חסימה בחצוצרה

נרי כ

New member
חסימה בחצוצרה

אהלן, ומקווה שהשבת עברה טוב. מתברר שצילום הרחם שעשיתי לא היה לשווא, ויש לי חסימה באחת החצוצרות (לא מלאה, ולא הידרוסלפינגס שמתמלאת בנוזל) . זה קצת חבל מחד, ומאידך זה מסביר קצת מה-unexplained שלנו, כי לפחות בחודשים שהביוץ היה מצד ימין הסיכוי להריון היה אפסי למדי. החודש, אחרי 2 אמפולות של גונל F צמח לי רק זקיק אחד, קצת מהר מדי (23 מ"מ ביום השביעי!) ובצד הלא נכון. הרופא אמר שאין טעם לעשות השבחה והזרעה, ורשם לנו את הדרך הטבעית. לפי הרופא שלי, אין מה לעשות עם החסימה, ולא הצלחתי להתעשת כדי לשאול אותו את כל השאלות הנכונות: למה זה קרה? למה אי אפשר לעשות עם זה כלום? אולי כדאי לעבור ישר להפריה (אנחנו עכשיו בתחילת הזריקות)? אז אני שואלת אתכן.

זקיקית

New member
גם לי יש

גם לי גילו סתימה בחצוצרה השמאלית, וניסו לצנתר לי אותה כבר במהלך הצילום, אבל לא הצליחו ואין מה לעשות. למרות החסימה, הצלחתי להרות מהזרעה ראשונה לפני כארבעה חודשים, אבל ההריון לא שרד. מניסיוני, אל תתייאשי תקווי לטוב ובעיקר סמכי על הרופא שלך, ואם את לא סומכת עליו, תחשבי לעבור למישהו אחר שמומלץ על ידי בנות הפורום הזה. בהצלחה!!!

נרי כ

New member
מה עושים עם ביוץ מהחצוצרה הסתומה?

פשוט מוותרים עליו מראש? ואז פשוט מטפלים חודש-כן-חודש-לא? בקיצור, מה השתנה בטיפול מאז גיליתם את החצוצרה הסתומה? אני כלל לא מיואשת (לפחות לא כרגע, לא יכולה להתחייב על מצב רוח טוב עם בוא המחזור הבא), אבל אני פשוט לא יודעת כלום על העניין הזה, ולא מצאתי ממש חומרים, אז תהיתי. בהצלחה גם לך.

רומי 007

New member
בשורות טובות ובשורות פחות טובות

הטובות הן שיש צד אחד תקין ואולי יש סיכוי טוב דווקא עם הצד הזה.הפחות טובות: הטיפול של החודש האחרון עם הזקיק הגדול היחיד נשמע לי כמו פרוטוקול לא מוצלח שהוביל ליצירת ציסטה. החודש הזה נשמע לי אבוד ולא עושה רושם שהדרך הטבעית משמעותית כאן. יש לקוות שהציסטה הזו תיספג במחזור הקרוב ולא תעכב לך את המחזור. אני מקווה שאת מטופלת אצל רופא פוריות. כמובן שאל לך להתייאש בגלל חודש אחד כזה. עם חצוצרה סתומה אגב אין טעם לעשות הזרעות. הבעיה היא בעיה מכאנית וצריך להתגבר עליה בעזרת IVF . יכול להיות אבל שיאמרו לך שפשוט יטפלו בך בהזרעות כאשר הביוץ הוא בצד השני. אם תראי שמושכים אותך לכי למומחה רציני ותדרשי IVF/. אותי מרחו 4 שנים עד שהגעתי להפריות. תדאגי שזה לא יקרה לך. ולגבי ה"טבעי" - במצב של חצוצרה חסומה קורה שמגיעים להריון חוץ רחמי - דעי שאת בקבוצת סיכון. ועוד בשורות טובות: לבעלות בעיות מכאניות הסיכוי בIVF גבוה למדי. בהצלחה

טיפטיפ29

New member
גם אני חסומה ויש לי רק שחלה אחת

אבל זה באמת נכון מה שאמרו כאן שלבעיות מכניות יש סיכויים טובים, כי מתוך שלושה טיפולים נכנסתי להריון כבר פעמיים, ממש צ'יק צ'ק. לדעתי כדאי לך ללכת על ה- IVF פשוט בשביל לזרז את הענינים, אם את לחוצה (אם לא - לא היית כאן, בעצם) כי סך הכל, לפי מה שהרופאים אומרים, כולן יכולות להכנס להריון עם קצת סבלנות, הטיפולים באים רק לזרז את הענינים.

נועם@בת

New member
אז עכשיו אתם לפחות מוסברים

קודם כל יש חסימות בחצוצרה שניתן לפתוח. בשאלות הנפוצות בקטגורית בדיקות יש מידע כלשהו בנושא. כך שאם במקרה שלך ניתן לפתוח את החסימה זה עדיף על כל טיפול שהוא. אם הבעיה היחידה היא החצוצרה הסתומה אין שום סיבה למהר לIVF. מה שצריך לעשות זה גירוי הורמונלי להגדלת מספר הזקיקים, כך תוודאו שיש זקיק שמבייץ בצד הפתוח. אפשר להגדיל את הסיכויים עם הזרעות, אבל אם הזרע תקין זה לא מחוייב המציאות. זה נשמע מפתה לקפוץ ישר לIVF, אבל אף אחד לא מבטיח שזה מה שיפתור את הבעיה, לכן כדאי לנסות תמיד אפשרויות מתונות יותר וידידותיות יותר לגוף. בהצלחה נועם

נרי כ

New member
מוסברים באופן חלקי בלבד

תודה על כל התשובות. בהחלט חומר למחשבה ולשיחה עם הרופא: כשיש לשקול ולבדוק צינתור חצוצרות והאם כדאי לדלג ל-IVF. הקפיצה ל-IVF לא מפתה אותי כלל וכלל. זה גם מפחיד אותי מאוד, וגם אני מאוד חוששת לבזבז את כל התחמושת, ככה שלא יישאר לי על מה לסמוך. העניין הוא, שהחסימה רק מסבירה באופן חלקי. מכיוון שהיא חלקית בעצמה, וכמו שאמר הרופא, ביצית חכמה היתה יכולה למצוא את דרכה לרחם (לא אם יש לה את יכולות הניווט שלי, הודעתי לו), חוץ מזה, כבר היינו יכולים להכנס מיליון פעם להריון מביוצים בצד שמאל. אני חושדת שיש לי בעיה הורמונלית משונה. כל התמונות ההורמונליות שלי ממש טובות אבל התגובות בפועל די בקרשים. גם במחזור הטיפול הזה (2 גונל F ביום), הE2 והפרוגסטרון עלו כמו בספרים, אבל היה רק זקיק אחד. גם עם האיקקלומין התגובות שלי היו מאוד לא אחידות וגם לא מאוד מעודדות. כך שבהחלט יש עוד מה להסביר. באמת, שמישהו יתן על זה דין וחשבון כבר? מי האחראי כאן?

למעלה