיתוק שינה וודאי' - הלוואי והיה לי זה החלק העיקרי בויילד - למרות הויילדים שהיו לי עוד לא עליתי על שיטה וודאית כי יש גורמים שונים - צריך להיות תזמון טוב:לאחר כמה שעות שינה(כדיי שהגוף ינוח מעט)אבל עדיין להיות עייפים מאוד כדיי להרדם שוב - צריך לחזור למיטה,לשכב(רצוי עם מעט מאוד תזוזות)ולנסות להשאר *ער - הרעיון הוא שבשלב מסויים הגוף יירדם לבד(בגלל עומס העייפות)והרצון העז שלך להשאר ער יעלה לפניי השטח(בערך כמו שפתחת עניים לבד). במידה ונרדמת כרגיל(ללא חצלול)בזמן הנסיון נכשלת כמובן להשאר ער וההכרה אבדה - במידה ואתה נשאר לגמריי ער בזמן הנסיון אז הגוף צריך להיות יותר עייף בנסיון הבא. - אפשר גם לקבוע שעון שיעיר אותך מלא פעמים ואז לנסות אבל זו שיטה גרועה ושינה גרועה עוד יותר. 'אפשרי שעדיין חלמתי?או שזה סתם הקולות הדימיוניים האלה שיש לפעמים בווילד? - יש מצב טוב שזה היה סתם קולות לפניי שהחלום מתחיל ויש גם מצבים של התעוררות כוזבת שבהם רק חושבים שמתעוררים אבל בעצם עדיין ישנים. 'חוויה ענקית וחינמית לגמרה!' - מדהים כל פעם מחדש - למרות שגם ויילד עם זכרון טוב נשכח לו - כמו כל זכרון. בהצלחה.

RxOxN

New member
ענית לי על כמה שאלות

מהניסיון ווילד של היום ובכלל,אני זוכר שביום שהצלחתי הייתי עייף,לא מחוק אבל דיי עייף,נרדמתי מהר יחסית..לאומת זאת היום,נכנסתי למיטה יחסית עירני,ולא הצלחתי להירדם אז לפי מה שאני מבין,לא תמיד אפשר לנסות לעשות ווילד אפקטיבי,אולי אם הייתי נכנס למיטה ברמת עייפות זהה הייתי יכול להצליח יותר,אני הייתי בטוח עד עכשיו שמה שקובע בסופו של דבר זה לדעת לעשות ווילד כמו שצריך ורמת העייפות פחות חשובה,ומה שאמרת ניראה לי הולך לתת לי להנות מהרבה חצלולים בקרוב.והקטע שהעניים נפתחות לבד קורה הרבה?אפשר להתייחס לזה כרמז ראשוני לחצלול?אני זוכר שחלק מהחצלול הראשון ניסיתי להילחם עם העניים,וזה היה כמעט בלתי אפשרי! האמת שהתכוונתי מציאותי ומדויק מהבחינה הוויזואלית,זה לא היה ציורי כזה או מעורפל כמו חלום רגיל וזה עבר בהרבה מאוד את הציפיות שלי,אני מקווה שכול חצלול זה ככה או לפחות רובם. והבעיה הספציפית שהייתה לי לא אפשרה לי ממש לשפשף את הידיים,הכי הרבה שעשיתי זה לעביר את היד דרך המזרון שד"א זאת הייתה ממש תחושה מוזרה... אם אני נגיד מחזיק את עצמי ער לילה נגיד,ואז הולך לישון לאיזה 5 שעות,קם לשעה ומנסה ווילד,אני אמור להיות עדיין מאוד עייף אבל אחרי השלב בשינה של המנוחה הפיזית,לא?אפילו לא כל הלילה,איזה שעתיים יותר מהשעה שאני רוצה להיכנס לישון? שאלה על תת מודע:היה איזה סקר דף אחד אחורה בפורום של דברים שאוהבים לעשות בחצלול,ואחד מהם היה "לשוחח עם התת מודע" והשאלה שלי היא למה הכוונה?לדבר עם אנשים אחרים כאילו?אני מניח שהרבה דברים במהלך החיים שקרו לנו,עברו לתת מודע וזה יכול להיות מעניין,אז איך אני עושה את זה בעצם?אם נגיד אני מדבר עם מישהו בחצלול,אז כל תגובה ואמירה של אותה דמות תיהיה פרי הדימיון שלי או תשובה אפשרית על סמך הכרות אם אותו בן אדם שאולי אני מכיר יותר טוב בתת מודע(אם יכול בכלל להיות מצב כזה)? ועכשיו שאלה קצת(הרבה) מוזרה...למישהו יצא להתנסות בחצלול אחרי שהוא שתה?או כששותים לא מחצללים?ניראה לי שזה יכול להיות מעניין...

makron2

New member
....

