דור,
מכעיסה אותי הטענה שרון לוינטל "קפץ מעל הפופיק" או "הרס את שינוי", שהרי אלו אמירות בלתי דמוקרטיות בעליל. מר לוינטל נבחר לעמוד אחרי טומי לפיד ע"י הגוף העליון של מפלגת שינוי, המועצה. יכול להיות שהוא לא הכי חכם, ויכול להיות שהוא לא הכי טוב וכן, יכול להיות שהוא לא הכי מתאים- אבל בדמוקרטיה, לא בהכרח הטוב נבחר, אלא מי שהציבור חושב שהוא הכי מתאים. אין להסתיר שרבים מהקולותיו של לוינטל נבעו מהצבעת מחאה, אך עדיין הוא נבחר. אם דמוקרטים, דמוקרטיים עד הסוף. בניגוד אליך, אין לי טענות כלפי פורז במעמד הבחירות. ח"כ פורז ראה שלא נבחר ובחר לא להמשיך להתמודד. לגיטימי לטעמי. עם זאת, יש בי כעס רב כלפי טומי לפיד, שבחר לפרוש משינוי בגלל שחברו פורז לא נבחר. זוהי איננה התנהלות של מנהיג ואינה התנהלות המצופה מראש תנועה דמוקרטית שכ400000 מצביעים בחרו בו לייצגם. בכך אולי ביטל את הכוח החילוני בכנסת. היו הרבה טעויות לאורך דרכה של שינוי, החל מ2003, ואתה מנית מספר מהן. אף על פי כן, אין אני חושב שהן רלוונטיות כרגע ולו מפאת העובדה שבאותו רגע המועצה גיבתה את הסיעה ואת מנהיגי המפלגה. יש לי הרבה ביקורת כלפי הקמפיין של שינוי. אני חושב שניתן היה להפיק הרבה יותר - בעיקר בסרטון ובסיסמאות. הסרטון שלפי דעתי הביע שנאה והציג אותנו כשונאי ציבור מסוים באוכלוסייה, והסיסמאות שהתמקדו ב"יש שינוי, אין ש"ס". אותו כנ"ל כלפי האחרון. שינוי לא סיימה את תפקידה ההיסטורי.