חצי מרתון ?

susita7

New member
חצי מרתון ?

שלום. לאחרונה התחלתי להרהר באפשרות להרשם לחצי מרתון ירושלים. אף פעם לא רצתי מרחק כזה אבל כן רצתי 10 ק"מ (בריצת לילה בירושלים) ,מאד נהנתי ובהחלט לא הרגשתי "חנוק " בסוף הריצה (לקח לי בערך 55 דקות). מה לדעתכם הפרמטר שיגיד האם אני "מוכן"לחצי מרתון ? פשוט לרוץ 20 ק"מ ? ביום -יום לא יוצא לי לרוץ באופן סדיר במיוחד לא בחורף (קררר בירושלים ...). אבל אני כן רץ פעם בשבועיים-שלושה כ7-8 ק"מ בסבבה. כמו כן רציתי לשאול האם צריך אישור רפואי לחצי מרתון ומה הפרוצדורה? לבקש מרופא המשפחה אישור ? הפניה? תודה רבה !

יומא

New member
למה לא?

המסלול מעולה, המירוץ האהוב עליי. מומלץ.
יש לך מספיק זמן להתכונן. כדאי להעלות נפח בהדרגה, גם של ריצה שבועית ארוכה שתגיע עד קרוב ל20 ק"מ, בתוספת של עוד לפחות שתי ריצות בשבוע. אגלה לך סוד- בריצה בירושלים ההררית, קר רק בקילומטר הראשון.. אם ייצא לך , רוץ את המסלול של המירוץ כאימון. הוא לא קל.. בהצלחה!

גנצי

New member
גם לי יש התלבטות כזו

ואני כנראה אוותר השנה, ואולי ארוץ בחצי מרתון שיהיה מאוחר יותר בפנימיית עדנים (צפונית לב"ש), ירושלים זה לא, אבל המרחק אותו מרחק...

בכל אופן - קבל תכנית אימון לחצי מרתון ב-8 שבועות. אני ל ניסיתי, אבל יש לי חבר שניסה והלך לו די טוב איתה (=סיים בחתיכה אחת): http://d2t7egvutler4u.cloudfront.net/sites/4/2008/08/21km-Novice-Training-Programme.pdf

בהצלחה!

susita7

New member
תודה על התגובות

נראה לי שאתחיל להתאמן ואחליט בעוד חודש. מה בנוגע לאישור רפואי ?צריך?

tamirzak1

New member
בתל אביב אני עושה את השלם. בירושלים את החצי. החצי נחשב לקשה

אבל מסלול נהדר ואוירה טובה.
בגלל העליות וירידות יותר קל לקבל פציעות.
עם קצת תירגול ובעיקר אם אתה לא מתחרה עם הזמן , ניתן לסיים בהצלחה.
הכי חשוב זה להקשיב לגוף כדי לא להיפגע.

למעלה