חניכה - סיפור שהיה

חניכה - סיפור שהיה

חברים רציתי להביא בפניכם סיפור שקרה שבוע שעבר ולחלוק איתכם את חויותיי. שבוע שעבר התאפשר לי לצאת לפעילות גובה בצפון באמצע השבוע, הרמתי טלפונים ל-2.5 המרחפים המנוסים שאני מכיר אבל הם לא היו זמינים - אז השארתי הודעה בפורום זה. מיותר לציין שההודעה נשארה מיותמת.. עד שביום רביעי קיבלתי טלפון מאמנון האן ששאל אותי "נו כמה נוסעים?" לא היה נעים - אבל סיפרתי לו את האמת - "לא נורא הוא אמר, אעשה כמה טלפונים, נהיה בקשר" – בערב שוב דיברנו ואמנון יידע אותי שיש כמה חברה שעקרונית מעונינים – "יהיה בסדר". מאוחר יותר קיבלתי טלפון גם מאיצ'קו – בחור נחמד מרמת הגולן שהודיע שהוא ייצטרף לנסיון לתפוס אפקט כינרת ושנעדכן אותו. למחורת בבוקר נפגשנו ויצאנו לדרך במכונית. חיש מהר פצחנו בשיחה על מגוון נושאים והדרך להר האר"י הפכה למאוד קצרה – במיוחד בהשוואה לפעמים הרבות שעשיתי דרך דומה לזו, לבד, לשיעורי גובה או חניכה. בדרך לאתר ולאחר מספר טלפונים, הובהרה זמינות החברים ונתבשרתי שבני מנדל ייצטרף אלינו. נעצרנו בשדה הנחיתה, בדקנו את השדה וקיבלתי מאמנון תדריך על מסלולי גישה לשדה, דברים שכדאי שאמנע מלהתנגש מהם ושאר טיפים מועילים. חיש מהר בני מנדל הצטרף אלינו ולאחר שהשארנו אוטו אחד למטה עלינו במעלה ההר לעמדת ההמראה. אמנון קרא לי לבחון את העמדה מקרוב, חזר על דגשים, המליץ על מסלול טיסה, וידא שאני מזהה את שדה הנחיתה ובחן איתי את הרוח. ביקשתי להיות "סנדביץ'" ולטוס לאחר שאחד מהם יטוס והשני ישגיח עליי – "אין בעיה". בני יצא ראשון בעוד אני מכין את הציוד. אבנר קובלינר הצטרף אלינו ואני התחלתי רוכס את הציוד (ולא שוכח את הקסדה לשים
). הנפה אחת, ועוד אחת וחוסר הנסיון שלי והמשבים הבוגדנים לא ממש עזרו.. אמנון בסבלנות אין קץ המשיך לעזור ולכוון והודיע לכל מי ששאל בקשר "מתי אתה ממריא" ש"קודם הבחור ימריא". בסוף לאחר נסיון רביעי כמדומני (לאחר השני הפסקתי לספור.. ) יצאתי לאויר – איזה חויה נפלאה! פעם ראשונה בהר האר"י! איזה נוף. שמעתי בקולו של אמנון ולקחתי את המסלול שהציע. הגעתי לשדה הנחיתה כאשר אני בספארים עצומים של גובה (350מ' מעל פני השטח לפי הוואריו) והתכוננתי לנחיתה. לאחר הנחיתה (לא 100% מול הרוח, שיפשוף קל – עד החתונה זה יעבור..) שמתי לב שאמנון עדיין לא יצא – מסתבר ש"לקחתי" את המשב האחרון. לאחר 30 דקות מורטות עצבים בהם אני מרגיש קצת אשם, אמנון יצא לדרך. לאחר שעה קלה, התאספנו כולנו, בני נסע לו לדרכו ואילו את אבנר, שנחת בצומת עמיעד יצאנו לאסוף. שלושתינו (אבנר, אמנון ואנוכי) נסענו לאכול לנגב חומוס במסעדה בכפר ברמה ולאחר מכן שוב התפצלנו – אמנון ואני ממשיכים לכינרת ואילו אבנר חוזר לביתו. בכינרת נפגשנו עם איצ'קו – העדר הרוח בשדה ובעמדת הנחיתה חיש מהר בישר לנו שאת אפקט כינרת נצטרך לפגוש בפעם הבאה. חזרתי באותו יום ב-20:00 בערב הביתה לאחר 400 ק"מ בכבישים, חוויות רבות, חברים חדשים ויידע רב. אני מקווה שמפגשים מהסוג הזה, שאני רואה בהם חונכות לכל דבר ימשיכו להתקיים ואני ממליץ אותם בחום לכל מי שסיים זה עתה קורס – עכשיו אני בטוח שזה חייב להיות חלק אינטגרלי ממסלול הכשרתו של כל חניך. אולי לא צריך לעגן זאת בס.ע.מ. אבל בטוח צריך לעודד זאת תחת פעילויות האגודה. זרקתי כפפה, מישהו מרים? אשמח לעזור בפעילות שתעודד חיבור בין טייסים חדשים לוותיקים. משה

