חנן החדש

חנן החדש

שלום. אני חנן.אני חדש. מגמגם באופן בנוני אבל שאני לחוץ אני מגמגם חזק. אני סטודנט לחינוך מיוחד בשנה רביעית וב9 למאי אני צריך להגיש את הפרזנטציה שלי לפני הכיתה ש80% מהם אני בקושי מכיר. אני מת מפחד. אם יש מישהו עם ניסיון דומה אשמח לשמוע. ביי.

light blue

New member
העצה שלי

תתכונן היטב למצגת, ותשלוט בחומר בצורה מוחלטת: בכל הנקודות שאתה רוצה להעביר, באיך אתה הולך להעביר אותם, בסדר שלהם וכד'. אני מתכונן למצגות במשך כמה שעות טובות, כולל להעביר את זה פעמיים או שלוש לאחד מבני המשפחה. זה עובד מעולה (אבל דורש הרבה זמו ועצבים) בהצלחה

stkachov

New member
אין עצה

אבל יש איחולי הצלחה. תחזור תספר איך התמודדת עם זה. אני אצטרך להתמודד עם זה גם בעוד מספר סמסטרים... ואני כבר חושב על זה

3583

New member
מה שעוזר לי

האמת שכשהייתי צריך להציג מאוד השתפנתי אבל מה שעשיתי הוא שבמקרה שלי היות שהינו קבוצה של 3 אמרתי לעצמי גם אם אני לא יציג לא יהיה אסון כי יש עוד 2 ואז בהצגה עצמה היתי רגוע והצגתי חלקים של שאר הקבוצה הבעיה עם זה אצלי שאי אפשר לדעת איך אני ידבר ביום יומים לפני ההצגה ואם אהיה בתקופה רעה יהיה לי קשה לדבר ולכן קשה לי מראש לקחת התחיבות שאני ידבר בכל מיקרה בהצלחה

איזה באלגן...

תשמע, תנסה להתרכז על 3או 4 אנשים ותתמקד עליהם, כאילו שהם מייצגים את כולם. תשאר רגוע !! תנסה לנשום נכון (כמו לעשות יוגה ) כדי להרגע..

תראה זה מצב מאד קשה אבל

יכול להיות מצב שאתה צריך להציג את עצמך ואולי להסביר לפני כולם מה זה גמגום אולי אחרי זה תרגיש יותר נוח לדבר. אני אומר לך מנסיון כי יש הרבה אנשים שעלולים לצחוק ממך ולזה אני לא רוצה שתגיע המצב בו אתה תהיה זה המצב הכי קשה לכל מגמגם ובכלל לכל אדם שנואם מול קהל. אנשים יבינו אותך.אני במקומך הייתי מציג את עצמי והייתי מסביר לכולם שיש לי את הגימגום.ואחרי זה הייתי נואם על הנושא.וכל אופן אני מאחל לך הצלחה.

r o n i t 19

New member
וואו!

כשאני הייתי מגמגמת קשה לא הייתי מעיזה לעשות את זה בכלל פשוט לא הייתי באה לשיעור או משהו אבל בגלל שזה אוניברסיטה בטח אתה חייב. העצה שלי היא שתצחק על עצמך..איך שאתה מתחיל לדבר תציג את עצמך ותגיד שאתה קצת מגמגם וזה מצחיק או כשתדבר ותגמגם תצחק ותגיד שאתה מגמגם קצת.. ניראה לי זה הדרך הכי טובה לעבור את זה בשלום..בהצלחה ותספר לנו איך היה!!!

3583

New member
אני עברתי את זה

ראשית לא חייבים כלום גם המרצה בן אדם אם אתה ממש מפחד מזה תדבר על זה ביחידות עם המרצה וכבר פתרת חלק גדול מהבעיה דהיינו או שהוא ירגיע אותך ויעזור לך לעבור בשלום או שיפטור אותך מזה ואז גם אם תרצה לדבר לא תתרגש כי לא תרגיש מחוייבות ובקשר לשאר הסטודנטים הם שומעים אותך אני מניח ולא יצפו שתדבר חלק אז אתה יכול רק להפתיע אותם לטובה (אני לא מאמין שיצחקו עליך) מקווה שעזרתי תמשיך לעדכן אותנו

דור6

New member
נראה לי שעברנו ממזמן את השלב של

יצחקו עלינו וכל השאר תחשוב אנשים באוניברסיטה הם בד"כ אנשים מלומדים שיש להם משהו בראש ,בזמן האחרון יצאתי למיוחדת מהצבא ואני עובד וכל הזמן פוגש אנשים חדשים ולאף אחד לא מזיז הגימגום לא צוחקים ולא כלום אז על אחת כמה וכמה מלומדים באוניברסיטה מה שכן קרה לי שצחקו עלי אנשים טיפשים זה כן....למשל לפנ ישנה ישבתי באוטובוס ואיזה אתיופי שאל מה השעה?(לא שיש לי איזו הכללה חס וחלילה נגד אתיופים) ולא יצא הכי טוב אז הוא צחק קצת על זה......חפיף אני מזמן לא נוטה להיעלב....

3583

New member
אתה צודק

הבעיה היא לא שצוחקים על הגמגום אלא ההרגשה הלא נעימה שלנו כאשר אנחנו מדברים ופשוט נמצאים במתח נוראי ואת זה אני ממליץ לפתור בכל מיני דרכים אני הבנתי שעברת את cti אז יש לך דרך להתגבר על זה אז תנסה את זה כמו כן יש את הענין הפסיכולוגי שככל שפחות חושבים על הגמגום הוא יותר קל בכל מיקרה אין עניין להתחבר רק למגמגמים אלא להעזר בנסיון של אחרים כדי לתפקד יותר טוב בסביבה הטבעית שכולנו חיים בה

r o n i t 19

New member
לא הבנת אותי

לא לצחוק על עצמו בקטע של להצחיק אותם.יעני שידבר איתם על זה ואז יהיה לו יותר קל עם הגמגום

למעלה