חצלול או לא?

חצלול או לא?

בס"ד טוב נראה לי שהיה לי בלילה חצלול או חלום שהפכתי אותו לחצלול כנראה עם שקיפות נמוכה. אני לא ממש זוכרת את פרטי החלום, למרות שבסוף החלום אמרתי שיש אבוא לכתוב בפורום {כן בטח באמצע הלילה} ואז כנראה היתה לי התעוררות כוזבת שזכרתי טוב את החלום ועכשיו אני לא זוכרת הכל. ממה שאני כן זוכרת... הייתי כנראה במתחם של בית ספר {אולי התיכון בו למדתי} שם הייתי אמורה להיות מורה {סטודנטית להוראה} לא זוכרת את החלום אבל כנראה באיזה שהוא שלב או שחלמתי על חלום צלול או שהיה לי חלום צלול ואז רציתי לצרף לחלום מישהי שלמדה איתי שאני חולמת עליה תמיד!!! {לא מובן למה} וקראתי לה או משהו כזה והיא הופיעה לא בפתאומיות אלא מתוך הבניין כאילו באמת היתה שם ואז היא הראתה רצון לדבר איתי או להעביר לי מסר קלטתי את זה וביקשתי ממנה שתספר לי מה עובר עליה {אני תמיד חולמת שהיא עצובה או משהו והיא תמיד באה לספר לי מה קורה ואז החלום נגמר} אז עכשיו הרגשתי שהיא יותר בעניין לספר לי מה עובר עליה ומשום מה החוצפנית הקטנה ביקשה ממני לעשות כל מיני תעלולים כדי לספר לי היו מס כוסות חד"פ בשולחן והיא אמרה לי אם יהיו כאן 219 או 229 משהו כזה כוסות היא תספר לי ואז כשהיה ברור לי שיש שם מעט מאוד כוסות פשוט אמרתי אם אני אחשוב שיהו שם יותר כוסות אז יהיו שם יותר ואז כל הזמן נקבתי במס' שהיא דרשה ממני וכל הזמן זה קפץ יותר למעלה בהתחלה היו 10 אח"כ 29 אח"כ יותר עד ששמתי לב שזה לוקח יותר מידי זמן החלטתי שאם היא תספור הרי היא רק בחלום זה יהיה המס' שהיא ביקשה כבר אז אמרתי לה לספור וזה באמת היה המס' שהיא ביקשה וזהו אח"כ אני לא זוכרת מה היה ולא זוכרת אם היא אמרה לי מה קרה לה או שלא

makron2

New member
נשמע ככה...

וגם נחמד...קצת מוזר "כן בטח באמצע הלילה" - זה בעייתי קצת - אבל בכל מקרה אפשר להנות בחלום עצמו - במקרים שהחלום צלול מגיע בחלום האחרון לקראת הבוקר הזכרון שלו יותר טוב. " רציתי לצרף לחלום" - זה סימן טוב לזה שהיית מודעת לעובדה שאת חולמת ולאפשרויות. "כאילו באמת היתה שם" - דבר ראשון זה מעולה שהצלחת לגרום למישהי מסויימת להופיע,איך שהיא הופיעה זה מישני. - וזה סביר שהיא מגיחה בהקשר של הסצנת חלום עצמה. "החוצפנית הקטנה ביקשה ממני לעשות כל מיני תעלולים" - משעשע "החלטתי שאם היא תספור הרי היא רק בחלום זה יהיה המס' שהיא ביקשה כבר" - זו גם צורת התנהלות שמצביעה על צלילות דיי טובה - ז"א ידעת שגם את חולמת וגם הדמות והסביבה הם חלק מהחלום ונובעים ממך. בכל מקרה נשמע חלום טוב והפגנת בו מודעות דיי גבוהה לאורך זמן.

אז הלילה...

בס"ד היה לי ניסיון לחלום צלול ולא הצלחתי כאילו ידעתי שאני חולמת אבל לא הצלחתי לעשות כלום ואח"כ פירשתי את זה {תוך כדי שינה} שזה בגלל שחלמתי שאני חולמת חלום ואת החלום הזה ניסיתי לעשות צלול ולא הצלחתי. יש מצב כזה שפעולות בחצלול לא מצליחות כי זה חלום בתוך חלום או משהו כזה?

silverhawk

New member
התחושה של 'חלמתי שחלמתי חלום צלול'

היא נפוצה, אולם מדובר למעשה בחלום צלול בעל מודעות נמוכה. ברגע שאת מודעת לעובדה שאת חולמת, מדובר בחלום צלול, ללא קשר לרמת המודעות והצלילות. סביר להניח שאם היית נעזרת בבדיקות מציאות ובשיטות להגברת הצלילות, היית מצליחה לשפר את איכות ואורך החלום (ובכלל, מומלץ להעזר בהן בכל החצלולים).

makron2

New member
כמו שצויין..

"ברגע שאת מודעת לעובדה שאת חולמת, מדובר בחלום צלול" בנוסף רמת המודעות יכולה רגע אחד להיות גבוהה,כלומר - הבנה שאת והסביבה,הכלל כולל הכל הם חלק מהחלום והוא בעצם חלק ממך וברגע האחר המודעות יכולה להתדרדר לרמה שחושבים שדמות אחרת היא אמיתית או חושבים שהסביבה אמיתית וכמובן שמתחילים להאמין שהחלום או חלקים ממנו הוא מציאות(צלילות נמוכה)אז גם מתנהגים בהתאם. יש גם מצבים שרק חושדים שמדובר בחלום(קדם צלילות)אבל מיד מוותרים על המחשבה וחוזרים להתנהג באופן בלתי מודע. כמו שסילבר ציין בדיקות מציאות והגברות צלילות - עוזרות מאוד להזכיר לעצמנו שמדובר בחלום ואת האופי של המצב הזה ובכך משפרות מאוד את החלום הצלול. - מומלץ לבצע בדיקת מציאות והגברות ברגע שמזהים שמדובר בחלום וגם לאורך החלום.

למעלה