חציית האטלנטי

shemla89

New member
חציית האטלנטי

שלום :) אני מחפשת להצטרף לצוות לחציית האטלנטי. אני בת 22 בוגרת צופי ים ולקראת סוף הלימודים למשיט 30.. הבנתי משרשורים קודמים שיש אגודה שנקראת ARC וכדאי לחכות להם ולטפוס טרמפ בקנרים בחודש נובמבר. שזה החודש המומלץ לתחילת החצייה... באתר שלהם לא מצאתי מקום להצטרפות לצוות.... אני אשמח לקבל מידע בנושא, המלצות, הזהרות, טיפים, רשמים אישיים או סיפורים ששמעתם... תודה רבה :) רות.

Efraim

New member
../images/Emo101.gifעל קצה המזלג - אשתדל לעזור במידע בסיסי

הARC הוא עסק מסחרי שמארגן מרוץ ידידותי בחצית האטלנטי. רצוי להגיע לקנריים בשבוע הראשון של נובמבר אם רוצים למצא ספינה להצטרף. אפשר גם לעבור לשבוע בגיברלטר לפני זה כיוון שהרבה ספינות עוצרות שם לפני ההפלגה ללס פלמס (קנריים). יש מספר בעיות בצורה זו של הצטרפות לספינה: את לא יודעת שום דבר על הספינה וכשירותה לחציה. את לא יודעת דבר על הסקיפר והיכולות שלו להוביל חציה בטוחה. את לא יודעת דבר על שאר הצוות וההתאמה שלך אליהם (יכל להיות 3 שבועות של גהנום או גן עדן) כמובן שרצוי להצטרף לצוות של לפחות 4 אנשים, בספינה בטוחה ומצויידת בכל הציוד הבטיחותי הנדרש. (
האם את מסוגלת לבדוק ספינה לפני הפלגה כזו? להבדיל בן ספינה שמיועדת להפלגות חופיות, וספינה שמיועדת לחצית אוקיאנוסים? לראיין את הסקיפר ולהבין בידי מי את מפקידה את חייך? להבין את הראש של שאר הצוות, ולדעת את יכולה לסמוך עליהם כשהם במשמרת ואת ישנה?) לא ממליץ להצטרף לצוות קטן מבחינה של עומס משמרות, ובטחון אישי. יש המון סיפורים (גם בפורום השייט הזה) של שייטים שברחו מספינה ברגע שיכלו, או שחששו שהם לא יגיעו לנמל המטרה בשלום. יש לי נסיון אישי (שתי חציות אטלנטי אחת עם 4 אנשים והשניה עם 6 אנשים, ראי קישור לסיפורים על הפלגת הכנה לחציה, סיפור על הפלגה מישראל לגיברלטר) שאומר שחייבים להבין למה נכנסים (החכם לא יכנס לבעיה שהפיקח ידע לצאת ממנה.) קראתי ושמעתי הרבה סיפורים לא נעימים על הפלגות גרועות בגלל חודר היכולת (או ההבנה) של איש/אשת הצוות לקבל מידע על הספינה, הסקיפר והצוות. מאידך קיבלתי הרבה מידע מאנשי צוות שנהנו מאוד לאחר הצטרפות לספינה טובה עם צוות טוב... ממליץ מאוד לחפש באתרי צוותים ולתקשר ולראיין לפני שמגיעים לנמל היציאה. יותר בטוח ומגדיל את סיכויי ההצלחה של ההרפתקאה. שאלה בסיסית ביותר: האם היית פעם על ספינה בים שבוע ימים בלי לראות יבשה? (יודעת שאת תרגישי טוב? ללא מחלת ים? ללא פניקה מספינה קטנה באוקיאנוס ענק? בסיפור הבא היתה לי אשת צוות שלא המשיכה לשוט לאחר שחלתה בחציה קלילה של שבועיים להוואי. והיתי לי אשת צוות שהיתה חולה חודשיים ללא יכולת לתפקד בהפלגה מאוסטרליה לשייסל בחציית האקיאנוס ההודי) יש עוד הרבה סיפורים באנגלית באתר הבית של עליזה (למטה בחתימה שלי תמצאי את הקישור) בהצלחה!

