חסכון בקנית מזון.

נירה63

New member
חסכון בקנית מזון.

נכון שהיה מאודדדדד חם ולח אבל החלטתי היום לעשות את הקניות בשוק ולא באחד המרכזים בהם נהגתי לערוך את קניותי. מה אגיד לכם, יצאתי מהבית עם הקצבה ביד ,ממש לא הרבה כסף. חזרתי המומה הביתה! וכשפרקתי את השקיות הופתעתי עד למאוד. מה לא קניתי? פירות וירקות ולחמניות ואפילו נקניק ועוגיות ו...המון דברים!!! במצב דומה בסופרמרקט היתי מוציעה פי כמה. מרגישה נהדר עם זה.

martin2005

New member
אני שמח בשימחתך

אני תמיד מציעה לעשות בשוק את הקניות חוץ מבשר ששם יכול להיות בעיות אין מקום טוב ממנו ואני שמח שגילית את זה ואת שמחה.

מלו2

New member
קניות בשוק - לפעמים לא משתלמים,

למשל בסופר ליד הבית הממוזגן יש מבצעים טובים בפרות וירקות לוא כמו בשוק שהירקן מוסיף לך פרות מהצד לידו, פירות רקובים שהוא היה רוצה להיפטר מהם, או ירק שלא מוצלח כדי להגדיל (לאזן) את המשקל. המון דברים נמצאים בחוץ חשופים לזבובים ושאר חרקים בקיץ החם במזג אויר שלא מתאים למצרכי מזון להימצא בחוץ. לפעמים המוצרים בסופר במבצעים משתלמים ו\או משתווים למחירי השוק. אם יש מצרך מקולקל אפשר להחזיר ואפשר לקבל זיכוי או החזר כספי. אפשר לשלם בתשלומים מה שאי אפשר לבצע בשוק. למשל בשוק בעירי תנאי התברואה איומים ואי אפשר לדמיין מה עבר על הפרי לפני שאני קונה אותו. אז יש לשקול אם לבצע את הקניות תמיד בשוק ולא רק לעיתים ולהעדיף בקיץ במיוחד את הקניות בסופר.

TiGrIs2

New member
אני מסכים איתך באופן נחרץ

בכל הנושא של פירות וירקות , הייתי ממליץ לכולם לקנות בשוק . אתם יכולים לחסוך עד חצי מהסכום שאותו הייתם משלמים בסופר והאיכות ? ללקק את האצבעות . יש בשפע ואפשר לקנות ולחסוך . הגיע הזמן להפסיק את המיתוס שמי שקונה בשוק הוא אדם דל ועני . כמובן שישנם מצרכים שעם כל הכבוד לשוק , אין אותם בשוק ואז באמת יש צורך לקנות בחנות מסחרית אבל עדיין , חוסכים במשך שנה עשרות , כן , עשרות אלפי שקלים ( תלוי בגודל הקנייה ) . חסכון נעים !

רוחלה52

New member
שוק ביום מאודדד חם ולח...

זו אופציה נהדרת לחיסכון: כל כך חם שקונים מה שצריך וחוזרים הביתה. בסופר הממוזג בטח היית מבלה יותר זמן, בודקת יותר מוצרים ומתפתה ליותר "מבצעים"... אכן - אחד הטיפים שעבדו עלי מצוין זה להפסיק להתייחס לקניות כמו אל בילוי, ולהתחיל להתייחס אליהם כאל חובה מייגעת... אמנם ההנאה שלי פחתה, אבל גם המינוס ירד בהתאמה...

חיסכון בשוק??

לא תמיד. בסופר תמיד אפשר לשלם בכרטיס אשראי , לחלק בתשלומים, כך גם יש אפשרות למעקב על כמה אנו מוציאים בחודש. וכמובן שאפשר להחליף מוצר שהתקלקל או שפשוט לא בא לנו עליו. ועוד סיפור קטן: לפני כמה שבועות משרד החקלאות פירסם במדיה שעל הצרכנים כדי לקנות פירות וירקות רק בשוק מאחר ששם המחירים זולים מאוד לעומת רשתות השיווק שאינם מוכנות להוריד מחירים. אז כמובן שכצרכן נבון הלכתי ביום שישי לשוק ו"דפקתי" קנייה של פירות וירקות , אחת כזאת שתחזיק לשבועיים, חזרתי הביתה מאושר על החיסכון שעשיתי. מאוחר יותר נסעתי לסופר הקבוע שלנו , ושם עברתי במחלקת הירקות והפירות ומה ראיתי
.... ששם בהרבהההההה יותר זול מהשוק, רוצים דוגמא: קילו עגבניות במקום 2.50 בשוק .... 99 אגורות לקילו אותו דבר לגבי מלפפונים , ועוד הרבה פריטים. מאז עברו כבר כמה שבועות טובים ואני עדיין לא מוצא שהוק יותר זול מרשתות השיווק. לסיכום אומר שתמיד אבל תמיד יש לבדוק אם המקום שבו אתם קונים הוא הכדאי ביותר.

אלוני.

New member
קנייה בתשלומים

כאשר אתה הופך את הקנייה בתשלומים לדרך חיים, אחרי החודש השלישי לערך אתה משלם כל חודש את סכום המזומן ויש לך התחייבות של חודשיים שלושה קדימה. עדיף להמנע מכך.

מלו2

New member
כשאתה מקדיש לקניות בסופר במשך שבוע

או חודש סכום מסויים ועומד בו, אזי התשלומים כן עוזרים ואפילו אפשר להוריד מהסכומים ולהצטמצם בהתאם.

