חצוצרות חסומות?

tipaKtana

New member
חצוצרות חסומות?

היי בנות,
עשיתי צילום רחם לפני כמה חודשים ונמצא שחצוצרה אחת חסומה (הרופא טוען שהיא הייתה מכווצת כתוצאה מ"ספאזם" ולא באמת חסומה), בזמן הבדיקה הרגשתי את חומר הניגוד עובר לחלל הבטן ולא הרגשתי שיש חסימה.
מאז עברו כמה חודשים ואנחנו עדיין מנסים (עוד מעט נתחיל טיפולים), הרבה פעמים לאחר שאנחנו קיימים יחסים אני מרגישה שנוזל הזרע שלו "תקוע" אצלי ברחם, כלומר אני כן מרגישה שהוא חסום שם ואם אני נשארת בשכיבה לאחר מכן אני ממש מרגישה לחץ ברחם.

האם זה יכול להצביע על חסימה מלאה? או שזה תקין להרגיש ככה? כשאני קמה ומתחילה להסתובב הזרע יוצא החוצה והלחץ משתחרר , אבל האם הרגשת החסימה והלחץ האלו תקינות?

nofar166

New member
שאלה

לצערי אין לי כל כך תשובות לשאלותייך אבל אשמח לשאול אותך כמה שאלות, כמובן רק אם זה בסדר מבחינתך.

אני שואלת מכיוון שאני מתלבטת אם לבצע צילום רחם או לא, חוששת מאוד מהכאב. מנסים שנה ללא הצלחה, שאר הבדיקות תקינות אצלי ואצל הבן זוג, ככה שנשאר רק לעשות צילום רחם.
רציתי לשאול האם מלבד מה שאת מתארת היו סימפטומים מסוימים שהרגשת או חווית וקשורים לחצוצרה החסומה?

האם יודעים איך זה קרה שהיא נחסמה? אומרים שזה קורה לפעמים בעקבות ניתוחים בחלל הבטן, לידות וכדומה.
אני פשוט באמת לא יודעת אם חצוצרות יכולות להיסתם סתם ככה באמצע החיים ללא שום טריגר מסוים ולכן מתלבטת אם לעשות את הצילום או לא.

תודה!!!

tipaKtana

New member
היי

המינוס העיקרי בצילום רחם הוא הכאב שיכול להיות, אבל לא לכולן זה כואב.
הפלוס הוא שאם יש חסימה, אפשר לפתוח אותה תוך כדי הזרקת חומר הניגוד, שלפי מה שהבנתי עצם החסימה היא מה שגורם לכאב כי חומר הניגוד מתקשה לעבור. לפעמים החסימה נפתחת תוך כדי הבדיקה (זה קורה לא מעט פעמים והרבה נשים מברכות את הצילום שלאחריו הן נכנסו להריון).
מצד שני כאב הוא סובייקטיבי, יש כאלו שאמרו שזה הדבר הכי נורא בחיים ויש כאלו שהגדירו את זה בתור לחץ או כאבי מחזור.

גם אנחנו מנסים כבר הרבה זמן, אני רציתי ללכת לצילום הזה בשביל לדעת מה העיניינים שם ואולי אנחנו מנסים לריק (חייבת לציין שהרופא ממש לא המליץ על הבדיקה הזאת מהסיבה שאציין בהמשך). ובמידה ואכן יש חסימה לקחת את הסיכוי של לפרוץ אותה בפרוצדורה. לקחתי משככי כאבים ואנטיביוטיקה בהמלצת הרופא לפני הבדיקה.

בסופו של דבר כמו שכתבתי, הרופא המומחה שפיענח לי את הצילום טען שהחצוצרה שנראתה חסומה בצילום היא בכלל לא חסומה אלא "מכווצת" לשניה וזה בלתי רצוני, והוא באופן כללי נגד הבדיקה הזאת כי יש הרבה כיווצים לא רצוניים שנראים כמו חסימות ושהתוצאות של הבדיקה הזאת אף פעם לא באמת מייצגות.
-אני אוסיף פה שאלה, אולי הבנות פה יכולו להבהיר קצת- אם החצוצרה באמת הייתה מכווצת, יתכן שהיא גם מכווצת כיווץ זמני ולא רצוני כשהזרע מגיע לשם? ובגלל זה אנחנו לא מצליחים?

בקשר לסיבה שהיא נחסמה (אם היא באמת חסומה בכלל... ) אני כמוך גם ראיתי את הסיבות שציינת, לא חוויתי אף אחת מסיבות ואין לי מושג למה זה ככה. אני משערת שיתכן שיש רקמה שמגיעה לשם וחוסמת, שהפרשה התקשתה או עוד כל מיני סיבות..
בתכלס, חוץ מלעשות צילום של פנים החצוצרה אני לא בטוחה שניתן לדעת אם היא באמת חסומה, יתכן שהיא חסומה ממתי שהאישה נולדה, בפועל החצוצרה מתפקדת כדי להעביר את הזרע לביצית ואת הביצית המופרת לרחם. אם החצוצרה חסומה אז הביצית פשוט לא תגיע לרחם, עדיין יהיה מחזור ואני לא בטוחה שניתן לראות תופעות כלשהן (חוץ מבעיה להיכנס להריון) אם האישה נולדה עם חצוצרה חסומה. יש לא מעט בנות שהצליחו להיכנס להריון גם עם חצוצרה מתפקדת אחת.

Wendyo1

New member
צילום רחם

לשאלתך אז אני מאוד ממליצה ללכת לעשות צילום רחם! הייתי בדיוק כמוך אחרי שנה ללא הצלחה והתחלנו לעשות הזרעות. מישהי המליצה לי על הצילום רחם ואמרו לי שזה באמת יכול לפתוח חסימות ולעזור להקלט. בעקבות הצילום גילו לי ששתי החצוצרות שלי חסומות (ואין לי הסטוריה של דלקות, ניתוחים וכדומה). ישר עברנו לivf מבלי להמשיך ההזרעות וחסכנו כמה חודשים מהחיים שלנו עם נסיונות שלא היו מצליחים. הצילום אכן כאב לי אבל זה כואב כמה דקות וזהו. אני מאחלת לך שהכל תקין ושמיד תקלטי אחרי הצילום!!

עוד נקודה לבדיקה

הנושא של החצוצרות שווה בדיקה והתיעצות, לי בניתוח היסטרוסקופיה גילו שיש נוזל בחצוצרות.. הנוסל הזה הרעיל לי את הרחם ופגע באיכות הביציות. ברמה שבטיפול אחד לא התפתחו עוברים במעבדה. אחרי הניתוק היה שיפור משמעותי לא יודעת מה המקרה אבל ממליצה לא לחסוך בבדיקות, אפשר אולי היסטרו יותר פשוט מצילום רחם . בהצלחה!

tipaKtana

New member
תודה על ההארה

האם ראו משהו לא תקין בצילום רחם?
היו איזשהם סימפטומים הורמונליים, או בכלל לפני שגיליתם על הנוזל? למה החלטת לבצע את הניתוח? הוא עזר? (מקווה שכ ן
)

הי, במקרה שלי גילו בלפרוסקופיה.

אבל לדעתי אפשר גם בהיסטרוסקופיה. וכן אחרי הניתוח התפתחו לי עוברים יפים... לצערי החזיקו עד שבוע 8 ... אבל זה בגלל האנדומטריוזיס. אני לא סגורה לגבי צילום רחם ...עדיף לשאול רופא

למעלה