חציר

popi199

New member
חציר

כמה זמן צריך לקחת לסוס לסיים מנת חציר?
אני מעדיפה האכלה חופשית, אבל בגלל אילוצים כלכליים בעלת החווה ביקשה ממני לקצץ קצת בכמויות החציר, גם כשהורדתי היא טענה שזה לא מספיק.

מדובר בחמש סוסות, שתי סוסות גדולות ושלוש פוניות בינוניות, כולן אוכלות ביחד מאבוס משותף.
אני טוענת שהמינימום של זמן האכילה צריך להיות שעתיים, בעלת החווה אומרת ששעה זה מספיק ואחרי שעה אמור לא להיות יותר אוכל באבוס. נראה לי לא הגיוני זה נראה לי מעט מדי.

כן ולא-הסבר

נראה לי זמן האכלה בערך שעתיים,אצלך מדובר בעדר שכולל סוסים מגדלים שונים.מה שאומר שיש תחרות על האוכל במיוחד שיש הבדל בגודל הפה האוכל.מניסיון עם עדר מעורב,לשים הרבה יותר אוכל ולאפשר שעתיים-כמו שאת חושבת. או להפריד ולהתאים כמויות באבוסים נפרדים

jgut

New member
ניראה לי שאת צודקת

אצלנו אם סוס מסיים את החציר תוך שעה, מוסיפים לו.
זה היה כך גם בחווה בקיבוץ בה רכבתי (הסוסים היו אוכלים בתא במשך שעתיים ואז יוצאים למרעה).

popi199

New member
תודה לשניכם

הייתי כמעט בטוחה שהיא טועה, עכשיו השאלה איך אני משכנעת אותה כי בקרוב אני כבר לא אאכיל. בבוקר מאכיל תאילנדי שגם קיבל הוראה להפחית בכמות, עד הצהריים שאני מאכילה אני כבר רואה את הסוסים מחפשים על הרציפה ועל הדרך אוכלים חול.
נראה לי כמו מתכון לקוליק...

popi199

New member
משהו נוסף

שהיא טוענת שאני לא מסכימה איתו זה שהסוסים בלילה לא צריכים כל כך הרבה חציר .
אצלי באורווה אני מאכילה אפילו טיפה יותר חציר בערב בגלל שיש להם את כל הלילה.
היא אמרה לי שלא צריך להוסיף אקסטרה כי הם ישנים. נשמע לי תמוה, אמנם הם ישנים או מנמנמים אבל בטח לא כל הלילה, ועוד בלילה יש הפרש של 12 שעות בין ארוחת ערב לבוקר. זה המון שעות!

jgut

New member
אצלנו בערב הם מקבלים מנה רגילה

הם מקבלים בסה"כ שלוש ארוחות ביום והמדד לכמויות זה שנישאר טיפה חציר בארוחה הבאה. יש סוסים שמנקים יפה את כל החציר ויש כאלה שמשאירים הרבה (אז בצהריים הם מקבלים מנה קטנה יותר).

popi199

New member
אני חושבת

שאם מאכילים בכלים מסודרים ולסוס יש מספיק מקום אז אין בעיה להאכיל קצת יותר ואז אם נשאר הרבה להאכיל קצת פחות בארוחה הבאה, ככה אני עושה אצלי בבית ואז מצד אחד הם לא רעבים ומצד שני אין בזבוז של אוכל.

jgut

New member
כמה ארוחות חציר הם מקבלים ביום?

ברמה היומית זה אמור להיות ביחס למשקל הסוס. אז אם הם מקבלים כמה ארוחות ביום ונמצאים במשקל תקין, זה לא אמור להיות נורא (חוץ מהקטע של אכילת חול).

popi199

New member
הם אמנם

מקבלים שלוש ארוחות אבל עדיין הן חמש סוסות ולא תמיד כולן אוכלות ביחד, שתי הגדולות הן אלה שאוכלות ראשונות והפוניות אוכלות כשהן מסכימות להן.

