חציר

popi199

New member
חציר

אוף כבר נשבר לי מהנושא הזה כל שנה יש איזה תקל חדש.
קניתי חציר שיבולת לסוס שלי, חציר יפייפה, אין מלענים, קוצים, פרטי לבוש וכו נטו חציר.
גם בחווה קנו את אותו חציר. כתם אוכל בסדר את החציר, נניח במשך היום נשאר לו קצת חציר בדולב אבל אחרי הלילה לא נשאר משמע הוא אוכל אבל יותר לאט, בכל מקרה אני נותנת מנות גדולות. אבל שמתי לב שבשבועות האחרונים הוא ירד במשקל, לפני זה הוא היה קצת שמנמן אז הוא עדיין לא רזה אבל אני חוששת שהוא ימשיך לרזות, המחשבה היא שאולי החציר מריר ובגלל זה הם פחות אוהבים לאכול אותו, אוכלים פחות ומרזים שעניין המרירות הבנתי שזה מסתדר אבל השאלה אם יכול להיות שחציר ירוק ויפה יכול להיות בעייתי מבחינת ערכים תזונתיים. נראה לי הזוי אבל אולי אפשרי...

שנה הבאה אני אקנה תלתן וגמרנו...

jgut

New member
גנבת לי את הכותרת :)

רציתי לפתוח הודעה אחרת בנושא החציר...

אצלנו החציר הוא בדיוק כמו שאת מתארת. רק דו מסיימת אותו עד הסוף והשאר קצת עושים פרצופים. מהנסיון שלנו, זה עובר להם די מהר.
ניראה לי שדווקא הערכים התזונתיים שלו אמורים להיות גבוהים יותר מזה של הפחות טרי.

popi199

New member
נכון?

גם אני חשבתי שהוא אמור להיות מאוד מזין בגלל שהוא מאוד יפה, חודש לפני שהתחילו למכור חציר נגמר לי החציר אז הייתי צריכה להשאיל בלה ממישהו אבל המישהו הזה לא מכסה את החציר שלו בחורף והבלה הייתה בצבע חום! עם מלא מעופש אבל לא היה לי משהו אחר אז כתם אכל חציר מעופש חודש ולא ירד במשקל ומאז שהגיע החציר החדש הוא יורד, יכול להיות שזה לא מהחציר אבל לא נראה לי כי אני רואה ירידה גם אצל הסוסים בחווה.

LogainAbler

New member
כמה גרעינים נשארו עליו?

בעקרון חציר ירוק טעים יותר ממלא פחות והתאית שלו קלה יותר לפירוק, לכן הם אוכלים ממנו יותר. עם זאת את צודקת, זה לא הפרמטר היחיד שקובע, מיעוט גרעינים משמעו מיעוט עמילן, והוא המקור העיקרי ל"קונדישן" של הסוס. קחי בחשבון גם שאם שינית חציר בפנייה חדה (והם אכלו קודם חציר אחיד מסוג שונה) יקח להם זמן להתרגל אל החדש. רעיון שעולה לי לראש, אם הזמנת או הזמנתם כמות גדולה של באלות אולי ישתלם לכם לבקש מהווטרינר לקחת דגימות ולשלוח אותם לניתוח מרכיבים, ככה יוכלו לתת לכם פירוט מלא של ההרכב והמלצות תזונה, התהליך לא מסובך מבחינה טכנית, ותוך כמה ימים המעבדה תוכל לחזור עם תשובה.

popi199

New member
גרעינים?

זה לא כמו הדגן, לאיזה גרעינים אתה מתכוון?
אם אתה מתכוון לשיבולת עצמה אז לפי הבנתי זה המלענים והם צעירים ולא מפותחים.
החציר נראה טוב אין לי ספק, אבל אמרו לי שהשיבולת שנקצרה לפני חודש היא מרירה ואולי בגלל זה הם לא אוהבים ושזה ייפתר מעצמו. אבל זה רעיון לא רע לשלוח למעבדה, הזמנו איזה 40 בלות כאלה...
מה שכן חשבתי לקנות אולי עוד איזה שתי בלות תלתן וזה יספיק לי לאיזה שלושה חודשים עד שהחציר שיבולת יאבד את המרירות שלו, אם זה באמת העניין.

LogainAbler

New member
אמנם

השיבולים לא מגיעות לבגרות מלאה, אבל עדיין יש עליהם גרעינים, יכול להיות שהם לא התפתחו טוב והאחוז הכולל של הגרעינים האלה מכלל המשקל של החציר קטן יחסית, וזה מוריד את הערך התזונתי שלו.

LogainAbler

New member
אוקיי, דיברתי היום עם הפרופסור לתזונה

ושאלתי אותו לגבי למה זה קורה ומה הפתרונות, קודם כל אני חייב לתקן את עצמי, ריכוז העמילן בחציר הוא בכל מקרה זניח יחסית, והוא נקצר לפני שהגרעינים מתחילים "להתמלא". אז אם כבר יש בעיה עם הגרעינים היא לא הכמות שלהם אלה "אחוז ההמלאות" שלהם.
לדעתו הבעיה היא החלבונים, ייתכן שאחוז החלבון (10-18 אחוז, תלוי בחציר) לא מספק ולמרות שמבחינה אנרגטית הם בסדר, הם מאבדים מסת שריר. במקרה כזה הוא המליץ להוסיף מזון חלבוני ( ממקור כמו סויה לדוג', לא חובה מזון מרוכז "מלא") גם בכמות קטנה של 200-300 גרם לסוס כדי לאזן את זה. קחי בחשבון שזו רק תיאוריה, ואם יהיו לכם בעיות בהמשך עם המזון, אולי באמת כדאי לקבל ניתוח מדויק יותר שלו.

popi199

New member
וואו תודה!

סויה הכוונה לשמן סויה? האמת שהיום הסתכלתי על השיבולים והם קטנים ורכים מאוד, נראה שאין בהם גרעין בכלל ואם יש הוא מאוד לא מפותח.

jgut

New member
אצלנו נותנים כוסבא סויה

או איך שקוראים לזה...

LogainAbler

New member
קמח/קליפות וכו'

אם מאכילים ב"תערובת" (מזון מרוכז אחיד) הוא מכיל כמעט בוודאות קמח סויה או סוג אחר של תת תוצר תעשייתי. אני לא יודע איך זה עובד בדיוק עם המזון בארץ, אבל בד"כ ניתן להשיג אותו גם בנפרד, אם יש לכם רפת שמנהלת בעצמה את הנסוחא למזון חייב להיות להם מזון חלבוני מסוג כלשהו.

popi199

New member
תודה

אני אולי אנסה כוסבא סויה, למרות שמשום מה יש לי זכרון רע מהכוסבא, אבל אני לא זוכרת מה בדיוק....

LogainAbler

New member
בכיף- אם כבר מזון סוסים אז שאלה

איך עובד עם חברות המזון סוסים בארץ? הם מציעות סוגי "תערובות" שונים (יחס חלבון/ עמילן)? ניתן לקנות רכיבים ו"לערבב" לבד? או שהמזון הוא סטנדרטי ואחיד לרוב?

popi199

New member
אפשר

לקנות רכיבים ולערבב אבל זה ממש טרחה ובסופו של דבר גם ייצא דיי יקר, יש כאלה אבל שמאכילים רק שעורה לחוצה או או שיבולת שועל ושמים תוספות עפ מה שנראה להם.
רוב התערובות מכילות את אותם מרכיבים במינונים שונים וההבדלים ביחסים הם דיי קטנים.

אין כזה מגוון גדול.

למעלה