חץ "תפס" קיפוד!

Fireside

New member
חץ "תפס" קיפוד!

ראיתי טלוויזיה ופתאום אני שומע נביחות של חץ, יצאתי מהר לגינה וראיתי קיפוד וחץ נובח עליו! למה כתבתי "תפס"? כי אי אפשר לתפוס קיפוד...קוצים. הוצאנו אותו מהגינה, חחח איזה חמוד חץ :) אח שלי הכלב :) תפס קיפוד חח

enbalush

New member
איפה הקיפוד?

אם הוא עוד חי, אשמח לשחרר אותו בחצר אצלי, יש 2 קיפודים משוחררים שחיים פה ואוכלים ממני.

אויש, איפה היית לפני שבוע?

יש משפחה של קיפודים שעברו לגור בגינה שליד הבית. צ'ארלי (טריטוריאלי דה לה שמאטע) כמובן רואה בהם כפולשים, אבל מפחד פחד מוות, ולכן צונח לארצה כל פעם שהוא רואה אותם ונובח נואשות (אבל ממרחק בטוח, אי אפשר לדעת מה קיפוד משתולל יעשה לך!
). אחד מהם היה ממש מרושע ונשף על צ'ארלי נשיפת אזהרה. האחרים היו ממש מתוקים, אבל הם נעלמו מאז
אם אראה אותם, אני אזכור את הצעתך!

enbalush

New member
אם הוא לא עושה להם כלום אז עדיף להשאיר אותם

הם לא יפגעו בו, אלא אם הוא ינשך אותם. קיפודים ביום ישנים ורק בלילה הם יוצאים לשתות ולחפש אוכל וכו'. קר במידה ויש סכנה לחייהם אז כדאי להעביר אחרת זו במידה פגיעה בהם.

C H 4

New member
אוי

מצטערת על ההודעה הקודמת, לא ראיתי את ההודעה הזו שלך.

C H 4

New member
אסור להעביר טריטוריות

זה גורם נזק, זו גם חיה מוגנת ולכן מקומה בטבע עם חיות בר. וגם חשוב להדגיש שלפעמים מה שנראה ואפילו מזוהה בספרות כאותו מין הוא לא ממש אותו מין. למשל התגלה שהחולדים בארץ מתחלקים ל4 אוכלוסיות שלא יכולות להתרבות זו עם זו. אם מוצאים קיפוד שהוא לא בסכנת חיים מיידית שדורשת התערבות רפואית צריך להניח לו ולתת לו לחיות בביתו.

Fireside

New member
חץ מצא עכשיו עוד קיפוד...

ושוב הוא נבח ויצאתי החוצה לראות ושוב עוד קיפוד. מאיפה הם באים? הפעם זה היה קיפוד יותר קטן...הקודם היה גדול.

ממש מעניין

אולי הם יוצאים בקיץ? הם יוצאים בלילה, אני יודעת, אבל מוזר שפתאום מופיעים מלא. אתה גם לא הראשון ששמעתי ממנו על קיפודים, ובמשפחות!

Fireside

New member
מוזר שדווקא בלילה הזה הם באו

ולפני זה לא... חחח מצחיק איך חץ רוצה לתפוס אותם אבל לא יכול כי הוא ידקר חחח.

דונינה

New member
ברור הם במשפחות , אמא קיפוד וילד קיפי

לכן זה חשוב להשאיר אותם בקרבת מקום כי לפעמים יש גורים וזה חשוב , הכלבה שלי מאד אוהבת אותם והיא שומרת עליהם
היא לוקחת אותם בפה בעדינות ויושבת לידם ולא זזה עד שמוציאים אותה בכח , כמובן שלא מזיקה להם ,. הכלבה השניה שלי לא מעיזה להתקרב בכלל .

מאמוש

New member
אממ..../images/Emo6.gif

אולי ה"קיפוד" הגדולה הייתה קיפודה וזה הקיפוד/ה

מאמוש

New member
תיקון טעויות (אני עייפה.)../images/Emo163.gif

*אולי ה"קיפוד" הגדול היה היה בעצם קיפודה והקיפוד/ה הקטנ/ה זה הבן/בת שלה הקיפודה

enbalush

New member
תנזוף עליו כשהוא מתקרב לקיפוד

זה מסכן את שניהם ועדיף שיתרחק, כבר קרו מיקרים זוועתיים עם כלבים וקיפודים, כשהוא יוצא לחצר בלילה זו אחריותך לפקח עליו. הקיפודה כנראה המליטה והגורים בשבועות הראשונים מתקשים להגן על עצמם וכמו שאתה רואה בתמונה (גור קיפוד לוקח לי גרגר מהיד) מתקרבים אפילו לבני האדם המפחידים.

Zoharrr

New member
זה קרה גם אצלי לא מזמן :)

פינוקי לא הפסיק לנבוח על משהו בדשא באמצע הלילה ואני ממש פחדתי לצאת אז אחי יצא וראינו שהוא פשוט ריתק את הקיפוד למקומו... אז הרמנו את הקיפוד ושחררנו אותו בהרים...

enbalush

New member
לא! אסור להפריד אותם מהמשפחה שלהם

אין לכם מושג, בהרים אין להם מספיק מזון, בגלל זה הם קרובים לבני האדם. טוב מקווה שהוא הסתדר בסוף, אבל בבקשה אל תעשו זאת שוב.

yaelhar

New member
מנסה שוב...

קיפודים בחצר - אינם מזיקים לאנשים או לבעלי חיים גדולים. הם צדים (בלילה) חרקים שונים ומהוים סוג של הדברה ביולוגית. לא צריך להוציא אותם מהחצר ולשחרר בהרים... פשוט להתעלם וללמד גם את הכלב להניח להם. (על משקל התעלמות מחתולים).

למעלה