חציית sr

דליה.ד

New member
חציית sr

זוכרים שדיברנו כאן, שלא לחצות את הsr מכיוון שזה מבטל את פעולת השחרור האיטי?...... לפני מספר ימים הייתי עם הפשוש אצל נוירולוגינו מכיוון שהוא "שקע" מידי עם הריטלין הרגיל וגם עם sr שלם. היה נראה שהוא "כבוי" מאוד, דומם ואפילו עצוב. לא הייתי מרוצה וביקשתי התייעצות דחופה. ואז הרופא הציע הצעה, שאנחנו כאן בפורום - כולל ד"ר מנור - לא אהבנו כל כך...תחצי את הsr ותתני לו כי כנראה הוא היה במינון יתר.... שוחחנו וסיפרתי לו שכאן היה דיון בעניין ונאמר שלא לחצות את הsr כי זה הופך אותו לכדור רגיל... הרופא אמר שהאמת היא איפה שהוא באמצע, שאנסה לשבועיים ונראה... ובכן, אין חכם כבעל נסיון! חצינו את הsr, השמיים לא נפלו וחצי הכדור השפיע מצויין: הילד מרוכז וקשוב, אבל עירני ולא "שקוע", משתף פעולה ומתנהג יפה ועם זאת שמח ומדבר לעניין (בלי ריטלין הוא מרבה לפטפט). אז, איה, זוכרת שהרופאה של קטנטונת העלתה את ההצעה הזאת ואנחנו אמרנו, שלפי דעתינו לא עושים את זה וכו´....אני, לפחות, לוקחת את דברי בחזרה...

ריטלין SR

דליה שלום. האם ייתכן שהילד גדל ופשוט היה צריך מינון קצת גדול יותר? כשאת חוצה את ה SR לא כ"כ ברור כמה את נותנת, היות ועם הורדת הציפוי את הופכת אותו לכדור של 20 מ"ג "רגיל". בכל מקרה, טוב שזה עובד. איריס

SR

בוקר טוב , אנחנו בבעיה מאוד דומה לשלך ונאמר לנו במפורש ע"י הנורולוג לא לחצות , בני מקבל שני כדורי SR , והתופעות שהזכרת ממש מאפיינות אותו , מה שהוא המליץ לקחת כדור אחד של SR וחצי כדור של הרגיל , ניסינו , אבל התופעות לוואי לא חלפו , והרגשתי שהוא ממש רדום , כעוס מאוד , עצבני , מתוח , אז חזרנו לכדור הרגיל של ה4 שעות וגם כאן נתקלנו בבעיה שזה לא מספיק , אני אנסה לחצות את הSR רק רציתי לברר האם ניתן לקחת כדור אחד של SR + חצי SR ?

דליה.ד

New member
זהו, שהדעות חלוקות

אבל, אני לא מתווכחת עם מה שקורה בפועל. ד"ר אדר, שהוא אורים ותומים בעיני, המליץ לנסות אז ניסית. בכל מקרה עם כדור רגיל שלם הילד שקוע, וגם עם sr שלם. לעומת זאת חצי sr (ונכון, שזה לא יוצא מדוייק) משפיע נפלא, הוא עירני וחמוד מאוד. קשוב ומרוכז, במידה שהוא צריך. מספיק את כל המטלות בזמן ואפילו את רוב המטלות מסיים לפני כולם. מתעניין ומגלה מוטיבציה. מסתדר טוב עם הילדים ויותר מזה...מי צריך? מה שפתאום מתברר זה שהילד גאון, ואני לא מגזימה, חכם להדהים. חשיבה מופשטת ברמה של כיתה ה´ (לפחות), מיומנויות אנליטיות ואנלוגיות. פשוט מדהים. אז...בואו נחליט שאנחנו מנסים, ומה שטוב לילד...זה מה שנעשה. דרך אגב, הפשוש עליו אנחנו מדברים הוא במשקל 18 ק"ג.

ayagu

New member
גם אנחנו חוצים את הכדור

ואני יכולה להגיד שבהתחלה הרגשתי שזה מאד לא עוזר . אבל לאחרונה אני יכולה להגיד שהחצי S.Rעושה לה רק טוב. היא משתפת פעולה יפה בבית הספר ועובדת נהדר. לגבי חציית הכדור- ממולץ להשתמש בחוצה כדורים אז החצייה יוצאת מדוייקת יותר. אגב הדעות מאד חלוקות בעניין- רופא הילדים של קטנטונת מתנגד אך הנוירולוגית שהציעה תומכת.

daveste

New member
לי זה עשה רע

אני צורך ריטלין כשנתיים,לפני כ חצי שנה ניסתי SR חצוי וזה עשה לי רע בקיבה. כאבים,עצירות .אניadhd בן 43

דליה.ד

New member
נכון, זה תמוה

לבן, אנו חוצים כי הוא רבע אפרוח, אבל לאדם מבוגר אין בעיה לקחת שלם.

שריתילה

New member
דליה לי הייתה בכלל בעיה עם ריטלין

הרגיל לא התאים לי. עשה לי פלשים, משהו כמו לקחת L.S.D. וכשניסיתי שנה לאחר מכן התאים לי ה-S.R. במשך חצי שנה אבל לאחר מכן הריבאונד היה לי מאוד קשה, הוציא לי דיכאון נורא. סיפורי הריטלין. יש לי בכלל מכרה שהיא ADHD ומספיק לה חצי כדור (5 מ"ג). אז עדיין זה תלוי מגוף לגוף. אנחנו יודעים הרי של-20% מהאוכלוסייה לא מתאים בכלל לא ריטלין רגיל ולא ה-S.R. מעניין אם לאותם אנשים שלא התאים ה-S.R. הקונצרטה כן תתאים. מעניין אותי מאוד, כי אז אוכל לצמצם את הוצאות הכדורים שלי.

למעלה