חציית האוקיאנוס

Elecrop

New member
חציית האוקיאנוס

שלום, אולי מישהו כאן יכול להסביר לי איך מתכננים תוכנית טיסה כדי לחצות את האוקיאנוס האטלנטי, הבנתי שזה קשור בNATs Track אבל אין לי מושג מה המשמעות של זה אם מישהו יוכל להסביר לי את הנושא הזה בפירוט אודה לו מאוד :)

אבירן171

New member
אני מציע לך מאוד לשאול בפורום תעופה

קלה, מסיבה מאוד פשוטה: יש שם כמה טייסי איירליין(ATP), שאני יודע על אחד בוודאות שעשה טיסה מארה"ב לישראל(מייק ריכפלד) בחברה אמריקאית. ויש שם עוד(אני חושב ומקווה). הוא פירסם שם את הסיפור שלו כדי להראות שאם רוצים תמיד אפשר(אומנם לא בישראל).

ezman2

New member
תוכל

לקרוא על הנושא בלינק שצירפתי אבל ממש בגדול: אין נתיבים קבועים מעל האטלנטי יש נקודות כניסה וייצאה כאשר בינהם עוברים נקודות דינמיות שמשתנות כל כמה שעות בהתאם לרוחות, הנקודות האלה נקראות על שם קווי האורך והרוחב שהם נמצאות בו. הרעיון של הנתיבים הדינמים הוא בגדול לנצל את הרוחות החזקות מעל האטלנטי שיסייע בחציה ממערב למזרח ויאפשר לבחור נתיב עם רוחות חלשות יותר ממזרח למערב. על הנתיבים האלה מפקחים שני בקרות- בצד הבריטי- שנוויק ובצד הקנדי גנדר כאשר הבקרות הם לא בקרות מכ"ם והטייסים לפי הנוהל צריכי לתת כל 45 דקות דיווח נקודה וזמנים לנקודות הבאות, דבר נוסף הכניסה לנתיבים מחייבת קבלת קלירנס בדיוק כמו לפני שיוצאים לטיסה. זה ממש על קצה המזלק תוכל לקרוא על הנושא בלינק שצירפתי בהצלחה

אבירן171

New member
ezman זה קורא לך הרבה שאתה שוכח

או לא מצליח לצרף את הלינק בהודעה המקורית.

למעלה