חסלט-בריא או לא?

חסלט-בריא או לא?

אולי מישהו יודע על הירקות שמגדלים בגידול חממה האם הם בריאים או לא? האם חסרים להם מינרלים או שמוסיפים להם חומרים נגד החרקים/יותר ריסוס מהרגיל? עד היום נהגתי לאכול מזון אורגני ללא ריסוס וכעת אני רוצה להקפיד יותר על כשרות ואין לי מושג מה יותר טוב לנסות לנקות את החסה האורגנית מחרקים ע"י השריה במלח ומיים פושרים , או פשוט לקנות גידולי חממה.
 
תשובות

1-שמעתי לפני 4.5 שנים ממרפא טבעוני, שחסלט מכיל יחסית מעט חמרי הדברה. יש להעיר שהדברים כוונו ל"חסלט". ולא בהכרח ב"גוש קטיף" או כל חברה אחרת. 2-נקוי חסה באמצעים ביתיים זו פעולה לא קלה הדורשת מיומנות. מי מלח אינם מנקים חסה ביסודיות, בעיקר כאשר הדבר נעשה שלא ע"י בקי ומנוסה בתחום. אם יש לך את הפנאי והסבלנות לדברים, ניתן ללמוד את "סדר העבודה" הזה בספרים העוסקים בתחום, והתמחות מעשית על עלי חסה רגילים. רק כעבור מספר נסיונות מתחילים להבין אלו חרקים שכיחים, כיצד מזהים אותם, וכיצד מוודאים את העלמותם מהעלים.
 
תודה על התגובה

איך בכל זאת אוכל לדעת יותר פרטים על כך חלק גדול ממזוני הוא ירקות ופירות טריים והרבה עלים ירוקים ורובם אורגניים בזה וודאי יש חרקים רבים מאחר ואין הרבה ריסוס אז האם זה אומר שרוב יומי יהיה לנקות את המזון?
 
אכן זה מצב לא קל.

בכל ירק שבו יש הרבה חרקים הניכרים לעין, אין כל אפשרות להתיר. זו גזרת ה' שאסור לאכול חרקים. קיום המצווה מוסיף חיים ובריאות, לא פחות מאשר ירקות אורגניים. גם אם יטען מאן דהוא שמאכלים רגילים מזיקים הם, הרי שכל אדם מת ביום מן הימים, בין אם יוכל אורגני או רגיל. אנו כמאמינים בתורה, יודעים שמטרת האדם בעולם היא לקיים מצוות, גם אם לעתים יש נזק מועט בבריאותנו. ואנו בוטחים בה' שהוא רופא כל בשר שיחזק את גופנו. למעשה: מומלץ לאכול ירקות ופירות בהם אין חרקים, ולהתיעץ עם טבעוניים דתיים.
 
המשכתי באמת לברר

דיברתי עם אדם שעובד ב"עלה קטיף" והוא הסביר לי על שיטת הגידול ובאמת חברת "חסלט" היא המפוקחת ביותר הן מבחינת כשרות ותקנים של ריסוס לעומת זאת טבעונית דתיה שדיברתי איתה אמרה לי שזה באמת מאד מרוסס ושהיא נמנעת מלאכול מוצרים אלו מה שהבנתי מכל העניין זה לעשות השתדלות בניקוי הירקות ובחירה של ירקות לא נגועים במידה והם אורגניים תודה על העזרה ויש צדק בדברייך, אשתדל לקחת את הדברים לליבי ולסמוך על ה'
 
סיגנון גידול שונה

הגידול בחסלט נעשה באמצעות, מצעים של ניילון בטכניקה מיוחדת המונעת מחרקים להכנס לירק. זה מה שידוע לי.
 
למעלה