חנייה ל-

חנייה ל-../images/Emo73.gif

לבעלי הרכבים שבנינו, האם בחירתה של הדירה שבה אתם גרים הנתון של חנייה היה חשוב? בדירה שלי יש המווווווון חנייה.

NightElf

New member
אומנם אין לי רכב...

אבל גם לי מגיע לענות!
למזלי (אולי...
) אני נטול רכב ורישיון נהיגה, אז חנייה בכלל לא הייתה פונקציה בבחירת הדירה

גם לי אין רכב

אבל זו עדיין פונקציה, כשאורחים באים וכשאבא בא להביא דברים. וכמובן - יהיה ממש סיוט אם לא יהיה איפה לחנות כשמעבירים את הדירה.

NightElf

New member
שכחתי מהקטע הזה... ../images/Emo4.gif

באמת כל פעם שמגיע אליי מישהו עם רכב, אז יש את העניין שהוא שואל\ת אם יש חנייה, ואני אפ'פעם לא יודע, ועוד אני גר באיזור ממש מרכזי (ציר דיזנגוף בת"א), אבל איכשהו תמיד מוצאים חנייה מהר כשמישהו מגיע אליי, אז סוף טוב הכל טוב

tenen

New member
מדהים...

וחשבתי שאני היחידי בלי רישיון בימים אלו :)

EyalPolo16V

New member
איך אתה חי בלי רשיון? אני הייתי

מתחרפן... מכוניות הן משהו מרכזי בחיי

Mיקי_

New member
מיום ליום אני מגלה כמה נאור

ואני דומים ב"אנטיים שלנו"... גם לי אין רישיון, ואין לי רכב... ותאמין לי אני והאופניים שלי מסתדרים מצויין ברחבי העיר...
מעבר לזה שאר האנטיים הדומים צמחונות (נאור טיבעוני) ממניעי זכויות בעלי חיים אין טלוויזיה
אהבה גדולה לספרים (הוא עובד בעבודה שאני חולמת עליה) אהבה גדולה לבעלי חיים אהבה עזה לפורום הזה
ולאינטרנט בכלל למיטב הבנתי... רק רק רק רק... למה לכל השדים והרוחות הוא חייב להיות כל כך נקי ומסודר

NightElf

New member
חה חה ../images/Emo6.gif

באמת צחוק הגורל כמה שאנחנו דומים בדברים מסויימים
ובקשר לרישיון, האמת שאף פעם לא ממש חשקתי ברישיון, זה לא עניין אותי, וגם היום אני מסתדר מצויין ללא רישיון וללא רכב, וגם בתחבורה ציבורית אני ממעט להשתמש, אלא אם כן אני ממש חייב, אני מעדיף ללכת ברגל

הלוואי עלי אופניים ../images/Emo99.gif

זו ממש נקודת חולשה אצלי - אבל מעולם לא למדתי לרכב - ואני נורא רוצה. זה נראה לי כ"כ כיף וכ"כ מתגמל
אני כל הזמן תוהה ביני ובין עצמי אם יש מורים פרטיים ללימוד רכיבה על אופניים גם למי שעבר את גיל 5

chenchi

New member
אוי איזו נקודה רגישה...

גם אני מאלו שכשלו ללמוד בגיל 5 ועכשיו יוצאות לי העיניים בשדרות לת אביב... ניסיתי כבר כמה פעמים ללמוד, אבל לא התמדתי עד לשלב שבו באמת הצלחתי לבד. יש עצות, נועה?

NightElf

New member
לי זכור שלמדתי בגיל ממש קטן

לסוע ללא גלגלי עזר, וזה היה די במקרה האמת, כי עד גיל 5 או 6 נסעתי עם גלגלי עזר, עד שהם נשברו לי, ואבא שלי לא רצה לתקן לי אותם, אז הוא ואחי הגדול פשוט הסיעו אותי ללא גלגלי עזר, והם תמכו באופניים. אומנם היו כמה פעמים שקפצתי מהאופניים באמצע הנסיעה מהפחד שאני הולך ליפול עקב חוסר שיווי משקל, אבל אחרי זמן קצר יחסית הצלחתי לסוע לבד, ואין צורך לספר איזו התרגשות וסיפוק הדבר נותן

