חצי שעה על Flash CS5

IndigonFlash

New member
חצי שעה על Flash CS5

לצפיה (+סרטון על האפליקציות המייועדות לאייפון שיהיו בגרסה הזו). הרבה מהדברים שתמיד הכעיסו אותי בפלאש הולכים להיכנס פה, בין היתר: 1. יותר קשור ל-Flash Builder (השם החדש שהם יתנו ל-Flex) - אינטגרציה הדדית בין פלאש לבילדר, סוף סוף יהיה טקסט אדיטור נורמלי (הם גם עשו שינויים בטקסט אדיטור של הפלאש CS5 עצמו אבל הם יותר מיועדים למשתמשים לא כבדים). 2. פורמט XFL ששומר את הקבצים כ-XML + ספריות גרפיות שניתן לערוך on the spot (וכך לבצע עדכונים בפרוייקטים באופן דינמי יותר). מחליף את ה-FLAים. 3. אפשרויות חדשות לטקסט (לא מלהיב במיוחד אבל מעניין, והשיפור המשמעותי ביותר הוא תמיכה מלאה בכתב משמאל לימין (לא צריך לכתוב יותר עברית הפוך)). 4. שיפור כלי ה-Decal המגוחך מהגרסה הקודמת (אפשר לעשות איתו כמה דברים מעניינים).

IdleThought

New member
אני מבולבל

בתור מתלמד אני לא מוצא את הידיים והרגליים,יש לך לינק שמשווה את מרחבי השמות בין הגרסאות? מה שנשאר ומה שיוחלף (גם אם רק רעיונית)

IndigonFlash

New member
לא מצאתי

אבל אי אפשר להגיד שמשהו יוחלף. כל הפיצ'רים הישנים נשארים - אתה עדין תוכל לשמור קובץ כ-FLA ולא כ-XFL למשל.

IndigonFlash

New member
לא לא

אל תשכח שהיא ספריה חיצונית, והפלאש לא יועד לתמוך בתלת-מימד ברמה כזו. אני מקווה שהם התמיכה ב-Flex SDK 4 הם יבססו את AS3 כשפה OO יותר ממה שהיא עכשיו ויוסיפו מה שחסר (מחלקות ג'נריות כמו שצריך, מחלקות אבסטרטקיות ואנומרטורים), ויתקנו את בעיות האופטימיזציה המוגחכות שלה (לעשות casting לאינדקס של המערך יותר מהיר בלי הקאסטינג למשל, ועוד מלא שטויות אחרות).

adiel666

New member
עם רוב מה שרשמת אפשר להסתדר

לעבוד עם אוספים לא גנריים, מילא, קצת Type Casting מObject לא מזיק. מה רע בOOP של AS3? אני עובד עם Flex עכשיו על עיצוב האתר שלי ובונה מחלקות בAS3... הקטע היפה הוא השילוב של המחלקה איך שבא לך(אם זה דרך Script של AS3 או ישירות דרך MXML). בעיות אופטימיזציה? - צודק, מסכים איתך לגבי זה...אבל איכשהו אפשר להסתדר. מה עם Multi Threading??? אני היחיד שממש מפריע לו שאין תמיכה נורמלית לריבוי תהליכים? כרגע אני עובד עם מנגנון הCallback בFLEX שבעצם קורא לפונקציה לאחר שתהליך מסויים הסתיים(למשל עם WebService) ושולח Event(צורה מצחיקה לחיקוי שפות סופר-עיליות של ימינו כמו C# או JAVA) אז איכשהו ניתן להגיד שזה "אסינכרוני". אגב, אם יצא לך לעבוד עם FlashDevelop, אתה יודע איך אני בדיוק מדבג את האפליקציה שם? כי לא מצאתי שום דרך, בעוד שבFlex Builder היה אפשר לדבג בדיוק כמו בJava, עם breakpoints והכל.

IndigonFlash

New member
כמובן!!!

שכחתי לגמרי את ענין ה-threads (פרוייקט ראשון שעשיתי ללקוח, שכחתי מזה לגמרי. באסה לעשות Chunking ברמה מטורפת אחרי שאתה מגלה כשאתה מפעיל בינה מלאכותית, כל ה-GUI נתקע...). לגבי כל ה-workarounds שציינת לבעיות שלי - כמובן שזה לא משהו שמונע ממך לעבוד כמו שצריך, אבל הם מפריעים ל-AS3 להתקדם שלב אחד קדימה. בסופו של דבר, יש לה עדיין "שם רע" שהיא מושכת מהתקופה שקראו לה AS2 ולא 3, למרות שהיא מחלחלת פנימה בקצה לא רע בכלל. אני מדבג עם ה-IDE של הפלאש (עובד עם שניהם פתוחים - קצת מציק אבל זה מה שיש), אז אין לי מושג.

TheGreatNut

New member
אם אתה מתלמד בבניית משחקי מחשב...

אני הייתי מוותר על פלקס, ונשאר עם פלאש.

למעלה