חצי
שקדיה

iritki

New member
חצי ../images/Emo32.gif שקדיה

שלום לכולם, אני שוב אנמית וכיוון שאני שונאת את כדורי ברזל המגעילים אני מנסה לשנות את התזונה שלי קצת כדי להימנע מלקחת אותם באופן קבוע... מכם שמעתי המלצות על שקדיה - גם הדיאטנית אמרה שזה נחמד אז יש לי כמה שאלות : קודם כל, מי מכם שטעם - זה טעים ?!?! זה ממרח? זה סירופ ? זה תוסף ? קונים את זה בחנויות טבע ? אתם ממליצים ?!?! בתור אחת עם הרגלי תזונה של ילדה בת 4 אני חושבת שאתם יכולים להוות קבוצת דוגא טובה ... תודה על כל תשובה שבוע טוב אירית

שקדיה

שקדיה זה ממרח המורכב למעשה רק משקדים טחונים (ללא הקליפה הדקה החומה), ושלא במפתיע יש לזה טעם של שקדים, כלומר די עדין. ניתן למרוח את זה על פרוסת לחם ולהוסיף גם דבש אם אוהבים מתוק. זה נמכר בחנויות טבע ועולה כ-50 ש"ח לצנצנת של 400 גרם. הבעיה היא שזה מאוד עשיר קלורית (כ-600 קלוריות ל-100 גרם, בתור השוואה בגבינה לבנה 5% יש שישית מהקלוריות - 100 ל-100 גרם), מה שאומר שמי שאינו מצוי בתת-משקל עדיף שיצרוך את זה באופן זהיר. יש עוד הרבה דברי מאכל הכוללים ברזל, לדעתי כדאי לך להרכיב ביחד עם התזונאית תפריט עשיר בברזל ובמאכלים המסייעים בספיגתו בגוף (זה גם שיקול חשוב) שיענה גם על כל שאר הצרכים שלך - למשל הרכב קלורי המותאם לגילך, מבנה גופך, רמת הפעילות הגופנית שלך, שיכלול גם כמות סידן נדרשת ושאר הויטמינים והמינרלים, שיהיה מאוזן, וכמובן - שיורכב ממאכלים שאת אוהבת ושזמינים באורח חייך הנוכחי. בקיצור, תזונה זה עניין די מורכב - בגלל זה יש אנשי מקצוע שיכולים לעזור.

iritki

New member
../images/Emo51.gif

רק רציתי לברר מזה הדבר הזה ... כמובן שיש עוד הרבה דברים שמשפיעים - למשל לא לאכול את דברי הברזל עם חלב או קפאין אלא עם ויטמין C... וכמובן שאני מתיעעצת איתה ולא התכוונתי פה לייעוץ, פשוט שכחתי שאול אותה מה זה ולא מצאתי בסופר ביום שישי, וכמו שאמרתי - הרגלי התזונה שלי בערך כמו ילדה בת 4 אז אתם עם ילדים שקרובים לגיל הזה ..
ת ו ד ה ר ב ה

ברזל

ברזל נמצא במגוון מאכלים, במיוחד בעלים ירוקים, ארטישוק, רימון (את יכולה לקנות רכז רימונים ולהוסיף לסלט או לדלל במיים), טחינה,בכל מה שמשחיר כשנרקב, כמו כן יש תוסף מזון טבעי שנקרא פלורידקס והוא מכיל ברזל ועוד דברים טובים. חשוב לשתות את זה לא בסמוך לאכילת מוצרי חלב כי מוצרי חלב פוגמים בספיגת הברזל לעומת למשל מיץ תפוזים שעוזר לברזל להספג. חוצמזה, להתחבר לשמחה (מחזק את הדם וברזל!). בהצלחה, קרן

hagit2000

New member
לגבי כדורי ברזל

יש כל מיני סוגים של כדורי ברזל. אני הייתי לוקחת כדורים קטנים (בגודל של גלולות - אולי טיפה יותר גדולים). ולא הרגשתי שום בעיה בלבלוע אותם. אולי צריך לשנות את חברת הכדורים. בלי שום קשר - כדאי גם לאכול נכון.

ברזל במאכלים

כשהייתי בהריון היה לי חוסר בברזל והכדורים לא הועילו אז דיאטנית נתנה לי רשימה של מאכלים עשירי ברזל וזה עבד פלאים: טחינה קטניות: חומוס, שעועית, עדשים בקר הודו (החלקים האדומים בעיקר) ואם כבר לוקחים תוסף ברזל אז לא בצמוד למוצרי חלב וגם רצוי עם משהו כמו פרי (במיוחד עשיר בויטמין C) או עגבנייה (שהיא בעצם גם פרי). שקדייה זה מעין ממרח אם אני לא טועה. נראה לי שזה קצת מריר, לפחות ממה שאני זוכרת מהעבר הרחוק (אבא שלי היה אוכל את זה המון. לי זה לא היה טעים). היום אפשר גם בחלק מהסופרים למצוא, אבל בחנות טבע בטוח תמצאי.

iritki

New member
תודה לכולם

בינתיים אני מנסה להפריד את אכילת החלב מאכילת הבשר (שאני אוכלת כל יום) ומשתדלת לאכול את זה עם סלט בצד או ירקות. רוב הזמן אני מרגישה בסדר, בסופי שבוע ממש חלשה... אני צריכה עוד לנסות את הכדורים הטבעיים שאחותי לקחה בזמנו... לצערי התמדה זה לא הצד החזק שלי :( יהיה טוב !

למעלה