חפירת החפירות :)

יהליל

New member
חפירת החפירות :)

טוב, לגולל את סיפור חיי זה דיי קשה, אך אנסה...
אני גרושה טרייה בת 33 (ללא ילדים). לפני שלושה חודשים עזבתי את הבית המשותף שלי ושל בעלי לשעבר, עברתי להתגורר עם הוריי ולפני חודש התגרשתי.
הנישואים שלי היו זוועתיים. סבלתי מהתעללות רגשית מצד בעלי לשעבר. איפשרתי לו להתייחס אלי כמו אל סמרטוט והייתי מכורה לו. למזלי, פגשתי בעלם חמודות בעבודתי, התאהבתי בו, ובזמן שהייתי פרודה (ובהתמוטטות עצבים רצינית) גילית שגם הוא מאוהב בי. הפכנו לזוג. בעוד ארבעה חודשים אנחנו עוברים לגור ביחד בדירתו. הוא גבר מקסים, אוהב, מפנק, תומך, מפרגן, חכם ומעניין, יש לנו מנטליות ותחומי עניין מאוד דומים, הוא מתייחס אלי כמו אל נסיכה... אבל.... (מה לעשות?, תמיד יש אבל....)

1. הוא צעיר ממני כמעט בעשור. אני רוצה לתכנן משפחה בערך בעוד שנתיים ,אחרי שאתאושש מכל מה שעברתי. הוא לא יודע אם הוא ירצה ילדים בעוד שנתייים, ומצד שני אני לא רוצה אף אבא אחר לילדים העתידיים שלי. בנוסף,הוא מתחיל ללמוד רק בשנה הבאה את התואר הראשון שלו. הוא אמנם מסודר כלכלית כי הוריו עוזרים לו, אבל עד שהוא יתחיל להסתדר בכוחות עצמו- זה ייקח לפחות ארבע שנים. קשה לבנות משפחה כשאין ביטחון כלכלי.
2. יש בו צד מאוד מאוד בוגר למרות גילו הצעיר (ברוב המקרים,הוא יותר בוגר ממני). לפעמים נדמה לי שיש לו נפש של בן 40. הוא תמך בי מאוד בזמן ההתמוטטות הרגשית שלי, היה רגיש ואוהב כלפיי ונתן לי אינסוף תמיכה (גם בשעות מוזרות ביותר של הלילה).. ומצד שני, יש בו את התמימות של גבר צעיר שרק התחיל את חייו... אני מרגישה כאילו אני לפעמים הקאוצ'רית שלו שמלמדת אותו על עובדות החיים....
3. כשאני עצובה הוא לוקח את זה מאוד קשה. אני שמחה שהוא רגיש למצבים שלי, אבל זה יותר מדיי! לעיתים הוא מתחיל לבכות ביחד איתי, ואני רוצה שהוא יזדהה איתי אבל שגם ידע כיצד לעזור לרומם אותי כמו שאני הרבה פעמים עוזרת לו.

לפעמים בא לי להיות עם מישהו שהוא כבר מעוצב לגמריי. אני שואלת את עצמי: למה אני נמצאת עם מישהו כ"כ צעיר? למה אני לא מסוגלת לצאת עם מישהו בגילי? מה אני, בעצם, מפסידה?..... ומצד שני, אני לא מסוגלת לראות את עצמי עם מישהו אחר. טוב לי עם בן זוגי מכל הבחינות ואני מרגישה אושר גדול כשאני איתו, אך כאשר אני לא איתו- אני מתחילה עם המחשבות שגורמות לי לכאבי ראש כרוניים-האם זה נכון שאני איתו? למה אני כ"כ מתלבטת? מה מפריע לי? (כבר עכשו מתחיל לי כאב ראש נוסף....).
יש שאומרים לי לנסות ולמצות את הקשר, אבל אם אני אמשיך להיות בת זוגתו- יהיה לי הרבה יותר קשה להיפרד ממנו, ומצד שני- אני לא מסוגלת להיפרד ממנו, אני אוהבת אותו כ"כ. יש הטוענים שהוא כ"כ אוהב אותי, מעריץ אותי ומתנהג אלי בכבוד ואני לא רגילה בגלל שסבלתי מהשפלות בקשר הקודם- ובגלל זה אני חושבת על פרידה.
אני מרגישה שאחרי הגירושים האחרונים, אני לא מסוגלת לטעות יותר בענייני הלב- זה יהיה יותר מדיי בשבילי.

מה אתם חושבים על כל המצב המורכב הזה? אילו זה היה המצב של מישהי שקרובה לכם-מה הייתם מציעים לה לעשות?

סטנגה Joe

New member
אולי

נתפסת על מה שהכי נוח והכי קרוב.
אולי כדאי לך להמשיך לחפש.
אבל מצד שני .... אולי לא.

מן הסתם התשובה אצלך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא כזאת חפירה...

