חניות בטיחות והרעלות עופרת
1. חנית בטיחות לחנית הבטיחות מספר מטרות עקריות, והן (בסדר הזכרון שלי)
האטה של עלית הצולל (וחשוב גם מהחניה לעלות לאט מאוד, אפילו יותר לאט מאשר בעליה רגילה, בגלל העליה החדה בלחץ)
המסה של הבועיות השקטות שיש בדם. עם המעבר של הדם בריאות, מתמוססות הבועיות השקטות ויוצאות מהמערכת. 3 דקות הספיק בערך למחזור דם שלם לעבור דרך הריאות ולפרוק את החנקן שלו. עליה מידית עלולה לנפח את הבועיות הנ"ל עד כדי מחלת דיקומפרסיה
עצירת בטיחות היא בעצם עצירת דיקומפרסיה. מאחר ויש מספר גדול של גורמים לא ברורים שיכולים לטרום להווצרות של דיקומפרסיה (הכל מאחוז שומן, דרך כמות נוזלים, מאמץ בצלילה, לקיחת תרופות ועד מצב רוח) יתכן שגם במסגרת הטבלאות אתה מועמד לדיקומפרסיה. עצירת ביטחון יכולה לפרוק מספיק חנקן שתמנע את הווצרות המחלה או לפחות יורידו את עוצמתה. ויש עוד. 2. לגבי כמות משקלות: כמות משקולות זה ענין מאוד חשוב לאיכות הצלילה. הכמות צריכה להיות
מינימלית. מאזן ציפה לא נועד לאזן את המשקלות. כמות המשקלות צריכה לאפשר לך לא לצוף בעומק של עצירת הבטיחות, וזאת כשהמיכל שלך ריק ומאזן הציפה ריק מאויר (זה לפי DIR, כלומר מכוון לצלילות עמוקות. אחרים אומרים שאתה צריך להיות מאוזן עד פני הים, מה שכדאי מאוד בצלילות רדודות). צלילה במצב של "הרעלת עופרת" פוגמת משמעותית באיזון של הצולל, מאחר והיא דורשת טיפול חוזר ונשנה מאויר שבמאזן. היא משמעותית מעלה את הסיכון להתלש בזמן עליה, גורמת להרחפה של חול ולפגיעה באלמוגים. היא גם מעלה משמעותית את המאמץ בצלילה, כלומר מעלה את הסיכון של קבלת דיקומפרסיה ומעלה את צריכת האויר. קצת על מה משפיע על כמות המשקלות הדרושה: למי שנסה פעם לצלול בלי חליפה (נאמר, ים תיכון בקיץ), יודע שצריך מעט מאוד משקלות. אני צריך בערך 2 פאונד, ונדיר שצריך יותר מ8 (עבור מבנה גוף רגיל). כמות משקלות זו תפקידה לאזן את הגוף ואת מיכל האלומינים שעל הגב. מיכל 12 אלומניום מהסוג הנפוץ בארץ מציף כ4 פאונד כשהוא ריק ומשקיע כ2 פאונד כשהוא מלא לגבי הגוף עצמו, יש פה שני גורמים משמעותיים: אחוז השומן, והאויר הנשאר בריאות. לגבי הראשון אני לא אדון פה, אבל השני מעוד מושפע מהטכניקה והרגיעה של הצולל. הרבה צוללנים פחות מנוסים נכנעים לאינסטינקט, ולוקחים נשימה גדולה של אויר לפני שהם מכניסים את הראש למים. נשימה גדולה זה לפחות 4 ליטר אויר מיותר, כלומר 8 פאונד. וזה המון. כדאי להוציא את
כל האויר מהראות כשרוצים לרדת. צריך לזכור שכשלחוצים השרירים מתקווצים וקשה להוציא את האויר. אז לפני שמכניסים את הראש, לקחת כמה נשימות להרגעה, ולהוציא. ה6 פאונד של האויר הדחוס במיכל כבר ישקיעו אותך. באותו ענין, יש לצין שחשוב להוצא את כל האויר מהמאזן. בתנוחה אנכית, יד רחוק מעל הראש עם האינפליטור ולהוציא הכל. לגבי החליפה: בחישוב פיזיקלי מהיר : היכף של בערך 90 סנטימטר בממוצע (כולל רגליים אבל בלי הראש, 25 ס"מ ראש, ולכן (178-25)*90*0.5 = 6.8 קג (זה חשבון גס). משקל החליפה נאמר כ2 קג (זה סביר?) ולכן כוח ההצפה של החליפה הוא כ11 פאונד. עוד קצת פה וקצת שם, ועוד המיכל, ואתה צריך כנראה 16-18 אם אתה צולל רגוע ו20-22 אם לא. אם החליפה ממש חדשה, צריך טיפה יותר, כי החומר מאבד נפח בצלילות הראשונות. אם אתה מאוד שרירי, אולי צריך טיפה פחות. שווה להשקיע את הזמן ולבצע בדירת ציפה בסוף הצלילה הארשונה, ולבדוק כמה אתה באמת צריך עם מיכל ריק. וצריך לחזור על הבדיקה כל פעם שאתה צולל, עד שתהיה בטוח שאתה במשקל המדויק (ואז צריך רק פעם בשתיים או שלוש צלילות
) כדי מאוד לרשום את המשקל שצללתה איתו ואת הקונפיגורציה בלוג-בוק. זה מאוד עוזר לעקוב. אני תמיד מסמן, כולל אם הייתי קל או כבד מדי. תהנה מהחליפה החדשה