מיכאל5

New member
יפה מאוד../images/Emo8.gif אבל זהירות

חשוב מאוד לטוס יחד עם חבר'ה מנוסים אבל... שים לב - לא כל מה שהם מסוגלים או חושבים שהם מסוגלים לעשות אתה גם יכול לעשות. צריך להפעיל שיקול דעת שלך כל הזמן ולחשוב על כל עצה שאתה מקבל, בסוף הברקסים שלך בידיים שלך ולא שלהם ואף צעקה או עצה בקשר לא תעזור. אישית הייתי נזהר מטיסות בהר הארי באמצע השבוע, תנועת המטוסים הצבאיים בעמק בין הר הארי לכמון היא רבה ובגבה שלנו שים לב!!!!!!!!! שיהיו רק טיסות גבוהות רחוקות ובטוחות.

kobliner

New member
דיווח

מצטער על האיחור לא הייתי בפורום בימים האחרונים. לפני שיצאנו לרחף דיווחתי ליבא כפי שאני נוהג ברחיפות אמצע השבוע באזור. שבוע טוב

נוהל הדווח - הוראת שעה

הוראת שעה של טייס ראשי, סעיף ראשון משפט אחרון: "יש לדווח תחילת פעילות לאחד מרכזי הדווח" הוראת שעה של טייס ראשי, סעיף רביעי משפט אחרון: "...ידווח סיום פעילות לאחד מרכזי הדווח" מדוע לרכזי הדווח ולא באופן עצמאי ליב"א? --> כי לעיתים ישנו ריכוז של הודעות אשר אנו בוחרים להעביר באופן מסויים. --> כי כך המידע מתרכז לאפיק אחד, מגיע באופן מסודר אל החברים ולא מתפזר ומתבזר. --> כי רכזי הדווח מקבלים עדכונים הקשורים בפעילות מול גורמי הצבא ופועלים בהתאם לכך. --> כי היב"א לא מעוניינים לעבוד מול כל מרחף בנפרד אלא מול גורם אחד מסודר וידוע. --> כי אנו מעוניינים לשדר רושם של סדר וארגון ולא ההפך מכך. על כן, אבקש כי תקפידו על דווח דרך רכזי הדווח. תודה.

מיכאל5

New member
זה לא נוהל דווח

השם נוהל דווח מטעה. זה למעשה נוהל אישור, לא דווח ללא מענה כי אתה למעשה מחכה שיהיה אישור. בהר הארי למיטב הבנתי לא יהיה אישור כי לא טסים שם באמצע השבוע (גם במוחרקה). כדאי שכל אחד יעבור על הנהלים ולא יסמוך על הוותיקים שיודעים הכל. שבוע קריר ורטוב לכולם

משה, ברוך הבא לאתר הבית ../images/Emo24.gif

משה שלום, לצערי, למרות התיכנון המוקדם לא יכולתי להצטרף, והבנתי שההפסד כולו שלי. ולגורמים המוסמכים באגודה: ס.ע.מ פרק 11.1 פיסקה 4 (וכפי שנמסר גם ב"קורס הכרת נתיבי תעופה"): - - - - - - - -- - -- - - -- - -- - 4. טיסות מקומיות באמצע השבוע מותרות בכל האתרים פרט ל: הר הארי, בית רימון, השאבי, מוחרקה וכוכב הירדן. - - - - - - - - - - - - - - - - - - אז שמישהו יחליט ויעשה סדר בבקשה, שמשון נ.ב ובענין ה
- כבר אמרו חז"לינו ז"ל - מודה ועוזב ירוחם

תודה על הברכות

שימשון, תודה על הברכות. ראשית אני חייב לציין שאני מריק מקינאה - פשוט אתר יפיפה, שדה נחיתה נוח (על אף שהייתי שמח לראות כמה ברזים שבורים ושאר פסולת תעשייתית מפורקים ומפונים משם) ואתר ההמראה נהדר - ויותר מהכל החברה שהיו איתי - פשוט כיף. לגבי נוהלים, אשמח לשמוע את דעתם של הממונים על העניין - ומהו הנוהל לגבי ההר האר"י. מה שבטוח שאחזור לאתר בקרוב אי"ה (אם ירצה ה') ואי"מא (אם ירצה מזג אויר) לילה טוב. משה

למעלה