אני חושב שאי אפשר להפריד את הקשר מהנסיבות שהובילו אליו, קרי: הבחור חילץ אותך מנישואין כושלים, הוא היה חבל הצלה לך, השלים את כל מה שחסר לך, ואת היית עבורו דרמה והרפתקה.

האם קשר כזה היה נוצר בנסיבות אחרות? לא בהכרח.

האם עשר שנים הן הפרש גדול מדי? לדעתי האישית, 23-33 הוא אכן הפרש גדול מדי. הבעיה איננה בפער כזה או אחר, אלא בנושא של מנהיגות והובלה. את מצפה, כמו רוב הנשים, לגבר שיהיה חזק, שאפשר להישען עליו, שיש לו יכולת הובלה, ובקיצור: שיש בו משהו מהסטראוטיפ הגברי.

אינני טוען שלבחור אין את זה. סביר להניח שיש לו, ואם הוא יצא עם מישהי בת גילו או צעירה ממנו או אפילו מבוגרת בשנה-שתיים, זה יכול לבוא לידי ביטוי. אולם בחירה במישהי שמבוגרת ממנו בעשור אומרת שהוא בוחר בתפקיד קצת שונה. אני בטוח שאת מבינה למה אני מתכוון, למרות שהדברים קצת מופשטים. ואת כבר מבטאת בשאלה שלך תרעומת על שהוא כזה. הוא מתנהג איתך לא כגבר שניתן להישען עליו, אלא יותר בתפקיד שמסורתית הוא נשי יותר.

שוב, אין לי שום בעיה עם חלוקת תפקידים בתוך זוג שהיא לא שגרתית וקונבנציונלת. אדרבא. אלא שכדי שזה יצליח זה צריך להתאים לשני הצדדים, ובמקרה הזה, זה לא באמת מתאים לך. נכון שתוך כדי משבר הגירושין זה היה נושא משני בחשיבותו, אבל עכשיו, זמן קצר אחרי, את כבר מרגישה בזה וזה מפריע לך. ולפי דעתי - בקשר של שניכם זה לא הולך להשתנות.

---

בהנחה שכל זה נכון, מה עושים?

אני אישית מאמין שכן כדאי להמשיך בקשר, כי צריך לתת ללב את מה שמגיע לו. לא באמת ניתן לחתוך פנטזיה רומנטית כזאת בעודה באיבה.

יחד עם זאת אני מציע לשמור על ראש פתוח, ובמידה ותראי שהכיף פוחת והעסק לא נראה לך, תתמודדי שוב עם פרידה.

אני מבין שלא בא לך יותר להתעסק בפרידות, או מה שאת קוראת לו "לטעות", אבל אני חייב לומר שזו משאלה לא מציאותית. הפחד לטעות ולעבור שוב פרידות מובן, אבל אלה החיים. לא ניתן להמנע מזה.

---

אתם יחד זמן קצרצר. את רותמת את העגלה לפי הסוסים. תהנו יחד, תבלו, תאהבו - ואחר כך מה שיהיה יהיה.

אומץ!

Aski7

New member
אני לגמרי

עם מריוס..
קודם כל הגיל: אני חושבת שהפרש של עשור בין גבר לאישה יכול לעבוד אבל לא כשהגבר בשנות ה20.. זה כמובן לא עובדה אלא נטו ההרגשה שלי.. שגברים לא יציבים ובוגרים עדין בגיל הזה. אני בטוחה שהוא אוהב אותך אבל מאמינה שהוא עוד יעבור שינויים שלא יתאימו ליציבות אותה את מחפשת.. כפי שרשמת עדין לא מעוצב .
שנית: כן היתי אומרת תמשיכי אפילו ורק כדי שיעזור להשלים לך את החסכים שנפערו בקשר הקודם ויחזק לך את הביטחון העצמי. אבל לא הייתי ממליצה לעבור לגור ביחד.. את לא הבראת עדין מהקשר שבו התעללו בך נפשית.. אולי לפני שאת מדביקה ככה את החיים שלכם תקחי קצת זמן להיות לבד?
תשקיעי בעצמך, תפיקי לקחים, תנשמי ותמשיכי בלי לחץ.
התחושה שלי שהוא ירגיש בסוף קצת חנוק.

seeyou

New member
אם לפני חודש התגרשת מנשואים זוועתיים

אז "זוגיות" עם בחור צעיר ממך ב10 שנים (הוא גבר מקסים, אוהב, מפנק, תומך, מפרגן, חכם ומעניין, יש לנו מנטליות ותחומי עניין מאוד דומים, הוא מתייחס אלי כמו אל נסיכה..) יכול לפצות על הסבל שהיה לך כול עוד לא תתכני משפחה ביחד!!!!!!!!!!!!!!!1

תני לזמן לעבוד לטובתך בינתיים(תוך זהירות מהריון לא צפוי)

יש אנשים (גברים ונשים) אשר "מתפקדים " טוב יותר אם הם חושבים שהם לא מחויבים

יוסי

אייבורי

New member
חומד

ממתי הופך הריבואנד לזוגיות לנצח נצחים ?

