חסכונות קטנים

אבן חצץ

New member
חסכונות קטנים

שלום, יש לי חסכונות לא מי יודע מה גדולים בשקלים, מכיון שראיתי שהדולר יורד והרבה, ושמעתי תחזיות שב-2008 הוא יצמח, אז רציתי לשאול, האם לדעתכם כדאי להמיר את השקלים בדולרים (או אולי למטבע אחר שאתם ממליצים)? תודה רבה

omer forex

New member
חסכונות קטנים/גדולים/בינוניים

הי אבן חצץ.... (שם יפה:) ) קשה לענות על שאלה כזאת, וגם למצוא את עצמי צודק בסוף הדרך.... השאלה הראשונה שצריכים לשאול - מה הצרכים שלך? האם החסכונות אמורים לשמש למשל לנסיעה משפחתית לחול? אם כן אז לאן? האם בסוף התהליך באמת תזדקק לדולרים או ליורו ואז זאת החלטה דיי פשוטה - הדולר נמוך, אתה ממילא תצטרך דולרים בעוד חצי שנה כדי לקחת את הפמילייה לארה"ב, אני במקומך היתי קונה דולרים היום. הסבר קצר - לא בגלל שאני חושב שהדולר ירד למינימום, ומכאן הוא הולך לעלות, אני היתי עושה את החשבון שהרווחתי מספיק מירידת הדולר, קיבלתי את שלי, ומכאן לא משנה לי מה הוא הולך לעשות. אם אתה חושב לקנות מט"ח סתם כי הוא נמוך, ונראה לך שהוא יעלה, ולחסכונות שלך אין "כתובת ברורה", יש להתחשב במרכיבים נוספים - הריבית על השקל יחסית גבוהה לריבית על הדולר, סביר להניח שאם מדובר בסכום קטן (מה זה קטן בכלל? אם אתה פישמן אז קטן זה 10-15 מליון, אם אתה בן 22 ומגדיר סכום קטן זה גם יכול להיות 1000$), אבל אם זה באמת סכום קטן, יש סיכוי שלא תקבל ריבית דולרית בבנק, ואם כן אז ריבית אפסית.... לאיזה פרק זמן החסכונות אמורים לשכב? אם זה פרק זמן קצר מאוד, יש לקחת בחשבון את עלויות העסקה, אם אתה לקוח עם פעילות "רגילה" בבנק, תקבל מחירים רגילים, ולכן פערי ההמרות יהרגו לך משהו כמו 2% בדרך, כשמשקללים את זה עם אבדן הריבית השקלית, אתה עלול להפסיד כ4-5% לשנה מפערי המרות ומפערי ריביות. אז.... נשאלת השאלה האם הדולר יעלה ביותר או פחות מ 4-5%. בכל מקרה, בגלל שמדובר בכספי חסכונות, עם מטרה להשקעה רגועה לטווח יחסית ארוך, צריכים להסתכל על הצרכים והמטרות ולהחליט בהתאם. מקווה שעזרתי, עומר

אבן חצץ

New member
אז ככה

החסכון הוא לא לטיול, אלא סתם חיסכון שבסופו אני אצטרך אותו שוב בשקלים, הסכום הוא כרגע 2000$ ושכל חודש מצטרף אליהם עוד 800-900$, החיסכון הוא לטווח של שנה עד שנתיים (אני לא אצטרך את כל הכסף ביחד, אלא אני אצטרך אותו פרוס על שנתיים), כמובן שאם עכשיו אני קונה דולרים, ועוד לדוגמא 8 חודשים הדולר יגיע לדוגמא ל-4.50 ש"ח ויתחיל לעשות נסיגה, אני ימיר הכל בחזרה לשקלים, וימשיך להשכיב אותם, מה שכן הרווחתי בדרך את ההפרש בקשר לעמלות על קניה/מכירה, אני מכיר מקום שפורטים בהרבה יותר זול מהבנק, כמה בדיוק אני לא זוכר, אבל מדובר על עמלה של כמה אגורות בודדות לדולר, כך שאני מפסיד פחות, תודה רבה

omer forex

New member
קשה לדעת

הדולר שקל נמצא היום בנקודה קיצונית ובעצם חזר למחירים של לפני עשר שנים! בנקודות כאלה קשה מאוד לדעת לאן השוק הולך וכשאתה מדבר על תקופה ארוכה קשה עוד יותר בלי להיות נביא גדול האם חשבת על חצי חצי? להשאיר חצי מהסכום בשקלים ואת החצי השני להפוך לדולרים?

למעלה