חצילים

אתיקולה

New member
חצילים

רוצה לנסות פעם אחת חצילים לא מטוגנים גם יותר בריא יש לכם מתכון מענין אולי בתנור.? אבל שהיה טעים ומוצלח

daimond1

New member
לרסס שמן על נייר

אפייה ולאפות. לבלילת הביצה אפשר להוסיף תבלינים: מלח, פלפל, כמון ...

שירהק1

New member
בהחלט!

monday הציעה לי ומאז אני לא מפסיקה...... בעלי מאוד אוהב חצילים מטוגנים זו אחת המחלות שלו אבל זה מטורף כל השמן הזה מחממים טוב טוב מחבת טפלון ואחרי שחמה מניחים פרוסות חצילים לא דקות מדי..... "מטגנים" עד שתופס צבע טוב מצד אחד והופכים לצד השני.... בצד מניחים צלחת ומפזרים בתחתית מלח גס מעט ועליה מניחים שכבה ראשונה של פרוסות חציל מטוגנות ומעל מפזרים (על כל פרוסה שיוצאת חמה חמה) עוד קצת מלח כ=גס. ככה עורמים את כל הפרוסות וכשמסיימים מניחים בצד לחצי שעה בערך..... אחרי חצי שעה יש לך חצילים "מטוגנים" לתפארת. איתם אני עושה את הסלטים של החצילים הרגילים - חומץ, גמבה קלויה או רגילה, פטרוזיליה או חצילים ברוטב עם או בלי שום חותכת לקוביות או משאירה בפרוסות. גם פעם אחת רציתי למלא פרוסות חציל אז פרסתי אותו לאורך ועשיתי אותו דבר. אחרי חצי שעה של השהייה היו לי חצילים מטוגנים למילוי של בשר ויצא מעולה!!!

adigreen

New member
אם החציל מטוגן ללא תוספת שמן בכלל אז מה

תפקיד המלח?

שירהק1

New member
אני משערת שהוא גורם להתליך

כלשהו של ריכוך..... אני רק יודעת שמונחת צלחת כזו על השיש ואם לא הספקתי להכין ממנה משהו ובעלי עובר במקרה...היא נעלמת ואין לו מושג שזה בלי שמן

adigreen

New member
ועוד שאלונת. לפני התהליך האם את שמה את פרוסות

החציל עם מלח להגרת נוזלים?

שירהק1

New member
לא. אני רוחצת את הקליפה עם סבון

מנגבת במגבת נייר לייבוש פורסת ומניחה על המחבת

שירהק1

New member
אישית לנו...כבית שמאוד אוהב חצילים

ומאוד נזהר מהם....זה שיפר מאוד את ההנאה...גם נהנים וגם אין יסוריי מצפון שלא לדבר על היערכות שמן לפני טיגון חצילים...כי קרה לא פעם שנתקעתי באמצע. ד"א.... גם חצילים קלויים מעולים וללא שמן בכלל...אם את מעוניינת

adigreen

New member
אני מאד מעוניין
אני = אתה

שירהק1

New member
סליחה

לא פתחתי את הכרטיס.... אני קולה חצילים ופלפלים בתנור. מחוררת אותם טוב. מעלה את הרשת לחלק העליון (אבל שיוכלו להיכנס בנוחות) על תבנית התנור מניחה נייר אפייה ושמה בחלק התחתון לספוג את הכל. מפעילים את הגריל בוא נגיד 2 חצילים ו-2 גמבות.... כשהצד העליון שחום ורך מסובבים (עם כפפת תנור או מגבת סביב היד...חשוב ) ככה עד שמוכן מוציאים לקרש חיתוך מרוקנים את הבשר של החצילים למסננת ואת הפלןפלים מקלפים ומוציאים את התוך. את הפלפלים אני חותכת לקוביות קטנות ואת בשר החציל שהגיר נוזלים אני מועכת במזלג ומערבב יחד. קצת חומץ לפי הטעם ומלח מספיק לי... אם בא לך אפשר טיפת שמן קנולה ואם וכמובן שאפשר להוסיף שום כתוש. כמה שיותר יותר טעים. על אותו רעיון אפשר לקלות חצילים ואחרי שמגירים נוזלים לערבב בטחינה מוכנה מתובלת מאוד לערבב עם יוגורט עם מיונז או מיוקל

smalula

New member
וואי

כרגע החצילים והגמבות בתנור. זו פעם ראשונה שאני עושה את זה ככה. תמיד קליתי על הגז. אעדכן בהמשך. תודה שירה ותודה מנדיי...

שירהק1

New member
במקרה הזה אני חושבת שהוא

נועד להשוות לחציל מראה ותחושה של טיגון בשמן..... אולי מונדיי תוכל להסביר טוב יותר אני רק מבצעת הוראות

למעלה