חסיון ברשת

AYELET1

New member
חסיון ברשת

בשבוע האחרון, אירע מקרה באחד הפורומים, בו החליט משתתף לנקום במשתתפת אחרת, ופרסם את פרטיה האישיים עד האחרון בהם- שמה המלא, שם בעלה, שם ילדיה (אם אינני טועה), כתובת המשפחה ומספר הטלפון. למרבה הצער, מדובר בפורום אינטימי במיוחד. השבוע (בנוסף), יצא לי להתכתב במסרים עם מכר וירטואלי. אותו מכר, ששמו המלא נודע לי במקרה, וממה שהואעצמו כתב במקום כלשהו ברשת, לא חדל להצטער ולהתחרט על חוסר זהירותו (וקחו בחשבון, שאם אני יודע את פרטיו, אנשים נוספים עללים לעלות עליהם). אנו משתתפים בפורומים שונים. מספרים בהם את הדברים הכואבים ו/או החשובים ביותר. לפעמים כרוך הדבר בהתערטלות נפשית עצומה. באופן טבעי אנו גם מבקשים פעמים רבות בשלב כלשהו , לפגוש את ידינו (הטובים!) הוירטואליים. עולות שאלות אחדות: * מה הנזק לעומת התועלת , כתוצאה מהסרת החיסיון הוירטואלי החמים והנעים? * האם ניתן להמנע מהחשיפה? גם אם לא נגיע למפגש, האם לא יעלו על פרטינו בשלב כלשהו? * האם להפסיק לספרולפרוק מעל ליבנו את המציק? שוב, שאלת הנזק מול התועלת שבכך. מוזמנים לחוות דעתכם.

AYELET1

New member
מעבר לדיון האינטלקטואלי- הזהרו!

מי שלא איכפת לו לחשוף את זהותו- אין בעיה. מי שמפריע לו הדבר, יזהר בכתיבת שמות ילדיו (היה מקרה , בפורום זה , שאדם זיהה את אחד הכותבים שכתב את שמות ילדיו). הזהרו במתן פרטים יחודיים.

גליה12

New member
אצלנו בעדת פולניה

אומרים אף פעם אל תעשי דבר שאת מתביישת בו ואף פעם אל תתביישי במה שאת עושה. בהנחה שאנחנו אנשים בוגרים-לא נחשוף יותר אינפורמציה ממה שצריך- אין לי בעיה להיות עם שמי האמיתי-ואפילו הכתובת האי-סיק-יו- כי לעולם לא אנהל שיחות כאלו שאם תחשפנה יגרם לי נזק- וכנ"ל בפורומים- גם אם אשתתף בפורום אינטמיות לא ספר אפילו בעילום שם ששכבתי עם ריצ´רד גיר- לא רק בגלל שזה לא נכון- אלא גם בגלל שעד כמה שאני מבינה (ואני לא מבינה הרבה), קל מאד לחשוף כל אחד- ובעיקר בפורומים כמו שלנו שגם נפגשים לעיתים. אז אם יחשפו פה בפורום את פרצופי האמיתי ויגלו שאני בכלל לא גליה- אז מה? ידעו שהילד שלי סובל מבעיות למידה? מה כבר יכול לקרות. לגבי קטינים הסיפור כבר אחר- עליהם באמת צריך להשגיח כי הם יכולים להתפתות בקלות.

DizzyMissLizzy

New member
אכן, ישנה כאן בעיה

אנשים רבים נחשפים ומספרים בפורום כזה (למשל, הפורום הספציפי שלנו, "הורים למתבגרים") על בעיות מאד אישיות, גם כדי לקבל עצות, וגם כדי סתם לפרוק מה שיושב על הלב. לפעמים אלו דברים שלא מספרים אפילו לחברים קרובים או משפחה... אז מי שזהיר, יכול די בקלות להמנע מלציין את שמו (או שמות ילדיו) אבל, העולם קטן, ויכול להיות שמישהו שבמקרה מכירים באמת (לא וירטואלי) משתתף בפורום ויקרא את הכתוב, ועלול לזהות אותך על סמך כמה פרטים ייחודיים. זה עלול להיות מביך מאד. בעיה נוספת קיימת במפגשים, שאיילת הזכירה. אכן ישנו פיתוי מאד גדול לפגוש ולהכיר את אותם אנשים שאני יודעת עליהם כל-כך הרבה. אבל, מרגע שנפגשים, אנחנו מפסיקים להיות וירטואליים, וכבר קשה יותר להמשיך ולהיחשף. אולי עדיין מדברים על הבעיות, אבל משמיטים פרטים מביכים, כי כבר מכירים אותך. כמו שקורה לכל אחד מאיתנו עם חברים. מבחינתי, אני עדיין יכולה להמשיך כרגיל, כי עוד לא הייתי במפגש

yalyul

New member
מה שתלוי מתיבש?