אלוני.

New member
חשבון פשוט

נניח שאתה קונה בשש מאות ש"ח ומחלק לשלושה תשלומים, אחרי חודש יש לך תשלום של 400 עוד אחד של 400 ואחד של 200 אחרי חודשיים יש לך תשלום של 600 .....

איזוטופ

New member
נכון,אבל כך אפשר לקנות בצורה חסכונ

אם קונים בתשלומים, אפשר לנצל מבצעים על כמויות. נניח: שמן, 3 ב X כסף, או שתיה, סוכר, קפה וכל מיני דברים שלא מתקלקלים, אבל מוכרים אותם יותר בזול בכמויות. לכן, גם אם אני צריכה רק בקבוק שמן אחד בחודש, עדיף לי לקנות 3 במבצע, ובשלושה תשלומים ללא ריבית, כך אני עדיין משלמת על בקבוק שמן אחד בחודש - אבל פחות על כל בקבוק. אם מיישמים דוגמה זו על כל המוצרים הלא מתקלקלים שזולים יותר בכמויות, ובכל קניה מתרכזים בחלק מהמוצרים, יוצא שחוסכים כסף על כל מוצר כזה, ובמצטבר - זה מאות שקלים בשנה, אולי אלפים. זו הטעיה שהייתה בתוכנית. מוצרים שאורך חיי המדף שלהם קצר, כדאי לקנות כמה שצריך ולא יותר, אבל מוצרים שאינם מתקלקלים מהר, כדאי לקנות במבצעי-כמויות ובתשלומים ללא ריבית.

TiGrIs2

New member
אז תן לי לומר לך משהו

אם היית מסתובב קצת יותר בשוק ועושה השוואות מחירים היית מגלה שיש לדוגמא תפוח שעולה בבסטה אחת 3 שקל ובבסטה אחרת 2.5 ועולה באחרת 2... אתה ראית מחיר ראשון , החלטת שזה המחיר הקלאסי של השוק ... פעם הבאה תסתובב ותיווכח לשינוי ניכר במחירים ממקום למקום בשוק .

מלו2

New member
כשאתה בשוק קצת קשה לעשות השווארת מח

מחירים כי השמש קופחת, הרגלים כואבות כבר מהסיבובים השקיות מכבידות, או שכבר נמאס לך ואתה כבר רוצה לחזור הביתה. הסופר עדיף בהרבה מקרים.

TiGrIs2

New member
אז בוא שמע עצה שלי

א. קח לך תיק עגלה כזה שאני אישית משתמש וזה נורא נוח לשימוש וזה חוסך הרבה מאמץ , אני חושב שאתה מבין על מה אני מדבר . ב. שים עליך כובע ותצייד את עצמך עם בקבוק מים ג. אף אחד לא אמר שאתה חייב ללכת בשיא החום ... גם ב- 6-7 אתה יכול ללכת ( שעות שהשמש מתחילה לשקוע והרוח מתחילה להופיע ד. תעשה השוואת מחירים ... מקסימום , אם תראה שמישהו הכי זול , אז תנסה לזכור אותו ובפעם הבאה שתבוא לשוק כבר לא תצטרך להסתובב ולעשות השוואת מחירים כי תידע אצל מי הכי זול

אוכל המסורים

אני מסכימה איתך רק עם האימרה האחרונה שלך. לעיתים רחוקות ניתן "למצוא" בסופר סחורה זולה יותר. נהגתי כמוך והשתמשתי בכרטיס אשראי. הייתי רוצה לתת לך טיפ. ובכן, אני מוציאה מהבנק סכום חודשי מוגדר ואיתו אני מתנהלת כל החודש. הן בדלק, קניות תשלומים למיניהם וכל השאר ואפילו בילויים במסעדות. לא משנה היכן תיקנה, העיקר הוא סקר שווקים ופחות הוצאות בכרטיסי אשראי. את הכרטיס אני שומרת למקרה חירום או לקניה גדולה כפי שעשיתי לא מזמן קניתי מטבח חדש. המסקנה: כל מקום זול מצויין לעריכת קניות ויש ללכת רק עם מזומן ואז ישנה בקרה על הקניות. אך תמיד תמיד סקר שווקים.

newKiticat

New member
דווקא

לפחות אחת לשבועיים אחד מהסופרמרקטים לידנו מוכרים ב99 אגורות לקילו את הירקות הבסיסים. בשבוע הנותר זה לא עולה על ה2.50. סחורה מהשוק שורדת הרבה פחות זמן במקרר. ובאופן עקרוני אנחנו עושים קניות אחת לשבוע. ולא יותר.

martin2005

New member
יפה אמרת!

תמיד כדי לבוא לשוק בשעות 4-5 בערב כי גם לא חם וגם יש הוזלה במחירים בשעות כאלה. זה מוקדש לטיגלס

נירה63

New member
הבוקר חזרתי ובדקתי..

רק כדוגמא קילו עגבניות בסופר ליד הבית עלה 3.5 ש"ח לק"ג עגבניות ואילו בשוק שילמתי על אותו ק"ג עגבניות 1.50...וזו דוגמא אחת. אז נכון לא חייבים לרדת בשעות החמות אבל בהחלט ישנם הבדלים משמעותיים וכשאני קונה למשפחה גדולה הרי שכל שקל הוא משמעותי עבורי.

למעלה