חסר לנו COM לסינכרון...

אפרת_ח

New member
חסר לנו COM לסינכרון...

קיבלנו m100 עם כבל סינכרון האמור להתחבר ליציאת COM של המחשב. הבעיה שלנו - המחשב שלנו ישן, ושתי היציאות תפוסות - COM1 ע``י העכבר ו COM2 ע``י המודם. מה אפשר לעשות? תודה מראש.

לא הרבה

א. לבדוק אם יש יציאת PS2 ולחבר אליה את העכבר, לא סביר בכל זאת מחשב ישן ב. לבדוק אם יש יציאת Usb ואז לקנות מתאם ל-USB מסריאלי או עריסת USB, גם לא סביר, מחשב ישן ג. לנתק את המודם ולחבר את העריסה - סביר ביותר, הרי את לא מסנכרנת כל שעה עגולה. ד. לקנות קופסת מיתוג ל-סריאלי ולבחור כל פעם (ולא להזדנב מאחורי המחשב ולחבר יציאות) ולחבר אליה את המודם והעריסה ה. לקנות מודם חדש (100 שקל) הפתרון הכי זול ולשים בתוך המחשב רק תבדקי שזה מודם חומרה ויש לך יציאת PCI פנויה הרבה אנשים זורקים או נותנים את המודמים הישנים שלהם, שלרוב הם חומרה ו-ISA, כך שכדאי לשאול, לי יש אחד כזה ואני לא משתמש בו (מזמן גולש בכבלים)

אני מציע לכם לשקול ברצינות קניית

חדש, לא רק לפתרון הבעייה הזאת אלא למגוון רחב של בעיות... ראיתם בתשובה של אדם כמה פיתרונות היו לו, אבל רובם לא היו יישימים בגלל גילו של המחשב ! לא צריך מחשב הטופ שבטופ יד ראשונה, גם פנטיום 3 64 זיכרון יד שנייה יספיק...

החלפת ה COM של המודם

בהנחה שזה לא מודם Plug&Play, כי המחשב ישן אז ודאי גם המודם, צריכים להיות עליו תקעים קטנים (בלועזית ג`אמפרים) שמאפשרים לשנות את ה COM שלו (למשל ל COM3 או COM4) ואת ה IRQ שלו (שכרגע הוא 3) לאחר - למשל 5. לטכנאי מחשבים זו פעולה קצרה ופשוטה שתפנה לך את COM2 לענייני פאלם.

למעלה