SPnage

New member
מזכיר לי סיפור

כשהייתי ילד למדתי לרכב ואפילו היו לי זוג אופניים כמה שנים. בשלב מסויים נשבר לי מהם והפסקתי לרכב. אחרי הצבא נסעתי לטיול (של אחרי הצבא) והגעתי לסין, ארץ האופניים (ועוד הרבה דברים שווים, אבל על זה בסיפור אחר). הקיצר, טיילתי חודש בלי לעלות על אופניים עד שהגעתי לכפר קטן שפשוט הזמין נסיעה על שפת האגם, וגם פגשתי בחורה שבדיוק תכננה לצאת לבד לטיול אופניים של יומיים והזמינה אותי להצטרף. תבינו, בשלב הזה לא עליתי על אופניים בערך 10 שנים, אבל שכנעתי את עצמי שהפתגם הידוע כנראה נכון אז למה לא. בחצר הגסטהאוס נתנו לנו לנסות את האופניים, ולא הצלחתי לנסוע יותר ממטר וחצי לפני שהייתי מאבד שיווי משקל ונאלץ לעצור. ככה כמה פעמים עד שנשברתי והחלטתי שאני אסתדר. יצאנו לדרך והרחוב שלנו היה בירידה די ארוכה. אחרי כמה נסיונות הצלחתי להתייצב אבל עדיין לא הייתי בשליטה על הכיוון ולא צהלחתי לעצור כמו שצריך. הם כבר היו מקדימה ובדיוק עצרו באיזה חנות, אבל בשלב הזה המהירות שלי כבר היתה די גדולה והתחלתי להלחץ, ניסיתי לעצור אבל איבדתי שליטה על האופניים...ונכנסתי באופנוע שחנה ליד המדרכה תוך כדי שאני מצתרסק על הכביש. אמנם לא קרה לי כלום אבל הפכתי לבידור של כל הרחוב, כל הסינים פשוט נשפכו מצחוק לראות מערבי שלא יודע לרכב... בקיצר כנראה שאחרי שלומדים פעם בחיים באמת לא שוכחים מהר מאוד השטלתי על העניינים והעברתי טיול נפלא שם יומיים בין הכפרים, וכך גם עוד כמה וכמה פעמים בהמשך הטיול. בקיצור שווה ללמוד.

איך לומדים לרכב על אופניים:

רצוי מאוד - קודם כל להוריד את הפדלים. (כן כן, להבריג אותם החוצה!) חשוב מאוד להתאים את גובה האופניים לגובה הרוכב, אחרת זה יוצר בעיות לא ממש נעימות, ומפריע להצליח לרכב. אז מה עושים: מתיישבים על המושב, שמים שתי רגליים על הקרקע ונותנים דחיפה חזקה עם הרגליים. המטרה: להזיז את האופניים קדימה למרחק כמה שיותר גדול. זה מתבצע ע"י השגת איזון על האופניים. לא השגתם איזון? אין מה לדאוג. מכיוון שלא מפדלים, קל לשים את הרגליים על הקרקע תוך חצי שניה (ולא ליפול כמו בשיטות המסורתיות יותר) ולנסות שוב. אחרי שלומדים איך לאזן את האופניים, מחברים בחזרה את הפדלים ועושים אותו דבר רק שמוסיפים פידול. ולפדל אני מניחה שאתם כבר יודעים, לא צריך ללמוד את זה. בהצלחה!

chenchi

New member
תודה על הטיפ

ככה אח של חבר שלי למד בגיל 14, בלי להוריד פדלים אבל בעיקר עם עבודת רגליים על שיווי משקל. הבעיה היא בעיקר שאין לי אופניים זמינות להתאמן עליהם, ואלו שאפשר להלוות מחברים דורשות תיאום... אולי הקיץ אחרי שאני אסיים להגיש עבודות אני אשקיע בזה קצת יותר. ואז אולי אני אבקש ממך גם שיעור- יש מצב?

SPnage

New member
חובה

מה שווה דירה אם אין איפה לשים את האוטו? לא כזה מתאים לי להתחיל לחפש חניה כל פעם שאני חוזר הביתה, שלא לדבר על קניות מהסופר... למזלי אני גר ברחוב צדדי ושקט ויש המון חניה ממש ליד הבית. אה, וזה בית פרטי אז יש חניה פרטית ואפילו מקורה.

Jazz Singer

New member
לי יש חניה פרטית

וזה כל כך נוח שאני לא צריכה לחפש חניה...

אצלי זה היה חשוב ../images/Emo45.gif

יש לי אוטו, ואיפהשהו אני צריכה לשים אותו. וכשבאנו לראות דירה ומצב החניה היה עגמומי, זה מראש הוריד כמה נקודות טובות. אגב, דירות כאלו היו בד"כ באיזורים שיותר קרובים למרכז ת"א - ואז גם היו יקרות יותר ולכן היה להן עוד פחות סיכוי. בדירה הנוכחית אין ממש חניה פרטית, אבל גם יש לא מעט חניה ברחוב ובאלו שסמוכים לו, וגם יש חניון לדיירים שנדיר ואנחנו לא מוצאים בו חניה.

sigalit33

New member
בהחלט כן!

היה לי מאד חשוב שתהיה לי חניה קרובה וזמינה. ממש לא מתחשק לי לחפש חנייה אחרי יום עבודה או בילוי בערב. בנוסף, היה לי חשוב שגם לאורחים תהיי חניה, כלומר - כשבאות לבקר אותי חברות, משפחתי וכו' אני שמחה שגם יכולים בקלות למצוא מקום.

למעלה