חסידות

תהלים

New member
חסידות

בס"ד שבוע טוב ומבורך לכולם! האם מישהו יכול להסביר לי מהו חסידות. ידוע לי ש"ממציא" החסידות הוא הצדיק הבעל שם טוב אך חסידות מהי?.....

BaaMan

New member
אפשר לכתוב ספרים עבי כרס...

בס"ד על מהי חסידות ומה עקרונותיה...אנסה לתמצת את העיקרים. החסידות כמה בעקבות מאורעות ת"ת- ת"ט(פרעות שהקוזאזקים בראשות ביגדאן חימליצקי עשו ביהודים) כאשר הרבה אנשים נפלו מאומנתם עקב מאורעות אלו. באותם זמנים הזרם היחיד היה הליטאות שעסקו רק בתורה שלי דגש על רגש. ואז בא הבעש"ט הקדוש והכניס עקרונות של פשטות וזוהי החסידות למעשה שרק להתפלל להאמין בפשיטות ובתמימות לאהוב את ה' לשמוח בעבודת ה' הוא הכניס בעבודת ה' את הרגש... ורבנו הקדוש ר' נחמן מברסלב המשיך אותו מקווה שהבנת... שבוע טוב ומבורך

דיוק קטנטן..

המאורעות היו בתקופת ת"ח ות"ט. וכן החסידות באה לרומן את נפשם של עמ"י באותה התקופה,ע"י התפילה הלבוש וכו'...

אמיתי 23

New member
חסידות ?

עמ"י עש"ו אחרי חורבן הבית הראשון התחיל ההגדרה של חסידים כדאיתא בגמרא דברכות דף ל/ב " חסידים הראשונים היו שוהין שעה אחת ומתפללין כדי שיכוונו לבם לאביהם שבשמים אפילו המלך שואל בשלומו לא ישיבנו ואפילו נחש כרוך על עקבו לא יפסיק " זה עיקר החיסדות דבקות ע"י כוונת הלב ופרישות ואחרי זה בא רשב"י ( הוא היה בזמנם ) וחיבר חיבור הנפלא של הזוהר הקדוש שבאר לנו את הסוד הדבקות ולימים בא מלכא משיחא רבנו האר"י הקדוש ופתח לנו את הסודות שנוכל לרדת לעומקן של סודות ובא הבעש"ט והוריד אותם לידי מעשה כמו שאמר המגיד ממזריץ על הבעש"ט שבא פעם אחת אליו והרהר בליבו מה הוא ילמד אותי אני בקי בכל חרדי התורה ורבנו הבעש"ט עשה מעשה וכל הבית התרומם ברגע שמגיד פתח את הדלת ואמר למגיד ממזריץ אתה יודע ואני חי את זה זה עיקר החסידות לחיות ולהרגיש חיבור עם יוצר בראשית כל הזמן ואיש איש כפי מדרגתו ולא עיקר הלימוד אלה המעשה כמו שאמרו במסכת אבות טוב אני צריך ללכת לעיר הקדוש בני ברק חודש טוב לכל היהודים ומי שנכנס אדר מרבים מרבים בשמחה ואין כמו ברסלב בזה
אשריכם ישראל

למעלה