חץ עברו את שינוי.

דם הבן

New member
חץ עברו את שינוי.

בכל ישוב. עברתי על המון ישובים. אבל-גם ביחד- לא עברו את אחוז החסימה. היהירות של טומי, האגו של פורז, הפופיק של לוינטל (קפץ מעל הפופיק, למי שלא הבין) וקדימה של שרון. השטויות של פריצקי, 700 מיליון. חוסר תעמולה משוויע. קמצנות. להמשיך?

דם הבן

New member
מצטער, אני יודע שזה חשוב לכם...

חשבתי להתחיל דיון על זה, אבל לא משנה.

תמיר1991

New member
מה, כ"כ רע להיות אני?../images/Emo98.gif

ושני, לא ניסיתי לשעשע אף אחד
תמיר.

דללה

New member
לא אמרתי שאת תמיר

הגבתי להודעה של תמיר וזה העלה אותה אחרי ההודעה שלך.

דור,

מכעיסה אותי הטענה שרון לוינטל "קפץ מעל הפופיק" או "הרס את שינוי", שהרי אלו אמירות בלתי דמוקרטיות בעליל. מר לוינטל נבחר לעמוד אחרי טומי לפיד ע"י הגוף העליון של מפלגת שינוי, המועצה. יכול להיות שהוא לא הכי חכם, ויכול להיות שהוא לא הכי טוב וכן, יכול להיות שהוא לא הכי מתאים- אבל בדמוקרטיה, לא בהכרח הטוב נבחר, אלא מי שהציבור חושב שהוא הכי מתאים. אין להסתיר שרבים מהקולותיו של לוינטל נבעו מהצבעת מחאה, אך עדיין הוא נבחר. אם דמוקרטים, דמוקרטיים עד הסוף. בניגוד אליך, אין לי טענות כלפי פורז במעמד הבחירות. ח"כ פורז ראה שלא נבחר ובחר לא להמשיך להתמודד. לגיטימי לטעמי. עם זאת, יש בי כעס רב כלפי טומי לפיד, שבחר לפרוש משינוי בגלל שחברו פורז לא נבחר. זוהי איננה התנהלות של מנהיג ואינה התנהלות המצופה מראש תנועה דמוקרטית שכ400000 מצביעים בחרו בו לייצגם. בכך אולי ביטל את הכוח החילוני בכנסת. היו הרבה טעויות לאורך דרכה של שינוי, החל מ2003, ואתה מנית מספר מהן. אף על פי כן, אין אני חושב שהן רלוונטיות כרגע ולו מפאת העובדה שבאותו רגע המועצה גיבתה את הסיעה ואת מנהיגי המפלגה. יש לי הרבה ביקורת כלפי הקמפיין של שינוי. אני חושב שניתן היה להפיק הרבה יותר - בעיקר בסרטון ובסיסמאות. הסרטון שלפי דעתי הביע שנאה והציג אותנו כשונאי ציבור מסוים באוכלוסייה, והסיסמאות שהתמקדו ב"יש שינוי, אין ש"ס". אותו כנ"ל כלפי האחרון. שינוי לא סיימה את תפקידה ההיסטורי.

האם אין אתה חושב...

שהמתמודד למקום השני אמור להיות ביחסים טובים עם מנהיג המפלגה? ברגע שלוינטל החליט לנסות להיבחר למקום השני על אפו ועל חמתו של טומי לפיד, יכל מר לפיד להכריז שאין הוא מסוגל לתפקד בצורה כזו ולפעול להקמת מפלגה חדשה אשר מטרתה תהיה זהה לקודמת. המפלגה אינה קדושה אלא המטרה. בסופו של דבר נפגעה המטרה, אך אלו כללי הדמוקרטיה, ומן הראוי שמפלגה תתפקד בצורה בה היא תוכל לפעול ולא בצורה בצורה של "ראש בקיר". כמו כן ניתן ליצור דמוקרטיה מכובדת והגיונית אשר תפעל למען אזרחיה, וניתן ליצור "דמוקרטיית כסילים" אשר כל מטרתה תהיה לשמור על צורתה. לפי דעתי ניתן לקיים מדינה בה יעמדו ערכים נוספים מלבד הרצון לנהוג בכלים דמוקרטיים. אם שינוי הייתה פועלת על פי קוד מוסרי יותר, אז סביר להניח שמצבה היה טוב יותר.

אני לא מסכים איתך לגבי לפיד

כי הבחירה בלוינטל למקום השני הבהירה לו שכבר לו נשאר לו מספיק כוח במפלגה, אין לו גיבוי ויהיה לו יותר קשה להתנהל ככה. רון לוינטל הרי עלה כאופוזיציונר ברור, שלא יתנהל בשקט אלא יהווה התנגדות מתמדת בתוך המפלגה, ואם כמו שאמרת בעצמך לוינטל נבחר על ידי המועצה, שהיא הגוף העליו של המפלגה, בין אם בתור הבעת מחאה ובין אם בגלל איכותו יוצאת הדופן, אז לפיד יכול היה להבין מזה שכבר אין לו את הכוח והתמיכה שציפה לו, ושיש ימינו כבר לא יוכל לגבות אותו ובחר לפרוש. בעייני לגיטימי ומוצדק לחלוטין

דם הבן

New member
היה עדיף שירוץ למקום שלישי

עודף אמביציה ואמונה אישית, משוללת בסיס, גרמה לו לרוץ למקום השני, ואני באמת לא הייתי מצפה מטומי לפיד להשאר במפלגה כשמתחתיו מועצה שלמה של חתרנים. (ככה הוא רואה את זה) שמע, אני חושב שהפיצול היה טעות גדולה של פורז, שהיה צריך לרוץ כבר על מקום שלישי וזהו. אבל בדיעבד, רון היה צריך לרוץ למקום שלישי. מהפיכות לא קורות במערכת בחירות אחת.

tt 4 ever

New member
בקשר לתעמולה

צדקת.. אני אישית לעומת הבחירות הקודמות לא ראיתי בכלל את שינוי גם לא את חץ אבל יותר ראיתי את חץ עם השלטים בכל חור. ואת שינוי בקושי.. בת"א היה ממש ממש ממש ריק. ברחובות שפעם הייתהמלאה בשינוי הייתה הכי ריקה שבעולם.. הייתי גם כמה פעמים בראשון לפני שבוע.. חוץמאיזה פוסטר אחד על איזה גשר שבקושי ראו בו משהו.. זה לא נחשב.. לא הרגשתי ששינוי בכלל מתאמצת=\

wizibusy

New member
זה חשוב להכין את הדברים האלו,

בשבילנו, הנוער, זה היה ניסיון, ניסיון שלא אשכח לעולם. חשוב ללמוד ממנו. וכן - כל הטעויות האלו, ואני מסכים איתך במאה אחוז דור, והרבה זמן עבר מאז שזה קרה לאחרונה, צריכות להרשם. צריך ללמוד אותם, וצריך ללמוד איך לא לחזור עליהן.

דם הבן

New member
באמת שלא התכוונתי לעצבן.

אין לי ספק שכל אחד בשתי המפלגות בדק מי לקח יותר. יכולתי להגיד שחץ עברו את שינוי בכל דרך אחרת, שלא הייתה מעליבה אתכם? לא הקנטתי.

למעלה