חצי האי ערב

Boogieman

New member
ומה לדעתך זה אומר?

האם זה אומר שכולם היו אדמוניים או שזה היה כל כך יוצא דופן שהמקרא טרח להזכיר זאת למרות שהוא נמנע במובהק מתיאורים פיזיים?

hastings

New member
שלא לדבר על זה

שיש סיכוי טוב שפירוש המילה "אדום" הוא פשוט יפה. ראה את התקבולת המשולשת בפסוק המתאר את דוד "אדמוני עם יפה עיניים וטוב רואי" (שמ"א, ט"ז, י"ב). והשווה שיר השירים, ה', י'.

Boogieman

New member
מעניין, כי גם ברוסית...

אדום=יפה. ברוסית ארכאית משתמשים באותה מילה, וגם ברוסית מודרנית יש קירבה, קראסנוי-אדום, קראסיביי-יפה.

masorti

New member
מי דיבר על התנ"ך?

אני מדבר על המיון המדעי המקובל לעמים שמיים ועמים שאינם שמיים. ראיתי הרבה פעמים את המינוח "תוי פנים שמיים", ואני מדבר על מאמרים בנושא המזרח הקדום ולא על חומר הקשור לתורת הגזע.

Boogieman

New member
הכל טוב ויפה, אבל...

עדיין לא ברור לי איך נראו "תוי פנים שמיים" לפני שלושת אלפים שנה ואיך אפשר בכלל לבדוק את זה.

masorti

New member
אפשר לבדוק...

1. מתוך ציורים, תבליטים ופסלים שנשמרו מאותה תקופה. 2. ע"י שיחזור תוי פנים בגולגלות שנחפרו בקברים. 3. ע"י מחקר של מומיות חנוטות במצרים (... חלק מסוים מהבכירים שנחנטו היו "אסייתים").

Y. Welis

New member
'אתיופים' זו הגדרה רחבה מאוד

היו מעברי אוכלוסיה בין צדי ים סוף, ויש אתיופים בתימן ותימנים באתיופיה. סביר גם שמהגרים מהצפון שהשתלבו במקום נראו אחרי כמה מאות שנים דומים לשאר האוכלוסיה, כמו שהאריאנים (ההודו-אירופאים) בהודו נעשו שחומים אחרי 3000 שנה.

יהוי

New member
אינך מדייק

ברית השבטים הישראלית נוצרה במצרים וחלק מן השבטים היו בעלי יסוד מצרי מובהק (שבטי יוסף ולוי). יוסף נשא לאישה את בת כהן און , בהקשר זה יש להזכיר כי און היתה מרכזה של מהפכת אחנאתון כמאה וחמישים שנה קודם לכן. מחבר ספר שמואל טורח להזכיר כי לפחות עד ימי שאול תוארו של הנביא היה 'רואה'. אותו כינוי שקיבל הכהן הראשי באון. כמו כן בשמות הלויים שיצאו ממצרים יש כמה שמות מצריים כגון פנחס,מררי שמקביל למרירע שמו של הכהן הגדול באון בימי אחנאתון ועוד. בכלל העם הישראלים היה מאוד לא גזעני וקיבל לשורותיו כל מי שרצה להצטרף (בניגוד ליהדות ) . כך שבט דן הוא ענף של הדנאים הפלישתים, ביהודה קיימים יסודות כנעניים רבים ובתנ"ך בכלל ניתן למצוא לא מעט מצטרפים חדשים מעמים שונים ומשונים. מואבים (רות), צלק העמוני,אוריה החיתי,נחרי הבארותי (בירות של היום),נעמן הארמי ואפילו גר עמלקי שדוד הורג לאחר שהוא מתפאר בהריגתו של שאול.

למעלה