חצוצרות חסומות?

tipaKtana

New member
חצוצרות חסומות?

היי בנות,
אנחנו מנסים להרות כבר כשנתיים.
אחרי שרופא אחד רשם לי איקקלומין סתם וחוויתי גירוי יתר ובזבזתי כמה חודשים, רופא אחר שלח אותי לצילום רחם.
ביצעתי את הצילום וחוץ מזה שהרגשתי מעט לחץ ושהחומר כאילו מתפזר באיזור האגן לא הרגשתי כלום. שאלתי את הרופא שיבצע -מה הוא רואה ומה דעתו- והוא אמר שהכל בסדר ושננסה באותו היום.
אכן ניסינו וגם בכל השבוע שלאחר מכן וכלום לא קרה. המחזור הגיע.
אתמול היתי אצל הרופא ששלח אותי לצילום ומתברר שבפיענוח הם כתבו שמצד אחר לא היה מעבר של ח.נ לחלל לבטן ומהצד השני לא נצפתה חצוצרה.
הרופא אמר שכנראה יש חסימה מכאנית וזאת בעצם הסיבה.
הוא אמר שהאופציות כרגע הן IVF או פרוצדורה ניתוחית להסרת החסימות.
האם ללכת ישירות לIVF? או פרוצורה ניתוחית? (מעולם לא הייתי בהריון ואני חוששת לקחת סיכון עם ניתוח)
אין איזושהי דרך אחרת לפתוח את החסימה? ואם באמת יש חסימה- זה בטח משהו שהרופא שם לב אליו כשהוא הזריק את החומר, לא? אז למה הוא אמר שהכל בסדר?

אשמח מאוד ליעוץ ועזרה אם מישהי היתה במצב שלנו....

תודה

טוליתי

New member
שאלה קשה

בעבר היה מקובל שכשיש חצוצרה חסומה צריך לנסות מספר טיפולי IVF, ואם הם לט מצליחים לפנות לניתוח להוצאתה. יש גולשת בפורום שהרתה עם חצוצרה חסומה. הניק שלה הוא בתאלטל. את מוזמנת לארוך חיפוש על השם.
כיום מקובל יותר להסיר את החצוצרה, ורק אז להתחיל IVF, היות והסיכון להריון מחוץ לרחם על סיבוכיו וסיכוניו, עולה עם חצוצרה חסומה. היו כאן מספר רב של הצלחות לאחר הסרת חצוצרות (ענבל ח, יעל301, UZZA- מקווה שכתבתי את הניק נכון)
אני לא רופאה, ואני חושבת שכדאי לך להתייעץ עם עוד רופא מומחה אחד לפחות. ממליצה על גולדשמיט ובר חוה.
&nbsp
מקווה שעזרתי,
בהצלחה
&nbsp
בהצלחה.
&nbsp

אצלי צילום רחם הראה חצוצרה חסומה

בעיקרון היו לי 3 אפשרויות, היות ואני הריתי מתורם זרע, אז העניין של לנסות
בבית לא עבד
אז היתה אפשרות לעשות כמה הזרעות כדי לבדוק מה קורה,
אפשרות שניה היתה ניתוח לבדוק / לתקן את החסימה,
והאפשרות השלישית היא IVF,
שאלתי מה ממליץ עבורי אמר שחבל לי על הזמן וללכת ישר ל IVF.
אבל, אני התחלתי בגיל 40.
&nbsp
אני חושבת שכדאי ללכת ישר ל IVF, לעקוף את הבעיה.
טוליתי חידשה לי לגבי ההמלצה להסיר את החצוצרה ואז להתחיל ב IVF,
כנראה שזה תלויי בעיות.
&nbsp
בכל מקרה, לי הצליח בטיפול השלישי...
&nbsp
בהצלחה!

tipaKtana

New member
הוספת מידע

מאז ששלחתי למתי שפורסמה ההודעה היתי אצל רופא נוסף שנשחב לממוחה בתחום (הסכים לקבל אותי מהיר ופרטי כי הייתי ממש היסטרית מהתוצאות).
הוא הסתכל שוב בצילום עצמו לא רק בפיענוח, וראה שאחת מהחצוצרות כן פתוחה, אבל לא הצליח למצוא סיבה לכך שאנחנו לא מצליחים במשך כל כך הרבה זמן.
הוא דווקא הציע ללכת לכיוון השארת ביוץ ולנסות הזרעות (הזרע של בעלי מעט בעייתי בתנועה שלו, ניסתי הזרעה אחת ללא השארת ביוץ בעבר והיא לא הצליחה).
מה דעתכן?
מצד אחד אני ממש רוצה להצליח בלי ללכת לIVF, מצד שני כבר נמאס לי מהכשלונות ואני רוצה ללכת על בטוח.

לא כל כך הבנתי מדוע יש עדיפות להסרת חצוצרה חסומה...

להקיצו

New member
הוצאת חצוצרות

ישנה תאוריה לפיה חצוצרה חסומה מכילה נוזל, הנוזל יכול להגיע לרחם ולמנוע השרשה ולכן במקרה של חצוצרות חסומות ממליצים להסירן.

lulu133

New member
אני יכולה לעודד אותך על בסיס נסיוני. לפני 11 חודשים

נכנסתי לפה מבולבלת, כועסת , מפורקת. אחרי שני הריונות ספונטנים לא הצלחנו להקלט להריון , עשינו בירור במהלכו נזרק לאויר המושג צילום רחם, כל הרופאים אמרו שאין סיבה לעשות את זה כי לא עברתי ניתוחים קיסריים. בכל זאת עשיתי , זו היתה חוויה מזעזעת וכואבת ובסופה נאמר לי בצורה לא נעימה בכלל ע"י רופא מאוד מעורך בתחום,שיש חסימה דו"צ וסקטוסלפינג ואין סיכוי להרות בלי להסיר את החצוצרה "ותחזרי לרופא שלך" , הסתובב והלך. הייתי שבורה, ממש ואם זה לא מספיק קיבלתי זיהום ברחם אחרי הצילום ואשפוז לכמה ימים קשים.ניגשתי לרופא שלי פרוטפ וייסמן הנפלא שהסתכל על הפענוח ואמר לי שהוא לא מבין את זה ולא כורתים שום חצוצרה עד שמנסים טיפול אחד. ניסינו IVF ראשון, שגעתי פה את הבנות בשאלות והן תמכו והיו מדהימות, היום אני מסיימת שבוע 38 טפו טפו. ולכן, לפי נסיוני בלבד, אין מה לרוץ לכרות שום דבר, לכי לרופא שלך תתייעצי , תנסי סבב, שניים , ואני כולי תקווה שתחסכי מעצמך ניתוח מיותר ושכל בנות הפורום יתברכו בתינוק בריא ומקסים במהרה!!

למעלה