דריפטר

New member
חציית האטלנטי

הסיכוי שתמצאי סירה באופן כמעט ודאי הוא בקאנריים לפני הארק בנובמבר מחפשים אנשי צוות. כמו כן באתר של הארק arc אולי אפשר להציג מועמדות. עכשיו פגשתי זוג שמחפש אנשי צוות ונמצא ביוון גם במרינה בגיברלטר יש לוח מודעות לחיפוש אנשי צוות לחציה. בהצלחה

חציית האטלנטי

ראשית שימי לב שיש גם חציה בכיוון ההפוך (מהקריביים דרך האזוריים לארופה) בסביבות מאי שנית מנסיון בשנה שעברה המון אנשים ארגנו לעצמם סירה בגרנד קנריה קחי רק בחשבון שיש המון טיפוסים צבעוניים/משונים ואין אפשרות להתחרט בדרך,אבל אורך רוח ונכונות לעבודה קשה יביאו אותך לסיום מוצלח של החציה למיטב זיכרוני יש באתר של הARC מקום להרשם לאנשי צוות - מציע שתבדקי שוב אין ספק שהחציה מוסיפה המון נסיון , אני מאחל שיהיה לכם משעמם אבל בהפלגה שכזו זה בדרך כלל לא קורה לבוגרי צופי ים יש בדר"כ מה לתרום להפלגה בנושא מפרשנות וקשרים הפלגה נעימה רוני

הצטרפות כצוות לחצייה

הי רות, ליאת ואני הצטרפנו כצוות לחצייה לפני כ 4 וחצי שנים, בזמנו לא היה לנו כל נסיון בשייט והיה לנו קשה למצוא סקיפר שיקח אותנו אבל בסוף מצאנו סקיפר שוודי, אליו הצטרפנו כצוות להפלגה של כחודש בקאריביים וחציית האוקינוס האטלנטי לכיוון איי האזורס. לקראת החצייה הבנו כבר שציוד הבטיחות ביאכטה הוא מתחת לכל סטנדרט בטיחות מקובל וגם שהסקיפר אינו מקצועי ביותר ובכל זאת החלטנו לחצות איתו את האוקינוס (היום לא הייתי חוצה על היאכטה הזאת) נקלענו לסערה (קצרה היריעה כאן בכדי לספר את הסיפור) ועזבנו את היאכטה באזורס במקום להמשיך איתו לשוודיה. החוויה הזאת לימדה אותנו המון גם אם הרבה מאוד מה לא לעשות ובסופו של דבר הביאה אותנו למצב בו היום אנחנו מפליגים בעצמנו (ובבטיחות רבה יותר). ולעניננו האינטרנט מלא באתרים שמספקים מידע בנושא של הצטרפות כצוות: http://www.sekoyamag.com/nouveausite/SPIP/breve.php3?id_breve=352 http://www.cruiser.co.za/crewfinder1.asp http://www.cruiser.co.za/crewfinder.asp וחיפוש סירות http://www.7knots.com/ http://www.findacrew.net/secure-server/default.asp אני בטוח שתוכלי למצוא בעצמך באינטרנט עוד מידע רב. כמו שאפרים כתב חשוב לבדוק טוב עד כמה שאפשר עם מי מפליגים ואת מצב הבטיחותי וציוד הבטיחות הקיים ביאכטה וכמובן את התאמתך לסקיפר ולצוות הנוסף למרות שבד"כ כלל זה ממש לא פשוט לבדוק. אנחנו שמענו על הרבה סיפורים של צוותים חלקם מוצלחים מאוד וחלקם הרבה פחות. אם את מתכוונת להגיע ללאס פאלמאס לפני החציה כדאי לך להגיע מוקדם, לפני יציאת ה ARC מגיעים המון אנשים שמעוניינים להצטרף כצוות ליאכטות שחוצות רבים מאוד מוצאים יאכטה אבל כדי למצוא הזדמנות טובה כדאי להגיע מוקדם. היתרון ב ARC הוא שכדי להצטרף יש צורך לעמוד בסטנדרט בטיחותי (מבחינת ציוד) יחסית טוב וכל יאכטה נבדקת לפני שהיא יוצאת החסרון העיקרי לדעתי הוא שה ARC יוצא בתאריך קבוע מראש ובמקרה של השנה לדוגמה מזג האויר בתאריך הזה לא היה ממש טוב, ה ARC יצא ורוב היאכטות שיצאו לחצות באופן עצמאי יצאו כשבוע שבועיים אחרי ה ARC והפליגו במזג אויר טוב הרבה יותר. היתרון בחציית האטלנטי לכיוון הקאריביים הוא שהחציה היא יחסית פשוטה ומזג האויר בד"כ די צפוי בעיקר מרגע שמגיעם לאיזור רוחות הסחר אבל כמו שנכתב כאן אפשר לחצות גם בכיוון ההפוך וגם את האוקינוס הפסיפי ועוד אפשרויות רבות. אם את מעוניינת בעוד מידע תשלחי אלי מסר פרטי. בהצלחה
אסף

למעלה