במשך הקיץ הן לא עבדו אז הן עלו במשקל אבל עכשיו הן חזרו לעבוד, אמנם עבודה קלה מאוד אבל עדיין זה עבודה וכבר שמתי לב שמאז התחלנו את משטר האכלה החדש הן קצת רזו. אני לא ככ דואגת להן מבחינת הרזיה יותר מבחינת זה שהקיבה לא עובדת מספיק ואני חוששת שהן יקבלו קוליק או כיבי קיבה.

jgut

New member
גם אצלנו זה 3 ארוחות

ולוקח להם משמעותית יותר משעה לסיים. בדרך כלל יותר משעתיים.
יש כאלה שטוענים שהם לא חייבים כאלה כמויות גדולות של חציר.
אני אישית חונכתי שהם צריכים חציר והרבה לפעילות המעיים התקנית. אז אני חושבת כמוך, אבל לא ברור לי איך משכנעים אחרים. אולי כדאי לדבר עם הוטרינר שיביע דיעה בנושא?

popi199

New member
שבוע הבא

מגיע וטרינר ואני אשאל אותו בנוכחותה.
עכשיו חיפשתי מאמרים באינטרנט אבל לא הצלחתי למצוא מאמר על זמני ארוחות.

jgut

New member
שאלתי היום את המאמן שלי

לגבי הנושא, הוא אמר שזה תלוי בסוג החציר ויש סוגים שמבחינת כמויות אין בעיה שיסימו אותם מהר. אגב בשביל שיבולת הוא חושב ששעה זה זמן קצר מידי.
הבעיה מתחילה כמו שכתבת, אם הם מתחילם לאכול חול ולפתח הרגלים רעים.

אצלנו בגדרה יש סוסים בעלי חוזקים שונים ולכן מחלקים את המזון לכלים שונים, כך שכולם יוכלו לאכול בו זמנית. האם אצלכם אפשר לעשות אותו הדבר?

popi199

New member
מדובר בחציר שיבולת

פעם היינו מאכילים בכלים אבל זה היה נופל ואז הם היו אוכלים ישירות מהחול ובעלת החווה לא רוצה יותר להאכיל ככה ואני מסכימה איתה.

בעיני הפתרון בשבילה זה slow feeder, כמה כלים שקשה להוציא מהם את החציר כמו כלי עם רשת מעל ואז זה גם לוקח להם זמן ארוך יחסית לאכול וגם אפשר לשים מנות מדויקות ואז גם זה חסכוני בזמן כי אפשר לשים שתי מנות גדולות בבוקר ובערב והם יכולים לאכול רוב היום, חוץ מזה זה גם נקי כי החציר לא מתפזר.אבל זה דורש מישהו שיבנה את זה, זה לא נורא מסובך אבל אין כרגע מי שיבנה, אולי בהמשך.

אני חושבת שגם עם חציר יותר עשיר סוס צריך לאכול יותר משלוש שעות ביום, אולי זה מספיק לו מבחינה תזונתית אבל לא מבחינת פעילות מעיים.

היום שוב דיברתי איתה ואני אנסה להמשיך ולדבר איתה כי זה ממש חשוב לי.

"כשהן נותנות להן"?

הבנתי מדברייך שהסוסות הגדולות כצפוי לוקחות פיקוד וזה נורמלי.אז בכל מקרה הייתי מפרידה.
לגבי מנות גדולות-מעבר לכמות אוכל שמחושב כתזונה בונת אנרגיה מקובל בלילה או בהאכלה לפני פסק הזמן הגדול בו הסוס משועמם, לתת יותר אוכל או אפילו להוסיף קש שאין בו ערך קלורי אלא מפיג שיעמום. הכוונה היא להעסיק את הסוס כדי למנוע שיעמום שעשוי לגרום להתנהגות שאינה רצויה כמו- בליעת אוויר,חריקת שיניים או התנדנדות.
מעבר לכך התעסוקה מונעת מריבות מיותרות/ הצקות/ בעיטות וכ'ו
בכל מקרה 12 שעות הן זמן סביר.
אפשרות נוספת בהאכלה משותפת- מניסיון היא לקשור את הסוסות הגדולות באותה גדרה עם המנה שלהן ,למשך שעה וחצי ולאפשר בזמן הזה לפוניות לאכול חופשי.אחרי שעה וחצי לשחרר. בהצלחה

למעלה