חצי גמר קרב שני!

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך

MS6

New member
חצי גמר קרב שני!

אחרי שעלי בריקדות בגמר.. מי יהיה מולו?! אז מצד אחד יש את "שיר לשלום" ומצד שני את "שמאל הירדן"... שיר לשלום נכתב אף הוא בתקופת אוסלו.. מעין תשובה בית"רית הולמת לייאוש של השמאל הישראלי... תנו לשמש לעלות על עפרה ואריאל גם שילה וגם בית אל יביאו את השלום מי אשר כבה נרו ונכנס לדיכאון יעלה איתי היום לבנות עוד רובע בחברון איש אותנו לא יזיז מארץ ישראל כאן לא יועילו לא תנועת שלום עכשיו ולא בני ישמעאל לכן רק שירו שיר לשלום שלום תמורת שלום לכן רק שירו שיר לשלום שלום וביטחון (יש האומרים: לכן רק שירו שיר לשלום די לויתורים לכן רק שירו שיר לשלום כי לא נמסור שטחים) לעומתו שמאל הירדן נכתב קצת לפני.. השיר נכתב 1929 (זה רק אני או שלראש בית"ר היה מוזה רק בפאריס? שמאל הירדן.. שיר בית"ר...) השיר כמובן מתאר את חזונו של ראש בית"ר בנוגע לארץ ישראל (לפחות כפי שהוא ראה..) בתקופה שבה הציונות נקרעה על ויתור על שטחים מארץ ישראל (קצת כמו היום..) ז'בוטינסקי היה בין הבודדים בקרב המנהיגים הציונים שהתנגדו לחלוטין להקמת מדינת עבר הירדן (כמו כן התנגדו מספר מנהיגים מהשמאל לתוכנית.. הם הקימו לימים את תנועת הנוער "מחנות העולים" שתמכה בשמאל חברתי ובימין מדיני (גם הם תמכו במדינה על שתי הגדות), עד ששינתה את עורה... מהתנועה יצאו אנשים כמו רחבעם זאבי) ז'בוטינסקי כותב על התנגדותו הטוטאלית לויתור על הגדה המזרחית לאורך 3 בתים (הבית הראשון, השני והרביעי) בבית השלישי הוא כותב על שוויון הזכויות שהוא דגל בו.. רבים מחניכיו לשעבר השתמשו ברצון שלו לשמור על זכויות הערבים כתירוץ לכך שהוא היה מוותר על חלקים מארץ ישראל לנוכח המצב... מדוע השיר נקרא "שמאל הירדן" ולא "ימין הירדן"? הרי הגדה המזרחית נמצאת מצד ימין לנהר? הסיבה שלגדה המזרחית הוא קורא "שמאל הירדן" היא משום שהגדה נמצאת שמאלה לירדן עם כיוון הזרם.. זאת אומרת אם תהיו בסירה קטנה על נהר הירדן.. ירדן תהיה מצד שמאל שלכם ולא מצד ימין.. כי כיוון זרם המים בירדן הוא מצפון לדרום. כעמוד שבתווך לגשר אף כחוט השדרה לאנוש לארצי קו הציר והקשר הוא ירדן הירדן הקדוש שתי גדות לירדן זו שלנו זו גם כן אם ארצי דללה וקטנה היא שלי מראשה עד קיצה משתרעת מים ישימונה וירדן הירדן באמצע שתי גדות לירדן.. כאן ירווה לו משפע ואושר בן ערב בן נצרת ובני כי דגלי דגל טוהר ויושר יטהר שתי גדות ירדני שתי גדות לירדן.. שתי ידי לך הקדשתי מולדת שתי ידי למגל ומגן אך תשכח ימיני הבוגדת אם אשכח את שמאל הירדן שתי גדות לירדן...

וואיי וואייי...

הפעם ההחלטה היא באמת קשה... חחח סוף כל סוף נתת לי תשובה למה קוראים לזה "שמאל הירדן"!!! בחיים לא הייתי חושב על זה... התלבטתי אם להצביע הפעם...אבל רק בגלל התשובה שכל כך חיכיתי לה אני בוחר ב"שמאל הירדן" וגם כי ראש בית"ר שלנו כתב אותו, אז מגיע קצת כבוד..חחח... הגמר יהיה מסקרן... בכל מקרה אני עם "עלי בריקדות" שלי... גם את שיר הפלמ"ח אני אוהב ;) אבל הוא בטח לא הכי קשור.. לילה טוווווווב... (מחר חופששששש
)

MS6

New member
אופס...

ביש אומרים הייתי צריך לכתוב: אז אל תשירו שיר לשלום די לויתורים אז אל תשירו שיר לשלום כי לא נמסור שטחים

למעלה