אם מטרת ההשתתפות בפורום היא לשמוע "מאחים/אחיות לצרה" לקבל חיזוקים לשמוע דעות מגוונות ביקורת אז יש לפורום את כל הכלים לתת מענה. אם מטרת המפגש היא לחזות במו עיניים בנפשות הפועלות ותו לא המפגש יספק אז תלוי - למה נכנסים לפורום ולמה הולכים למפגש המפגש מן הסתם לא יכול להחליף את האינטנסיביות של הדיון הוירטואלי לכן למעט תשובה לסקרניות שבינינו על איך נראים/נשמעים אין לו תכלית כבר כתבתי על הכימיה כאן... מי שמעוניין להפיק את המקסימום מיתרונות הפורום שומה עליו להיות כן ואמיתי בהצגת דעותיו שאם לא - למה הואילו חכמים? ברור שאין צורך לחשוף שמות למי שמרגיש איום על פרטיותו. אז תלוי - מה רוצים וכמה אם בעקבות מפגש מישהו יהיה נבוך להכנס שוב לפורום ויזדקק לניק חדש כדאי שלא יראה פרצופו...כדי שלא יתיבש. מבחינתי- כנות זה כל הסיפור...אחרת בזבוז זמן משווע פנטזיות אני מעדיפה לתמרן לכיוון אחר...

bimbo.

New member
דיזי חביבה, אני מקווה שהנושא ../images/Emo20.gif

לא ימנע ממך לבוא למפגש

yossi_gu

New member
הקושי שלי הוא לא עם בושה

אני גם לא מפחד שינקמו בי
אין לי גם קושי עם דברים שקשורים אלי באופן אישי אני חושש, לדוגמא, להעלות נושאים הקשורים בילדים שלי ובבית הספר ולגלות שבמקרה מישהו קישר. רוב מה שאני חושב אני נוהג להגיד לאנשים בפנים בצורה הכי גלויה, כנה, ישירה וישרה. אבל זה רק הרוב. יש דברים שאני נמנע להגיד בקול רם, לגבי פורומים אני תוהה אם אני צריך להתייחס למה שאני אומר כאן כאילו נאמר בחדרי חדרים, בתוך המשפחה, או לחשוש שמישהו נמצא כרגע ליד החלון ומאזין. כן מודה באשמה אני ה"מכר הוירטואלי" המוזכר למעלה אף פעם לא קראו לי כך. התיאור של איילת אולי קצת מוגזם אבל היו מקרים בהם חששתי מהשילוב של חוסר זהירות מצד אחד ו"חוסר שיקול דעת" בשיתוף מצד שני

חששות מאד מוצדקים

אני כותבת בפורום אחר, תמיכתי. אחד הגולשים פירסם לפני כשבוע או יותר הודעה עם פרטיה האישיים של גולשת, כתובתה, שם ילדיה ועוד. הסיבה שלו לפרסום- חסרת רלוונטיות לדיון כאן. אבל- כן בהחלט מסוכן ברשת לחשוף ענינים אישיים. לקבל ייעוץ או תמיכה. בואו נדבר על פרחים ופרפרים-זה נושא בטוח.

אם היה לי פתרון-הייתי מנכ"ל תפוז ו

ובטח הייתי נורא עשירה עם רשת של מחשבים ומבינה את כל המילים המשונות של המערכת הזו ויודעת מה לעשות וחכמה על כל העולם. אבל מה לעשות? אני לא. איזה כייף לי. כל מה שאני יכולה להגיד שכשאתה מספר על עצמך משהו תמיד זה יכול לחזור אליך מהמורה של הבן בבית ספר "ראיתי שכתבת שהמורות..." בחיי אלוהים בספר התורה-קרה לי שנה שעברה היה מביך למדי. אמרתי כמובן ש"לא כל המורות, ויש יוצאות מהכלל..." היא חשבה שזו היא היוצאת ואני חשבתי שהיא הכלל הכל בא על מקומו בשלום.

AYELET1

New member
../images/Emo6.gif

ואני מבינה שכיום היא כבר לא המורה, אז ניתן לפתןח את הקלפים כאן

המורה הלכה -כמו בכל מאבק

צריך היה לנהל קצת כוח וקצת חכמה מול ההנהלה . אבל בסוף הם הבינו שההורים צודקים וגם שהם לא יעברו על הכל לסדר היום מחר. המורה הלכה ללמד בבית ספר אחר, אקסטרני שיערב לה ולתלמידיה , אלו הנוהים אחריה. אנחנו פטרנו מעונשה של זו. (נכון, מנהלת שזה עומד בתקנון הפורומים לגולש הפשוט ואינו מהווה אואוטינג או חשיפה מכל סוג שהוא?)

למעלה