חניה

Zull666

New member
חניה

יש לכם איזה סיכום/ציור יפה שמסכם את עניין החניה? תודה לעוזרים.

aviGODFATHER

New member
ברצינות...

חניות זה הדבר האחרון שאפשר ללמוד דרך התכתבויות - אתה צריך לדעת את זה על רטוב ולא על הנייר...

א1ט1

New member
ברשותך...

העתקתי למקומות אחרים..פשוט הרג אותי מצחוק...

Zull666

New member
וואייי מה נפתחתם.....

אין שום בעיה להסביר את זה.... וכמובן שהכי חשוב זה לתרגל את זה על יבש..... אבל אין שום בעיה לתת הוראות לפי סדר כזה.....

Superdror

New member
אחלה.

אז אם אתה מתעקש. חנייה במקביל למדרכה בין שני רכב: אני נוסע ישר, נעצר כשאחורי הרכב שלי חלפו על אחורי הרכב החונה כחצי מטר, שובר את ההגה לפי הזווית הנדרשת כדי להכנס לחנייה(לפי העין והרגש) ומעריך את הזווית שלי בין הרכב החונה לרכבי -וכך אני יודע מתי לסובב את ההגה חזרה שמאלה - בדרך כלל זה קורה בערך כש-6/8(אבל זה הרכב שלי! אצלך זה יכול לקרות ב-8/11) מהרכב שלי חלפו על הרכב החונה. כמובן, תוך כדי אני מביט במראות, מוודא שאני לא קרוב מידי לרכב השני, מוודא שלא סיבבתי את ההגה יותר מידי כך שאני לא אצליח להכנס "במכה" הראשונה ואם כן - מנסה לתקן בגבולות היכולת. אם אי אפשר לתקן, אני בבעיה, צריכים לצאת ולהכנס שוב. חנייה כניצב למדרכה בין 2 כלי רכב. עוצר בזווית הנדרשת כדי לאפשר גישה נוחה לכניסה, מסובב את ההגה כך שבנסיעה לאחור אני אכוון את רכבי אל תוך החנייה, בין שני מכוניות לצורך העניין. מסתכל במראות, נוסע אחורה, מביט במראה הימנית ורואה שאני לא צמוד מידי לרכב בצד ימין ושהוא יכול לפתוח את הדלת ולהכנס לרכב בקלות, מביט במראה השמאלית ומוודא שאני לא צמוד מידי לרכב בצד שמאל ושאני לא "דופק" לו את הרכב, ברגע שאני מתיישר בין שני המכוניות ואני ממוקם נכון ויש רווח מספיק בשני הצדדים עבור נוחיות כניסה ויציאה מהאוטו - אני פשוט מיישר את ההגה וממשיך בנסיעה ישירה, בצורה אנכית למדרכה. כמובן , בשני סוגי החניות אני מביט במראות ומוודא שאני לא מסכן את עצמי, לא מסכן רכב אחר ולא מפריע לתנועה. עזר לך במשהו ? אם כן, אחלה. אם לא עזר לך - כנראה שמה שאמרו לך נכון, המורה שלך אמור ללמד אותך נהיגה , אמור ללמד אותך איך לחנות ונהיגה אי אפשר ללמוד בהתכתבות.

למעלה