חסרת כיוון

Heavy Rain

New member
חסרת כיוון

היי,
השתחררתי מצה"ל לפני מספר חודשים והחלטתי שלא להתחיל לימודים באוקטובר הקרוב, בעיקר בגלל שאין לי כיוון. אבל מאז אני מנסה למצוא את הכיוון המקצועי שלי ואני דיי אבודה, אז אשמח אם תעזרו לי.
אין לי תחום מסוים שמושך אותי. אני אפילו לא יודעת להגדיר אם אני "ריאלית" או "הומנית" - קיבלתי בתיכון ציונים טובים בשני התחומים ולא הרגשתי משיכה כלפי מקצוע מסוים.. האמת שלא אהבתי את כל המקצועות, אבל אולי זה קשור למערכת החינוך. יש לי בעיה שברגע שאני לומדת משהו בתוך מסגרת, גם אם בהתחלה ממש אהבתי אותו, אני מתחילה לשנוא אותו. אני לא יודעת איך לשנות את זה. אני רק יודעת שתחום שאני כן אוהבת הוא כתיבה.
יש לי ציוני בגרות ופסיכומטרי גבוהים אז אני יכולה להתקבל לרוב הדברים (חוץ מרפואה), אני רק צריכה להחליט מה. אני מחפשת מקצוע שיהיה בו אתגר תמידי, שיעורר בי סקרנות, שיהיה מגוון ושלא יהיה טכני מידי (לא מתכנתת, לדוגמה). בנוסף, מקצוע שלא יכלול יותר מידי עבודה עם אנשים (ברמה של שירות לקוחות למשל) ושניתן להתקיים מהשכר שלו בכבוד.
אני מאוד אשמח אם תוכלו להציע לי רעיונות ולמקד אותי יותר.

תודה,

felix16

New member
לימודים

צעירים רבים שמשתחררים מהצבא לא בטוחים מה בדיוק הם רוצים ללמוד,
אחת העצות שאני יכול לתת לך הוא פשוט לחושב מה הכישורים הכי טובים שלך ולנסות למצוא מקצוע שבו תוכלי להביא אותם לידי ביטוי.
כדאי מאוד ללמוד מקצוע שיש לך כישורים מתאים בשבילו. אם את אומרת שאת אוהבת וטובה בכתיבה אולי כדאי לך לקחת קורס בכתיבה ובמקביל לחפש עבודה בתחום ורק אחר כך להתחיל ללמוד באקדמיה.

The Heretic

New member
קצה חוט

זה הכתיבה תחפשי דברים שקשורים לזה כמו קלדנית עורכת מתורגמנית וכו משם תראי מה יותר מתאים ומה הלאה

למעלה