[ולמה הכרטיס שלך אומר שאת גבר ?]

אני עם אייב ומריוס

לא נראה לי שהבנת כ"כ את עניין הריבאונד.
בהיעדר חברות טובות לשתות איתן טקילה ולאכול גלידה בשלוש בלילה, אני מניחה שגם אין מי שתסביר לך את עניין הריבאונד.
בקצרה: דפדפי הלאה.

ami0412

New member
קשר שנועד לכשלון...

היי יהליל

אדם קרוב לעצמו ואם את חשה חוסר שלמות עם הקשר, הייתי רוצה לומר לך שיש לך על מה.
הקשר שאת מתארת נולד מטריגרים שבינם לבין בניית קשר זוגי אוהב ויציב הנו מקרי בלבד

מה שאת מצאת אצלו תיארת באופן רהוט וברור, הייתי רק יכול לנחש מהמעט שתיארת בו כי
מה שהוא מצא אצלך זה את הכלים המתאימים להוציא החוצה את המרדנות שבו כלפי משפחתו,
בחור צעיר מבית יציב כלכלית שמביא הביתה אישה גרושה שמבוגרת ממנו ב 10 שנים זה לא
עניין של מה בכך. (זה סתם ניחוש, יתכנו סיבות שונות ואחרות.)

לדעתי ישנם כל הרבה דברים בבניית קשר טוב ויציב שיש להתייחס אילהם בקפידה ואתם שניכם
מתמקדים ומתמודדים עם נושא הסטטוס המשפחתי שלך והפרש הגיל, כמובן שלכאורה כל הדברים
האחרים והחשובים מתגמדים ובטעות.

עצתי לך היא להניח לו, לרבות עזיבת מקום העבודה ששניכם עובדים בו, לדעתי בכך את עושה לו טובה
ענקית לו ולמשפחתו

בהצלחה.

מפנק \ מתייחס אלי כמו נסיכה

מכל התיאורים המחמיאים, נתפסתי לזה... האם את חושבת שאפשר לבנות זוגיות לזמן ארוך על בסיס של "מתייחס אלי כמו נסיכה" או "מפנק", בייחוד שזה עדיין בזמן ההיכרות הראשונה?

הרשי לי לנחש שכשהכרת את בעלך הוא גם כן פינק אותך והתייחס אליך כמו נסיכה, והנה אחר כך הוא התייחס אליך כמו אל סמרטוט.

כדאי שתרכשי לעצמך כמה ערכים טובים יותר לשיפוט.

אני דווקא רוצה להתייחס לצד שלך במשוואה

הרבית לדבר על הבחור, על מה שהוא, ועל מה שהוא לא.
ורק כרקע, נגעת במי ומה את, ומה שאת לא.

על פי מה שכתבת, דווקא את מצטיירת כמישהי שאינה מעוצבת.
היית בזוגיות שלדבריך רמסה אותך (לא כתבת כמה זמן היא נמשכה), אבל אני נוטה להאמין שהיא לא הפכה לכזו ביומיים האחרונים שלה - אלא הייתה כזו לאורך זמן.
מה שמלמד אותנו משהו על קווי האישיות שלך.
ואם לא די בכך, התמוטטת רגשית, ובעודך בתוך התהליך המכאיב הזה, בהיותך חיה אצל הורייך, פגשת ויצרת זוגיות חדשה עם הבחור המתואר.

זה נשמע לך תסריט סביר ? תסריט שולט בחייך ? או ששוב - תסריט נשלט ?

אני חושב שרצוי שתקחי פסק זמן. לבד. בלי "בן זוג" להישען עליו, או שיזדהה איתך - ותבררי מי את ומה את כרגע, ואם זה מה שאת רוצה להיות ?
משום שאם אני חוזה את התסריט המסתמן פה - הבחור הנוכחי יסולק מחייך במהרה, לטובת זכר אלפא חדש שישים אותך שוב במקום שאת מורגלת אליו.
זה לא סוף העולם, אבל רצוי שאם זה הדבר הנכון עבורך - שתדעי שכך ותקבלי את זה.

בהצלחה רבה.

רק כדי להבין

את פרודה 3 חודשים, וכבר מצאת מישהו שהחלטת שיהיה אבי ילדיך.
הקשר הקודם שלך לא לימד אותך כלום ואת נותנת לשעון הביולוגי לשגע לך את החיים שוב.
וזה בנוסף לעובדה שאתם עוברים לגור ביחד עוד 4 חודשים בדירתו. זו הגדרת זמן שהצבתם לעצמכם למה? מה קורה ב4 חודשים האלו בינתיים?
בקיצור, התגרשת לפני חודש. תני לעצמך שנה של חופש ואז תתחילי לחשוב על פרק ב'.

למעלה