חציית ים סוף

sela v

New member
חציית ים סוף

הציעו לי לבוא לקהיר בסוף השבוע הקרוב, ולבוא לחתונה מצרית במלון מפואר בקהיר. הבעיה שישראלים שרוצים לסע למצרים צריעים להוציא ויזה שבועיים מראש, ונשאר פחות משבוע, לכן רק בעלי דרכון זר (כמוני) יכולים לסע. אני נראה לי אסע בכל מקרה, אז אם מישהו או מישהי מעוניינים להצטרף, ויש לכם דרכון זר, תפנו אלי באי מייל או במסר אישי. אני הייתי כבר פעמיים בקהיר, ובעיני זו עיר מדהימה. אני מתכנן גם לסע לאלכסנדריה, שהבנתי שכל עשירי מצרים בורחים בקיץ מקהיר לשם, וגם לא מזמן נפתחה שם ספרייה חדשה, שאמורה לחקות את הספריה משבעת פלאי תבל, שנהרסה.

sela v

New member
היום התברר לי

שהעסק עם הויזה לא כזה פשוט כמו שחשבתי, ואז גם עלתה במוחי העובדה, שזו לא בדיוק העונה המתאימה לטיול במצרים. אבל זה עדיין לא סופי אם אני נוסע או לא.

sela v

New member
עוד עדכונים לגבי ויזה למצרים

המצרים כנראה החליטו (לא הגעתי אישית לשגרירות, וזה מה שהבנתי מכמה טלפונים שעשיתי עם שתי סוכנויות שמוציאות אוטובוסים למצרים, ואם מישהו בשגרירות שלא מתעסק עם הויזה) להעניש את הישראלים בעלי אזרחות כפולה, ואיך יודעים שאתה גם אזרח ישראלי אתם שואלים? פשוט מאד. אזרח ישראלי מחוייב להכנס לארץ עם הדרכון הישראלי שלו, ולכן הוא לא מחתימים לו את הדרכון, וגם לאלה שלא מחתימים להם את הדרכון, עדיין מחתימים פיסת נייר, שהמצרים כנראה ומבקשים לראות אותה כדי שתקבלו ויזה כמו תייר בדרכון הלא ישראלי שלכם, ואז גם מקבלים את הויזה באותו יום. אזרחים ישראלים נאלצים לחכות שבועיים עד לקבלת הויזה. נאמר לי שנוהל זה הוא חדש, מאז שהגיע קונסול חדש, לכן כנראה זה משאיר ברירה אחת, לטוס. יש טיסות רק לקהיר במצרים, בחברה המצרית אייר סיני, אמרו לי שמסיבות בטחוניות הישראלים הפסיקו להם את הטיסה לשארם (אותם סיבות, שהחברה האתיופית לא טסה לארץ במשך כמה חודשים). הדרך הזולה ביותר באוויר היא כנראה עם אייר סיני (215דולר לכרטיס, כולל מיסים עד שבועיים). עם אל על אם יש לכם מעט נקודות עם של הנוסע המתמיד, מצרים היא היעד שצריך הכי מעט נקודות כדי לטוס לשם (יחד עם יוון, קפריסין וטורקיה). אם מגיעים למצרים בטיסה, מקבלים את הויזה (מחירה 20 דולר), בשדה התעופה, אבל אם מגיעים מישראל בדרך יבשתית אי אפשר להכנס למצרים (ישראלים ותיירים). אפשר רק להגיע לחלק המזרחי של סיני, לתקופה של עד שבועיים. אי אפשר לקבל את הויזה בסיני, ואם רוצים להמשיך ממזרח סיני לחלקים אחרים של סיני ו/או למצרים צריך לחזור לאילת, שם יש קונסוליה, ודרך אגב לא ביררתי אם גם שם מקשים על קבלת ויזה לבעלי אזרחות כפולה. דרך אגב הנסיעה באוטובוס מת"א לקהיר לא כזו כיפית, במיוחד אחרי שאגד הפסיקו ב-96 את הנסיעה הישירה, ועכשיו צריך להחליף אוטובוס בגבול (רפיח או טאבה), וזה קצת בלאגן לעומת הנסיעה הראשונה שלי באוטובוס של אגד/חברה המצרית. מחיר נסיעה באוטובוס הוא בין 50 ל-60 דולר, וצריך לשלם עוד 38 דולר מיסי מעבר גבול.

רוייקו

New member
אין צורך בהוצאת ויזה לסיני, נכון ?

אני מקווה מאוד שלא כי אני אמור לצאת לסיני מחר.. נושא הויזה כולל את דהב ? אני מקווה שהבנתי לא נכון ..

למעלה