'ורמת העייפות פחות חשובה' - עקרונית זה עניין של תזמון מאחר שצריך להיות מאוד רגוע ועייף אבל עדיין עירני מבחינה מחשבתית וגם להיות בטווח של מחזור חלום שלקראת הבוקר מתרחש יותר. - ועקרונית להיות מודע וערני לשלבים ולהתעורריות הקלות שמתרחשות בלילה גם עוזר(אבל מציק) - קצת מדיטציה עוזרת לפעמים כדיי להכיר את המצב הזה של רגוע ו"חצי יישן" ז"א עומס מחשבות קטן מאוד. אחת הסיבות שאני מעדיף מיילד היא שאפשר לתכנת את עצמנו והסיכויים דיי טובים. - בכל מקרה תרגול השיטות גורם למודעות גבוהה בזמן השינה. 'האמת שהתכוונתי מציאותי ומדויק מהבחינה הוויזואלית' - וויילד לפעמים יכול להיות אולטרא מציאותי במיוחד שהסביבה היא סביבת החדר(הזכרון טוב) - לעומת זאת גם חלום שמקבלים בו את הצלילות במהלכו(מיילד,דילד) עדיין אפשר להגיע לרמות איכות חדות וייציבות מאוד גבוהות ע"י שימוש בהגברות ומיקוד בפרטים עד שהחדות עולה. 'הקטע שהעניים נפתחות לבד קורה הרבה?' - קורה אבל קשה להעריך אם הפעם הבאה תהייה אותו הדבר בדיוק - אבל עקרונית צריך לדעת שייתכן מאוד שחלום צלול יתחיל בהתעוררות מדומה ובגלל זה מומלץ לצבע בדיקת מציאות קטנה שמתעוררים באמצע הלילה(אם רוצים). 'מהחצלול הראשון ניסיתי להילחם עם העניים,וזה היה כמעט בלתי אפשרי!' גם לי היו כאלה וויילדים שיש בהם קושי לפתוח את העניים אפילו ניסיתי בכוח עם ה"ידיים" - רוב הפעמים זה עדיין בגלל המודעות/צלילות הנמוכה או בגלל שחשים עייפות ומוגבלות,לדעתי בגלל שיש ויילדים מאוד מציאותיים שבגללם יש גם אשלייה של עייפות:קמים בלילה מהמיטה קצת מסטולים וצריך לעשות הגברות צלילות ע"מ לעורר את העובדה שחולמים ע"מ לעורר את עצמנו - תנסה קצת לשחק אותה עירני:מחא כפיים תשמח קצת ותעודד את עצמך כדיי שהערפול יתפוגג - בכל מקרה כמו שאמרתי אתה יכול לחזור לשכב ולדמיין את עצמך במקום אחר ולשמור על הידיעה שאתה עדיין בחלום. 'להיכנס לישון?' - זה משתנה - צריך לדעת שביום שיותר ערניים אפשר לנסות עם פחות שעות שינה לפניי הנסיון וההפך במקרים שמאוד עייפים. 'איך אני עושה את זה בעצם?' - בעקרון מדובר על הרוב על אינטראקציה עם דמויות/חלקי החלום - דבר איתם,תחקור תמיד יש הפתעות. 'כל תגובה ואמירה של אותה דמות תיהיה פרי הדימיון שלי' - תמיד היא פרי הדמיון "מציאות פנימית" אבל היא בנוייה גם באותות שנחווים גם בזמן הערות. 'בחצלול אחרי שהוא שתה?או כששותים לא מחצללים?' - אני שמתי לב שקשה לי מאוד לחצלל אם אני שותה/מעשן לפניי השינה. אבל גם אם שותים משהו תמיד אפשר לקוות לטוב. - ועקרונית לפעמים שחולמים צלול קצת "מסטולים"(כושר שיפוט ירוד) אז צריך לשמור על ריכוז מסויים בעובדה שחולמים.:זה עוזר למנוע התעוררות מוקדמת.

RxOxN

New member
ומה עם גורמים סבבתים?

אם נגיד אני מנסה ווילד ויש קצת אור יום או רעש מסביב זה יכול להפריע בזמן חצלול?אפשר להתגבר על זה?או שעדיף לנסות בשעות הלילה שכולם יושנים ועדיין חשוך?

makron2

New member
כמובן...

שכמה שפחות הפרעות יהיה יותר טוב - אולי עם הזמן יהיה אפשר גם עם הפרעות. בהצלחה.

למעלה