לא בדיוק...
לא כל סינגר סונגרייטר או פליט פולק-רוק שייך לסוגה האמורה, ולא מדובר רק/בעיקר בלהיטי רדיו.
ראשית, נכון שקרוסבי והחברים הם האבות (הסבים?) של הז'אנר, יחד עם חלוצי הקאנטרי רוק כמו הבוריטוס, לצערי, אבל הם לא שייכים ממש לז'אנר, כי היה להם אשכרה מה לומר, והם לא פעלו מתוך התחנפות לקהל ולא היו מונעים מרצון למכור מיליונים (טוב אולי חלקם...). יש לי רושם שניל יאנג ייעלב עד עומק נשמתו אם יוזכר במשפט אחד עם האיגלז. וכנ"ל ג'וני מיטשל, ובצדק: מתי היא נסתה לכתוב להיטים? לכתוב שירים ללא אמירה אישית שעלולה להטריד מאן דהוא? לא בגלל זה היא הצליחה לשמור על שמה הטוב. אגב שמה, היא חוגגת 70 בימים אלו, והמגזינים הגדולים מתכוונים להקדיש לה את הגיליונות הבאים שלהם, כולל כתבות שער וראיונות.
לינדה רונסטדט בהחלט שייכת לז'אנר, וג'יימס טיילור. לא כללתי את טיילור ברשימה משום שכמו שיש לו משמיצים, יש גם הרבה שמוצאים איכויות בשיריו, במיוחד המלנכוליה בשיריו המוקדמים (למשל fire and rain) ולכן ניתן לו להנות מהספק. גם קרול קינג יוצאת פטורה בגלל עבודתה המוקדמת, אם כי ניתן להתווכח עליה... אבל זה כבר שרשור אחר. גורדון לייטפוט בספק: הוא היה קנדי, ובא מעולם אחר. אני שומעת בחלק משיריו נימות לא קליפורניות בעליל.
ובתשובה להערות קודמות בשרשור: לאייר סופליי לא היה הקישור המוזיקלי לפולק-רוק של שנות השישים, שהיה ברקע של רבים מהאמנים האחרים - לכן הם שונים בצלילם, אך לא במהותם. באשר לסילס וקרופטס, הם אכן היו חבר'ה נחמדים, ולמרות שעולמם אינו עולמי, הם בלתי מזיקים מוזיקלית (לעומת אייר סופליי...) לצערי אני לא מסכימה עם ההערה לגבי "אמריקה", שהם אחד התוצרים הפחות נעימים של הז'אנר, לטעמי. אבל בהחלט יכולים להיות מאזינים שימצאו בהם איכויות. אשמח דווקא לשמוע את טיעוני הסנגוריה בעניינם.
הסופט רוק הקליפורני בהחלט שלט ברדיו האמריקאי באותם ימים - הוא נולד על מנת להיות מושמע ברדיו, מתוך שיקולים מסחריים - אבל לא מדובר רק או במיוחד בשירים שהיו להיטים. הז'אנר היה תפישת עולם בפני עצמו. כמו שמדברים על "בועה" תל אביבית על מועדוניה ומקומות המפגש שלה, כך גם קליפורניה נתפשה כ"בועה" באותם ימים: הדוניזם, חוסר מעורבות חברתית, ובכלל חיים באיזי. מה שנקרא "סוף שבוע רגוע".
אגב אורן, אני רואה שבאוסף שקישרת, חוץ משיר הסופט רוק האלמותי Perfect Day, השיר האחרון באוסף הוא Coconut Grove של דייויד לי רות'. האם מדובר בקאבר לשיר של הלאבין ספונפול במקרה? כי המקור הוא אחד השירים האהובים עלי, ולחלוטין מתקשר לשרשור זה (למרות שהוא מדבר על פלורידה):
http://www.youtube.com/watch?v=elv5nnj-kv8