חצי

חצי ../images/Emo32.gif

לא נשים ולא ספורט, אבל זה קשור לאופניים, אז קיוויתי שנשות האופניים יוכלו לעזור לי קצת. ידיד שלי עבר לעיר הגדולה ומתכוון להתנייע באופניים. הוא סטודנט מרושש, כך שהוא לא יכול להוציא הרבה כסף, ןהוא רוצה עצות בקשר למה הוא צריך לדעת ולבדוק - אילו דברים אי אפשר בלעדיהם, אילו כן, איך יודעים מה עונה על הצרכים שלו וכו'. מישהי מוכנה להרים את הכפפה (או הקסדה? או משאבת האופניים?)

מרב.

New member
אני אומנם לא רוכבת אופניים,

אבל אם המטרה שלו היא התניידות ולא רכיבה ספורטיבית- שיתחיל עם זוג אופניים וקסדה, זה כל מה שצריך. אולי גם משאבה, אבל ממילא אם הוא מרושש אין לו מה להוציא יותר. אחר כך- אם יתעורר הצורך- יחפש ויקנה. אני יכולה להעביר המלצה של חבר רוכב אופניים לחנות אופניים זולה- יש לו גם יד שניה, ובן זוגי רכש משם אופניים וקסדות במחיר הוגן להפליא. אם "העיר הגדולה" היא תל אביב- אשמח להמליץ.

כמה עצות

נתחיל עם זה שהכל יותר זול באינטרנט, כולל לקנות מאתרים מחו"ל שעושים משלוח חינם (לא לאופניים, לדברים האחרים). אופניים - יד שנייה כמובן. הוא צריך אופניים ומנעול. קסדה ואורות מהבהבים - לשיקולו, ברור שיותר בטיחותי עם. משאבה - לא צריך, אפשר למלא בתחנות דלק. לגבי פנ'צרים - אני לא יודעת להחליף גלגל וזה עולה 20 ש"ח בחנות. כשהוא קונה אופניים עדיף שייקח איתו מישהו שמבין, או אפילו לקחת את האופניים לחנות לקבל הערכת תקינות. אם הוא בודק לבד, שרק יוודא: - המעצורים עובדים - ההילוכים עוברים - הגלגלים ישרים (לא עושים שמיניות או מתנדנדים) - הפדלים יציבים - שום דבר לא נראה חלוד מידי מבחינת איכות: - משקל - אופניים כבדים עולים פחות. זה עניין של סדר עדיפויות. מה שכן, אם אומרים לך שזה "אלומיניום", זה גם צריך להרגיש קל... מסתובבים רמאים וזייפנים בלי סוף. - בולמי זעזועים - יש כאלה שאומרים שהם מפסיקים לפעול אחרי שנה וזה - אני עדיין מעדיפה בולמים ישנים על בלי בולמים בכלל - הילוכים - אם הוא לא הולך לנסוע בעליות, הוא יכול לקנות כאלה בלי הילוכים (אופני עבודה / סינגל ספיד). - כביש או שטח? לא מאד משנה בעיר, למען האמת - מושב - שיהיה נוח, אחרת סתם זה מעצבן. אפשר לקנות יקר ולשלוף, לקנות יקר ולכסות בבד כך שלא יראה יקר, או לקנות זול ולהחליף את ה"שליפה מהירה" בבורג רגיל. - מגן לגלגל נגד גשם - אני מסתדרת בלי, אבל אם יש - למה לא - סלסלה - יכול מאד לשדרג - ג'ק - אני בעד! מבחינת גניבות - צבעתי את האופניים בסגול בצורה מרושלת, ולא גנבו לי אותם כבר שנתיים וחצי (טפו-טפו-טפו), והמנעול שלי די ביזיון.

למעלה