חפיפת ראש

LUKAR

New member
חפיפת ראש

הבת שלי בת שנה ו-10 חד' שונאת לחפוף, היא נעמדת ומוציאה את הרגל החוצה ברגע שהיא רואה שאני מתכוונת להתחיל ואפילו בכח לא ניתן לחפוף. אני שופכת מים מכוס על הגב וקצת על השיער והיא צורחת "לצאת לצאת" כל אמבטיה נגמרת ככה. אם היא במצב רוח רע לפני המקלחת אני בכלל לא מתחילה אפילו לחפוף. אני ניסיתי להגיד לה שאין מה לעשות חייבים לחפוף ואם היא תעזור לי זה יהיה יותר כייף ומהיר אבל כלום לא עוזר. אשמח לשמוע מבעלי נסיון מה עושים תודה

אצלינו שום דבר לא עזר אלא הזמן עשה את שלו

עכשיו בגיל 2.2 הוא עדין שונא לחפוף אבל כבר מבין שאין ברירה ומרים את הראש כדי שלא יכנס סבון לעיניים

alf4

New member
גם אצלנו נורא ואיום

בת שנה וחצי. כל חפיפת ראש מלווה בצרחות אימה.... אפשר לחשוב שאני מחפשת להרע לה. ובמיוחד חבל לי שהאמבטיות שהיו פעם כיף גדול (לה ולי) הפכו להיות מרגיזות... ואם לא די בכך, וכבר יש כאן בעלות נסיון, אשמח מאד מאד לשמוע תובנות גם על צחצוח השיניים. נכון שזה נורא נחמד שהיא צורחת כשאני מצחצחת לה, כי אז כל השיניים גלויות לי (חה-חה) אבל הייתי מוותרת על התענוג אם היא הייתה מצחצחת ברצון..

לגבי השיניים

אנחנו בחרנו מברשת אטרקטיבית, 1 שהיא מחזיקה ומנסה לצחצח (ובין לבין אני עם מברשת נוספת מסיימת את המלאכה) אל תשכחי שגיל שנה וחצי זה גיל ההתחלה של המרד, גילוי העצמאות והשלילי של הילד, אז אני מנסה לגוון - פעם מצחצחת בתוך ה\אמבטיה, אני מבקשת ממנה שתשאג כמו אריה גדול (ואז מצחצחת), מעמידה אותה על שרפרף מול המראה ובייחד מצחצחות, בחרתי לה משחת שיניים שהיא אוהבת את הטעם (לא תמיד תופס ואני שמה מאוד מעט) וכו....נסי יש פה כמה רעיונות טובים שתוכלי ליישם.

תנסי לעשות מזה משחק

תבקשי ממנה קודם לצחצח לך ואז תנסי את ההיפך. אני ודניאל מצחצחות אחת לשניה ומידי פעם היא גם מכניסה את המברשת לפה שלה. אני לא יודעת אם את משתמשת במשחה או לא אבל תנסי בלי. גם ככה מה שחשוב, זו פעולת המברשת. המשחה היא לריח רע מהפה בעיקר ולמלאכים שלנו בינתיים אין.....

אצלינו הדבר היחיד שעזר

זה לתת לה מגבת שתשים על הפנים, היא הצמידה את המגבת למצח שלה ככה לא נכנסו לה מים לעיניים ולא השפריצו לה מים לפנים.

yulink

New member
בת שנתיים ושמונה ועדין...

עדין צורחת כל אמבטיה למעט פעמים בודדות, היא לא מוכנה לשתף פעולה ונכנסת להיסטריה מוחלטת, גם אם אף טיפה לא מגיעה לה לפנים, אין לי פתרונות לצערי. אני מוותרת לה פעם ביומיים על חפיפה שמה לה מגבת לפנים ליד ומבקשת כל פעם שתעזור לי ותסתכל למעלה, מעבר לזה אני אובדת עצות כמוך בדיוק.

למעלה