חנייה???

cold as ice

New member
חנייה???

היי... נגמר לי המלווה לפני משהו כמו שבוע... שכחתי איך לחנות חנייה ימנית בין 2 מכוניות, כמו שמבקשים בטסט... זה קודם לינסוע עד שרואים את הקצה של המכונית שמאחוריה רוצים לחנות בחלון הקטן הזה מעל הדלתות האחוריות, אח"כ (וכאן השאלה) כל ההגה ימינה? (שוב זכרו, חנייה בצד ימין של הכביש) עד שלא רואים במראה את קצה המדרכה, ואז את כל ההגה לצד השני... אבל אני לא זוכר לאיזה צד! הצילו!!!

NewUser4

New member
המלצה

קחי את אחד מהאנשים ששימשו לך כמלווה בחודשי המלווה, גשי לאיזה מגרש חנייה ותרגלי יחד איתו חנייה. כל השיטות והטריקים של המראות שלימד אותך המורה לא רלוונטיות, שהרי המראות ברכב שלך שונות, גודל הרכב שונה, ההגה שונה, וכו'. הגיע הזמן שהמורים ילמדו לחנות כמו שצריך ולא ע"י שיטות שכאלה. בכל מקרה, קחי אחד מהאנשים ששימשו לך כמלווה ותרגלי בעזרתם את כל סוגי החנייה.

cold as ice

New member
אני בן... מאלה שעושים יותר תאונות

דרכים... הרכב שלי ושל המורה לנהיגה הוא אותו רכב... (כמובן בלי הדוושות הנוספות) אבא קנה לי את זה כשסיימתי... אבל החנייה שלי בבית היא במוסך, האלה עם השער החשמלי, אז אין לי בעיה של להתמקם כי רק אני שם, ואני לא מפריע לאף אחד אם אני עקום... פשוט בחנייה ימנית אני צריך לדעת פשוט כשאני מכניס לאחורי לאן לסובב את כל ההגה שמאלה או ימינה?

aviGODFATHER

New member
לא לימדו אותי לפי מראות...

הוא אמר לי שהאוטו צריך להיות בזווית של 45 מעלות בערך... איך בודקים לפי המראות?

רן88

New member
תחנה לפי מה שהמורה מסביר לך

יש לו ניסיון רב בלגרום לכאלה שלא יודעים להחנות להצליח לעשות זאת עם האוטו שלו. לצערי, רוב המורים לנהיגה מלמדים איך לחנות עם האוטו שלהם וזהו בערך. חלקם גם מדביק דברים מסוימים ואומר לך "כשאתה מגיע לקו הראשון אתה עושה ככה וככה". המלווה ילמד אותך איך לחנות יותר טוב מהמורה.

aviGODFATHER

New member
האמת שהכי חשוב זה לדעת לחנות

ברכב של המורה... לפחות שלא ניכשל בטסטים על שטויות כאלה... באוטו שלך, שכבר יהיה לך רישיון ביד, זה לא כ"כ חשוב החנייה (כמובן שאני לא מתכוון לעלות על המכוניות שאני אחנה לידם אבל זה פחות קריטי)

רן88

New member
זו בדיוק הסיבה שהמורים נוקטים בגישה

הזו, שלא תיפול בטסט על חניה. לדעתי, אם היו מלמדים אנשים לחנות כמו שצריך ואז להתייחס לאוטו כמקרה פרטי (ולא כדוגמה לכל מכונית שהם אי פעם יעלו עליה) אז אנשים היו יודעים לחנות טוב יותר.

פרטנר

New member
המורים נוקטים בשיטות מסויימות

כיוון שהם מנסים להקל על התלמיד ע"י טכניקה שבלונית וסימנים ברורים. אם היו מנסים לתת לתלמיד לבצע את החניה רק ע"י הערכה של זוית הרכב ומידותיו, הדבר היה גוזל חלק נכבד מסך השעורים . לכן, כל בר דעת שמקבל את הטכניקה הבסיסית, ע"י אימון פשוט והגיון בריא יוכל :להמיר" את נסיונו על רכב המורה לרכב שעליו הוא נוהג . יחד עם זאת , אני איני נוקט בטכניקות המשתמשות במדבקות או עזרים שאינם "טבעיים" בכל רכב.

חנייה בין שתי מכונית?

למדתי רק כשיש מכונית אחת, זה אותו דבר כמו שניים? אם יבקשו את זה בטסט אני אכשל

רן88

New member
בדיוק אותו עיקרון, פשוט יש קצת פחות

מקום. תחשוב על זה ככה, כשאתה נכנס לחנייה (לא ברוורס) במגרש חניה ריק ורוצה להיות על הריבוע שלך, זה שונה מאוד מאיך שתעשה את זה על מגרש חניה בו יש רק מקום אחד פנוי? התשובה היא לא ממש. כשהמגרש מלא יש קצת פחות מקום לתמרן, אבל עדיין עושים את אותן הפעולות. הגישה של "אם יבקשו את זה בטסט הלך עליי" לא טובה וסתם תלחיץ אותך.

Mr Fender17

New member
כנס, הסבר מקצועי!

א. להתמקם ליד האוטו שאתה רוצה לחנות במקביל אליו כשיש ביניכם מרחק של פתיחת דלת. כמו כן, בדוק שאינך מפריע לתנועה בכביש ואל תעצור פתאומית, לאט לאט האט עד לעצירה מוחלטת. ב. בחלון האחורי, במשולש הקטן, אינך צריך לראות את הרכב שמאחוריו אתה צריך לחנות, או שתזוז קדימה טיפה או אחורה.. העיקר שבמשולש הקטן לא תראה חלק מהרכב. ג. סובב את ההגה סיבוב אחד לכיוון החנייה, רוצה להיכנס לחנייה בצד ימין? - סיבוב אחד ימינה.. ד. החל בנסיעה אחורית ברוורס.. תוך כדי הסתכלות ב-2 המראות ובמראה העליונה. ה. ברגע שאתה רואה במראה הקרובה אלייך השמאלית שידית הרכב "נמצאת" על פס המדרכה והידית הרחוקה ממך, הימנית, נמצאת קצת מעל המדרכה, עצור. ו. סובב את כל ההגה לצד שמאל ואז שחרר טיפה. ז. החל בנסיעה אחורה.. עד שתתיישר עם קו המדרכה. ח. התיישרת? בדוק במראות שאתה ישר, לא קרוב/רחוק מידי מהמדרכה ושאתה ממוקם טוב :] ט. אמברקס + ניוטרל. י. זהו הייתי חייב שיהיה 10... נ.ב. עוד כמה ימים טסט :]

ShMo0LiKiPoDa

New member
אתה מודע לזה

שבכל אוטו מספר הסיבובים של ההגה שונה? נגיד שבאוטו של המורה שלך הכי הרבה סיבובים שאפשר לעשות עם ההגה כדי לעבור ממצב קיצוני ימני למצב קיצוני שמאלי זה 3, ובאוטו אחר זה 2.5? חוץ מזה, איך הוא אמור לראות את ידית הרכב עם המראה הלא פנורמית שלו? קיצר, זה אחלה לשיעורי נהיגה אבל לאחרי זה זה לא ממש יעיל. גם כשאני למדתי המורה שלי אמר לי שכשאני אקבל רישיון אני אסע למגרש חנייה ואתרגל שם חניות לא לפי הסימנים שהוא לימד אותי, אלא בהתאם לגודל האוטו וכו'. זה תרגול נטו.

למעלה