../images/Emo101.gifעל קצה המזלג - אשתדל לעזור במידע בסיסי
הARC הוא עסק מסחרי שמארגן מרוץ ידידותי בחצית האטלנטי. רצוי להגיע לקנריים בשבוע הראשון של נובמבר אם רוצים למצא ספינה להצטרף. אפשר גם לעבור לשבוע בגיברלטר לפני זה כיוון שהרבה ספינות עוצרות שם לפני ההפלגה ללס פלמס (קנריים). יש מספר בעיות בצורה זו של הצטרפות לספינה: את לא יודעת שום דבר על הספינה וכשירותה לחציה. את לא יודעת דבר על הסקיפר והיכולות שלו להוביל חציה בטוחה. את לא יודעת דבר על שאר הצוות וההתאמה שלך אליהם (יכל להיות 3 שבועות של גהנום או גן עדן) כמובן שרצוי להצטרף לצוות של לפחות 4 אנשים, בספינה בטוחה ומצויידת בכל הציוד הבטיחותי הנדרש. (
האם את מסוגלת לבדוק ספינה לפני הפלגה כזו? להבדיל בן ספינה שמיועדת להפלגות חופיות, וספינה שמיועדת לחצית אוקיאנוסים? לראיין את הסקיפר ולהבין בידי מי את מפקידה את חייך? להבין את הראש של שאר הצוות, ולדעת את יכולה לסמוך עליהם כשהם במשמרת ואת ישנה?) לא ממליץ להצטרף לצוות קטן מבחינה של עומס משמרות, ובטחון אישי. יש המון סיפורים (גם בפורום השייט הזה) של שייטים שברחו מספינה ברגע שיכלו, או שחששו שהם לא יגיעו לנמל המטרה בשלום. יש לי נסיון אישי (שתי חציות אטלנטי אחת עם 4 אנשים והשניה עם 6 אנשים, ראי קישור לסיפורים על
הפלגת הכנה לחציה, סיפור על
הפלגה מישראל לגיברלטר) שאומר שחייבים להבין למה נכנסים (החכם לא יכנס לבעיה שהפיקח ידע לצאת ממנה.) קראתי ושמעתי הרבה סיפורים לא נעימים על הפלגות גרועות בגלל חודר היכולת (או ההבנה) של איש/אשת הצוות לקבל מידע על הספינה, הסקיפר והצוות. מאידך קיבלתי הרבה מידע מאנשי צוות שנהנו מאוד לאחר הצטרפות לספינה טובה עם צוות טוב... ממליץ מאוד לחפש באתרי צוותים ולתקשר ולראיין לפני שמגיעים לנמל היציאה. יותר בטוח ומגדיל את סיכויי ההצלחה של ההרפתקאה. שאלה בסיסית ביותר: האם היית פעם על ספינה בים שבוע ימים בלי לראות יבשה? (יודעת שאת תרגישי טוב? ללא מחלת ים? ללא פניקה מספינה קטנה באוקיאנוס ענק? בסיפור הבא היתה לי אשת צוות שלא המשיכה לשוט לאחר שחלתה
בחציה קלילה של שבועיים להוואי. והיתי לי אשת צוות שהיתה חולה חודשיים ללא יכולת לתפקד בהפלגה מאוסטרליה לשייסל בחציית האקיאנוס ההודי) יש עוד הרבה סיפורים באנגלית באתר הבית של עליזה (למטה בחתימה שלי תמצאי את הקישור) בהצלחה!