חצי משרה

שרוןB

New member
חצי משרה

שלום, אני מעצבת גרפית/web, פרילאנסרית וקיבלתי הצעה לחצי משרה. לפי בקשתי השכר יחושב לפי שעה, כנגד חשבונית בסוף החודש. השאלה היא לפי מה אני קובעת את התעריף לשעת עבודה? האם אני צריכה להחשיב ביטוח לאומי, מס הכנסה, נסיעות? ואחרונה חביבה: האם את התעריף לשעה, אני מוסרת כברוטו או נטו? תודה מראש.

nirdagan

New member
התעריף נקבע לפי משא ומתן

בינך ובין מקבל השירות. הכי ברור ונוח לכל הצדדים יהיה לקבוע תעריף לשעה ברוטו לפני מע"מ ובסוף כל חודש ישלמו לך (מספר-שעות X תעריף-לשעה) + 18% מע"מ. זה לא מעשי לקבוע נטו כי הוא תלוי בעבודות האחרות שתעשי במשך השנה ובהוצאות שיהיו לך כעצמאית. כמו כן רצוי לקבוע תעריף לפני מע"מ שלא תפסידי אם בעוד חודשיים המע"מ יקפוץ לעשרים אחוז. (גם הלקוח לא יפסיד כי הוא מקבל בחזרה את המע"מ ששילם על תשומות). לגבי נסיעות את צריכה להסכים עם המעסיק תשלום בגובה מסוים עבור נסיעות, וגם התשלום הזה ייכלל בחשבונית. כמובן בלי קשר עליך גם לשמור חשבוניות של אוטובוסים\מוניות\רכבות\הוצאות רכב בשביל לדווח אותם כהוצאות לרשויות המס. כמו כן רצוי מאוד ללכת למס הכנסה ולקבל פטור מניכוי מס במקור, ולתת עותק למעסיק\לקוח, כי אחרת, בגלל אופי ההתקשרות, המעסיק\לקוח יהיה חייב לנכות לך מס הכנסה במקור. בהצלחה!

nirdagan

New member
ולגבי הביטוח לאומי....

מפני שאת תהיי עצמאית, תשלמי בעצמך את הביטוח הלאומי. כשאת מחשבת כמה שכר לדרוש יש לקחת בחשבון את ההוצאה הזאת.

למעלה