חצי פנסיון

חצי פנסיון

אהלן. יש לי סוסה שאצלי כבר 3 שנים. בשנה האחרונה אני ממש עסוק ויוצא לי לרכב עליה רק פעם בשבוע. היא סוסה ממש אנרגטית וזה לא מספיק, כשאני יוצא איתה היא ממש קופצנית ומתוחה וזה מוציא את כל הכיף מהרכיבה. שמעתי שיש דבר כזה חצי פנסיון - ששמים את הסוסה בבית ספר ובתמורה לפנסיון הבי"ס משתמש בה. מישהו מכיר הסדר כזה? יודע על מקום שעושה את זה? אגב, הסוסה חצי ערבייה חצי טורברייד, עובדת יפה מהקרקע וחמה ברכיבה (אבל נראה לי שאם פעיולות יומיומית זה יעבור). זה נראה לי פתרון אידיאלי, אני אשמח לקבל תשובות חג שמח..

קיים..

וגם קיים חצי פנסיון עם סתם אנשים.. וכל אחד משלם חצי מההוצאות על הסוסה.. ואתם מסתדרים בינכם איזה ימים אתה עם הסוסה ואיזה ימים הוא\היא עם הסוסה... חג שמח גם לך

dixie chick

New member
ההצעה הכי טובה זה

ללכת עם הסוסה לחווה באיזור שעושה בי"ס לרכיבה, לדבר איתם, ולתת להם לרכב לך על הסוסה הם ידעו להחליט ולהגיד לך אם הם צריכים אותה ואם היא מתאימה להם (אם האופי שלה מתאים לילדים, אולי היא צריכה קצת עבודה כדי להתאים אותה וזאת לפעמים השקעה שלך לפעמים שלהם וכ'). לא כל סוס מתאים להיות סוס בי"ס אבל בשביל זה הם ידעו יותר טוב ממנו באינטרנט לשפוט ולהגיד לך במדויק

זה בדיוק, מה שאני שואל

יש פה אנשים שרוכבים בבתי- ספר. אולי הם יודעים על מקומות ספציפיים שמעוניינים, אחרת זה שנה לחפש ולבדוק אם המקום טוב (אני לא רוצה לזרוק אותה באיזה חוות שימי בלולו). שכחתי לציין שאני גר במרכז אז אני רוצה באיזור. תודה

dixie chick

New member
אין אפשרות כזאת לצערי

בלי להכיר את הסוסה שלך ולראות אותה בעבודה אין דרך לדעת האם ירצו אותה בחווה מסויימת וזה שירצו אותה בחווה אחת לא אומר שירצו אותה באחרת ולהפך... אני חושבת שכל בי"ס כמעט תמיד מעוניין אבל כן זאת צריכה להיות העבודה שלך, אני גם חושבת שכדאי לך לעשות את זה לבד כי א. עדיין חצי פנסיון או עלות בסיסית כלשהיא יכול להיות שתהיה עליך (יש חוות שזה חצי אתה חצי הם, יש חוות שיש אפשרויות אחרות אבל אז זה לא מול החווה אלא מול התלמיד שרוכב על הסוסה), ואתה תרצה לעמוד במשא ומתן מול האנשים האלה ב. אני מניחה שתרצה להכיר את היחס ואת אופן העבודה והתנאים בחווה אליה אתה שולח את הסוסה, לא כל מקום יתן לך את אותם דברים ויציב דרישות (יש למשל שידרשו שהוצאות רפואיות כולן עליך, יש שידרשו שרק חלקן, יש שיקחו הכל על עצמם וכ') הקשת היא כ"כ רחבה ממש אי אפשר לייעץ לך באויר ככה... כמעט כל מצב הוא אפשרי ויתכן...

dixie chick

New member
אגב מנסיון אישי

יש יותר אנשים שמחפשים פתרונות כמוך מאשר חוות שמוכנות לקבל סוסים כאלה... לאנשים היום קשה לקחת אחריות כלכלית על סוס (הקניה זה החלק הזול, התחזוקה זה החלק היקר) ואם הסוסה שלך לא עבדה עד היום בבי"ס רציני יכול להיות שתצטרך להתחיל בזה שאתה משקיע בה כסף כדי להרגיל אותה לילדים קטנים, להרגיע אותה שלא תהיה "חמה" (רוב בתי הספר לא רוצים סוסים חמים למתחילים), ולהעביר אותה עוד סשן של אילוף- לא כל הסוסים מתאימים לזה באופי נקודה (בעיקר החמים), אתה לא מציין אם יש לסוסה כשרון או עברה אילוף מסויים כלשהוא (אולי היא תהיה כשרונית בקפיצות למשל?), זה יכול לעזור, בתנאי כמובן שיש לה משהו, בי"ס יקח סוס קצת חם אם יש לו פוטנציאל (בווסטרן אני יודעת שבתי ספר יקחו סוס חצי שבור אבל עם צעד יפה בשביל הסיכוי שבסוף יצא ממנו סוס לטרייל ופלז'ר למשל), אבל שוב זה לא דברים שאפשר לשפוט באופן חד משמעי על גבי הרשת, רק איש מקצוע יכול להגיד לך (איש מקצוע ולפעמים אפשר לנסות שחודש- חודשיים של אימון על חשבונך...)

כן. שמתי לב

התקשרתי למלא חוות ולא בכולם יש הסדר כזה (כמעט באף אחת למען האמת). אצלי המצב דווקא הפוך. החלק הכלכלי הוא יותר פשוט כי אנחנו מגדלים ומוכרים חציר לסוסים, ויש לנו ביטוח רפואי על המשק כך שגם חיסונים, תילועים, ריסוסים ושאר ירקות יחסית זולים. הבעיה היא זמן, וזה יהיה ממש באסה למכור אותה בגלל זה, כי אני בטוח שיש מי שמחפש הסדר כזה. זה ממש WINWIN, הבי"ס בכל מקרה היה צריך להחזיק סוס שלו בתא הזה אז בשביל מה לו לקנות... אגב, אני יכול להגיד לך שראיתי בכמה בתי ספר שקונים סוסים דרד'לה מסוחרים ואחרי זה עובדים עליהם חודש ונותנים לתלמידים לרכב (ואני מדבר על בתי ספר שנחשבים ברמה). כשחיפשתי סוס הציעו לי לקנות את הסוס שרכבתי עליו בבי"ס 4500 שקל (!) שזה אומר שהוא לא בדיוק עבר אילופים יקרים מדי.. טוב, נמשיך לחפש... חג שמח

fliperit

New member
אם מתאימה לך חווה באזור קריית מלאכי

אז אני חושבת שהם ישמחו להסדר כזה...בתנאי שהסוסה ממש מתאימה לבית ספר

למעלה