אנאליזה של הפרק
הפרק היה מאד מתוסבך ומבלבל... ומי שאינו בעל רקע בצפיה, יהיה לו קשה מאד לצאת מהבלבול. אחרי שצפיתי בפרק בפעם החמישית, דברים החלו להתבהר... שמתי לב למה שאתה ציטתת עם דאון, זה באמת רמז לחדי עין בלבד... ניסתי לנתח את הפרק: דבר ראשון שמתי לב שחלק מרכזי בפרק הוא הקדמון, שהיא הקוטלת הראשונה, כמו כן, לפרק שעבר קראו באותו שם "כוח קדמון", או באנגלית primavel. הגעתי למסקנה שהכל קשור יחד בכדי "לספר" לנו את הייחודיות שבקוטלת והשונות שבינה לבין הקוטלות הקודמות, היא לא הולכת בתלם, וזה גם מביא אותה להיות הקוטלת הכי חזקה שידע העולם עד כה. בשני הפרקים האחרונים מוקד הנושא סביב הכח שבחבורה, ושלמרות שהם עוקפים כמה מוסכמות, אין כמוהם!! בחלומות של הדמויות ניסו לתת לנו הצצה לנושא חשוב שסובב את הדמויות לפי דעתי, ודרך זה ניסתה לחדור הקוטלת הראשונה, לתפוס אותם בחולשתם, בפחדיהם. ווילו, פחדה מהעבר, היא עברה שינויים ואינה רוצה לחזור לעבר. היום שמתי לב שכשהיא היתה "בלי התחפושת" היא לבשה בדיוק מה שהיא לבשה ליום הראשון. גם ראו את אוז, שהוא ממש סמל הפחד שלה מהעבר כרגע, והוא איים על יחסיה על טארה, שהיא הכוח שבחייה נכון לעכשיו. זאנדר, אני חושבת שהוא פוחד מכמה דברים, שהם תוצאה מהקשר שלו עם אניה. הראשון הוא לא לעמוד בצפיות שלה, בחיי המין שלהם, או שלו (בגידה, פיזיולוגיים...). השני הוא משפחה, שבא גם להראות את הקשר והזיקה שהוא מרגיש לחבורה. ג´יילס, ראו שהחלק המרכזי בחיים שלו סובב סביב (כמה מפתיע)- באפי!, מצד אחד, הוא קשור אליה ודואג לה, ומצד שני, הוא לא ממש שמח בחלק שנפל בחלקו ללוות אותה בתפקידה החשוב, הוא מרגיש שזה תוקע אותו, קשה לו להיות קשוב לסביבה כל הזמן. באפי, אחרי התלבטיות רבות הגעתי למסקנה שהיא פוחדת להשאר בלי חומת המגן שבנתה סביב; לאבד את החברים, המשפחה ואת חלקה בעולם כקוטלת. אין לי מושג מה זה הקרם הזה שהיא מרחה על הפנים, למישהו יש מושג? כמו כן, אין לי מושג מיהו "האיש עם הגבינה", אולי זה נשמע מוזר, אבל המכנה היחיד שעליו הצלחתי לעלות הוא שהוא מסמל נורמליזם; ראשית, כשריילי, הדבר הכי יציב ונורמלי שבאפי מכירה, ניסה להכיר אותה באמצעות אותה גבינה. האיש אמר שלושה דברים:1. (לווילו) שהיא לא תפגע בה,2.אני לא זוכרת מה הוא אמר לג´יילס,3. (לזאנדר) אני לובש את הגבינה, הגבינה לא לובשת אותי. לבאפי לא היה לו מה להגיד כנראה. אין לי ממש רעיון לגביו.. רק שהוא ממש מוזר. הפרק הזה היה מאד מטושטש, אבל הוא נתן מין סיכום על המצב הפיזי\ נפשי של הקבוצה. הפרק היה ממש יפה! אם למישהו יש ניתוח אחר, שיפרסם בבקשה